16 September 2019

Seizoen 1975-1976 met een heel sterk 2e elftal, bij een uitwedstrijd in Westerhaar bij Voorwaarts.

Bovenste rij: Coach Marinus Gerritsen, Piet Boer, Henk Egberts (van ’n Soes), Alkema, Mans Nijsink, Arie Heuten, Jan van de Willigen en Gerrit Pijffers. Leider vlaggenist Herman Kamp, Harry ter Avest, Arie Smit, Wilm van ’n Ulk, Seino Lohuis en Jans Nijkamp.

De legendarische rechtsback Henkie Egberts kwam aan zijn bijnaam door een verbastering van een Real Madrid back naar Zoezenhenkie. Bij de bruiloft van Henkie in Almelo zou hij dit beslist niet zingen, maar na 2 halve liters Hengelosch was het al raak. Aan het strand stil en verlaten, klonk weer zoals altijd. Het werd laat ’s nachts en onrustig vooral door enkele ongure types, familie van Henk’s vrouw uit de SingSing buurt van Almelo. Knokken dus!

Hierna werd tegen de schrik nog even een afzakkertje genomen in een bar naast de bios in Almelo. Het werden er toch nog een paar die we moesten afrekenen, ook Johan Witten al had hij de hele tijd met zijn hoofd op het schap geslapen. Na een lekke band met de bus van Jan van ’t Hilgje moest er even door 5 man aangepakt worden, de krik was zoek. Zaterdagmorgen was Henk al weer om 9 uur op de Koerbelt, nog in zijn trouwpak…. Dat wel dus. Marinus was hier herstellende van een beenbreuk op zaterdag voor Pasen 1974 opgelopen, Piet Boer was een collega leraar van ex-trainer Alkema die gewoon als linksbuiten zijn balletje mee trapte. De rest van de bovenste rij zijn oude bekenden die nu nog regelmatig op de Koerbelt aanwezig zijn. Huize Kamp was in het begin het centraal zenuwstelsel van Sc.Rijssen. Zijn schoonvader Ruiterkamp was een soort wedstrijdleider, zij deden de leden administratie en hij had het secretariaat maar vooral ook de toto werd hier ingeleverd wat veel geld in het laadje bracht.