26 June 2019

• Oproep voor barvrijwilligers succesvol

Oproep voor barvrijwilligers succesvol Onze oproep van enkele weken geleden heeft succes gehad. Enkele weken geleden vroegen wij aandacht voor de kantine en deden Meer hierover
  • Goede voornemens 2017

Goede voornemens 2017 Goede voornemens, Het nieuwe jaar staat voor de deur. En dat is meestal de tijd dat mensen even terugkijken op Meer hierover
  • Lief en leed

Lief en leed Zoals iedereen weet is op de vorige ledenvergadering Trui Bal Alie Witten opgevolgd bij Lief en Leed. Meer hierover
  • Discussie alcohol gebruik jeugd!

Discussie alcohol gebruik jeugd! De berichten vliegen je om de oren. Uit de hele regio komt de mededeling dat de jeugd te veel gebruikt. Meer hierover
  • Sportclub Rijssen wil kunstgras!

Sportclub Rijssen wil kunstgras! Met de voorjaarscompetitie voor de deur en het natte weer van de afgelopen dagen kan ik het punt niet duidelijker Meer hierover

Goede voornemens,

Het nieuwe jaar staat voor de deur. En dat is meestal de tijd dat mensen even terugkijken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het komende jaar. In beide gevallen is kunstgras toch wel het kernwoord.

Ik kan me nog herinneren dat we in de winterstop vorig jaar daar voor het eerst over spraken toen we stonden te kijken naar de modderpoel die trainingsveld heette. En daarna hadden we het er steeds vaker over en toen kwam de verrassing. De raad had besloten budget te reserveren voor kunstgras voor Sportclub in 2017. En dan moet er ineens heel veel besproken en geregeld worden. Niet in de laatste plaats omdat het ineens ook over een skeelerbaan ging. En juist toen ontstond er een dsiscussie over de veiligheid van de rubber infill. Een vraag die inmiddels door het RIVM is beantwoord: Voetballen op kunstgras is veilig. Dat is mooi, maar daarmee zijn we er nog niet. Want op de druk bezochte ledenvergadering zijn diverse afspraken gemaakt, goede voornemens geuit, die nog wel even werkelijkheid moeten worden. Die voornemens staan dus op het lijstje voor 2017. Naast alle andere goede voornemens, die mij bijvoorbeeld via de KNVB bereiken.

Voornemens als van de Hartstichting die graag zouden zien dat kinderen geboren in 2016 rookvrij kunnen opgroeien en dus ook rookvrij kunnen voetballen. Een voornemen dat door de meerderheid van de Nederlandse bevolking wordt onderschreven en door de KNVB van harte wordt ondersteund. Of van de campagne 'Blijf Helder' van Heineken en de KNVB en ons voornemen geen alcohol te schenken aan jongeren onder de 18 jaar. Goede voornemens die onze gezondheid ten goede komen. Of de KNVB campagne 'Zet een streep door discriminatie' die tot doel heeft het tegengaan van vreemdelingenhaat of homofobie. Kort samengevat als Respect. Een goed voornemen dat nota bene op onze wedstrijdshirts staat en dus onze aandacht verdient.

De reeks goede voornemens is langer, maar de belangrijkste is toch wel het voornemen om na de winterstop weer met veel plezier te gaan voetballen. Om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan en het voetballen zo voor elkaar een leuke hobby te laten zijn.

Frank van Rijk
Voorzitter Sportclub Rijssen