26 June 2019

Dart nieuws

• Darters overtuigend kampioen!

Darters overtuigend kampioen! Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu echt een feit. DC Rijssen 1 is Meer hierover
  • Arek Gruszka & Ard ter Keurs Winnaars Dubbel-Dart toernooi 2017

Arek Gruszka & Ard ter Keurs Winnaars Dubbel-Dart toernooi 2017 Op vrijdag de 13e stond het Single toernooi op het programma. Ondanks het slechte weer was iedereen aanwezig en klokslag Meer hierover
  • Gerben Pluimers winnaar single darttoernooi 2017

Gerben Pluimers winnaar single darttoernooi 2017 Op vrijdag de 13e stond het Single toernooi op het programma. Ondanks het slechte weer was iedereen aanwezig en klokslag Meer hierover
  • Nijland & v/d Willige winnen zomer-editie Dart-Koppeltoernooi

Nijland & v/d Willige winnen zomer-editie Dart-Koppeltoernooi Rene Nijland & Nick van de Willige zijn de winnaars geworden van de eerste editie van het zomertoernooi bij Sportclub. Meer hierover
  • Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel!

Gebroeders Aalderink beste Dartkoppel! Zaterdagmiddag 9 januari was de kantine Van Sportclub goed gevuld met 35 koppels. De organisatie had maar liefst 8 banen Meer hierover
  • 1
  • 2

Op vrijdag de 13e stond het Single toernooi op het programma. Ondanks het slechte weer was iedereen aanwezig en klokslag 19.39 konden de eerste wedstrijdpijlen de borden in.

In totaal waren er 28 deelnemers en deze werden verdeeld over zes banen zodat iedereen de ruimte had. Na de poulefase gingen de beste 16 door naar de knock-outfase van de winnaarsronde en de overige 12 gingen naar de knock-outfase van de verliezersronde.

In de verliezersronde ging de finale strijd tussen Pieter Hoekstra en Michel Bruggink. Pieter was hierin de beste. De 3e plaats was voor Wim Smit.

In de winnaarsronde ging de strijd om plaats 3 tussen Martijn Jansen en Reinald Aalderink. En het was Reinald die de overwinning behaalde. Reinald gooide met 135 ook de hoogste uitgooi van deze avond.

De finale ging tussen Rick Aalderink en (outsider) Gerben Pluimers. Het werd een geweldige finale met hoge scores, en een spannend verloop. Gerben leek makkelijk te gaan winnen met een 3-1 tussenstand maar Rick kwam sterk terug tot 3-3. In de laatste en beslissende leg was het toch Gerben die de laatste pijl in de dubbel gooide en zich zodoende de winnaar mocht noemen.

Zaterdagmiddag is het dubbel toernooi gehouden in de kantine van Sportclub. Er was ruimte voor 40 koppels en die waren er ook. Een mooie gevulde kantine en de sfeer zat er goed in. Eerst natuurlijk de poulefase en daarna de knock-out rondes.  En uiteindelijk blijven er dan 4 koppels over die om de prijzen gaan strijden. In de verliezersronde ging de strijd om plaats 3-4 tussen Han Zwoferink & John Tijink tegen Gerrit Nieuwenhuis & Lodewijk Samar. Han & John toonden zich de sterkste in deze strijd. De finale in de verliezersronde werd gewonnen door Martijn Schottert en Ronald Brinkman. Zij versloegen Geert ter Harmsel & Dokter Rock. De hoogste finish van vandaag kwam op naam van Arnold Haase met een 110 uitgooi.

In de winnaarspoule toch een aantal verassingen. De winnaars van vorig jaar,  de Gebr. Aalderink,  werden vroegtijdig uitgeschakeld. Plek 4 werd behaald door de gebroeders Henk & Hendry Nijzink. Wim Rohaan & Julian Preuter werden derde. De grote finale ging dit jaar tussen het koppel Bertjan Preuter & Hans Brinks en Arek Gruszka & Ard ter Keurs. Met 4-1 werden Arek & Ard de winnaars van deze 2017 editie.

Al met al weer een mooi toernooi. De organisatie kan geslaagd terugkijken en er is al gesproken over een extra koppel toernooi in mei/juni. Iedereen in ieder geval bedank voor zijn/haar komst en inzet dit weekend!