26 June 2019

Dart nieuws

• Darters overtuigend kampioen!

Darters overtuigend kampioen! Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu echt een feit. DC Rijssen 1 is Meer hierover
  • Arek Gruszka & Ard ter Keurs Winnaars Dubbel-Dart toernooi 2017

Arek Gruszka & Ard ter Keurs Winnaars Dubbel-Dart toernooi 2017 Op vrijdag de 13e stond het Single toernooi op het programma. Ondanks het slechte weer was iedereen aanwezig en klokslag Meer hierover
  • Gerben Pluimers winnaar single darttoernooi 2017

Gerben Pluimers winnaar single darttoernooi 2017 Op vrijdag de 13e stond het Single toernooi op het programma. Ondanks het slechte weer was iedereen aanwezig en klokslag Meer hierover
  • Nijland & v/d Willige winnen zomer-editie Dart-Koppeltoernooi

Nijland & v/d Willige winnen zomer-editie Dart-Koppeltoernooi Rene Nijland & Nick van de Willige zijn de winnaars geworden van de eerste editie van het zomertoernooi bij Sportclub. Meer hierover
  • Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel!

Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel! Zaterdagmiddag 9 januari was de kantine Van Sportclub goed gevuld met 35 koppels. De organisatie had maar liefst 8 banen Meer hierover
  • 1
  • 2

Het voetbal is afgelopen, dus de kantine is beschikbaar. Bijkomend voordeel was dat de overkapping er ook al stond dus zowel binnen als buiten was het goed toeven.
Het aantal deelnemers was met 17 koppels niet zo veel als gebruikelijk maar het was er niet minder gezellig onder. En zoals gebruikelijk bij Sportclub; op zaterdagmiddag komen er “spontaan” ook altijd veel mensen even aan voor de gezelligheid.

Op vier banen werden de poulewedstrijden gegooid om daarna de knock-out fase in te gaan. Deze knock-out fase is altijd verrassend want een nummer 1 van de poule kan dan zomaar verliezen van een nummer 4 uit een andere poule omdat die toevallig het geluk dan wel hebben…
Spannend was het in ieder geval wel maar kenmerkend voor Sportclub is dat ook tijdens het darten de humor volop aanwezig is!
Uiteindelijk weten er 4 koppels de eindstrijd te halen. Pieter Hoekstra & Gerrit Nieuwenhuis nemen het op tegen Robert Elshof en Arek Gruzka en op de andere baan Zijn het onze eigen Sportcluppers Rick Aalderink & Han Zwoferink die gaan strijden tegen Rene Nijland & Nick van de Willige.
Pieter/Gerrit spelen dan tegen Rick/Han om de 3e plaats en die wordt gewonnen door Pieter/Gerrit. De finale dus Rene/Nick tegen Robert/Arek. Een zeer spannende wedstrijd want Robert/Arek komen al snel op een 2-0 voorsprong maar dat blijkt niet genoeg. Uiteindelijk gaat de winst met 4-3 naar het duo Rene & Nick! Hoogste uitgooi van dit toernooi komt op naam van Michel Bruggink; met een single 19 dan tripple 18 en als laatst de bull weet hij 123 te finishen. (zijn koppelmaat Andre Harbers doet even later bijna hetzelfde maar mist de bull)
Speciale vermelding voor Maikel Spoolder die een carrière als “mastercaller” lijkt te ambiëren want hij was constant bij een scorebord te vinden als vrijwillige teller. Super!
Verder natuurlijk alle aanwezigen hartelijk dank voor de komst & gezelligheid en kantine personeel voor alle ondersteuning en medewerking. De zomer editie is zeker voor herhaling vatbaar!

Live interview met Erwin Teunissen tijdens het toernooi op radio 350

Naam Afspelen