15 July 2019

De laatste wedstrijd zit er op en om het compleet te maken ook nog een verslag van de matige vertoning van hedenochtend. Een wedstrijd die langs de lijn alleen viel vol te houden vanwege het schitterende weer.

Het warme weer leidde er in het veld toe dat er enkele spelers in slaap vielen. Anderen waren nog niet helemaal wakker toen OZC voor het eerst een schot op doel afleverde. Een matig schot werd gestopt en hobbelde daarna tussen de benen van de doelman door in het doel. OZC, dat staat voor Ommer Zaterdag Club, had tot vandaag nog niet gewonnen, en was vastbesloten daar iets aan te doen. Voor Sportclub was het de laatste wedstrijd die er niet meer toedeed. En zo stonden op een gegeven moment de aanvallers in de verdediging en de verdedigers in de spits. Iets dat niet zo best uitpakte, want OZC wist 5 keer te scoren. Sportclub daarentegen maar 1 keer en wel uit een goed genomen vrijetrap net buiten de 16. Alle andere pogingen en het veldspel kunnen worden samengevat met de woorden 'net niet'. Schoten en passes waren het allemaal net niet, waardoor wij niet echt aan spelen toekwamen en OZC wel.

En daarmee zit het seizoen er op en zetten we er een punt achter. Voor de meesten van ons was het ook de laatste wedstrijd als C-speler.

Volgend jaar beginnen we met aftellen: nog 4 jaar tot aan de senioren.

Vandaag spelen we in en tegen Wesepe. Opnieuw een team dat wij nog niet eerder troffen en slechts 1 plek boven ons op de ranglijst staat. Bij winst doen we dus goede zaken. Bovendien spelen we pas om 13:00u dus dan is iedereen wel uitgeslapen. Dat is een voordeel. Nadeel is dat je hele zaterdag naar de ****** is. Helaas moeten we het doen zonder onze vaste doelman, want die had rug geblesseerd, naar zeggen tijdens de koningsspelen, en deed Timon niet mee omdat hij zijn scheenbeschermers was vergeten.

Vanaf de aftrap zien we twee teams die moeite hebben de bal te controleren. Het is Sportclub Rijssen dat deze onwennige fase als eerste afsluit en bekroond met een doelpunt. "Dit gaan we makkelijk winnen."

hoor ik iemand tijdens het teruglopen zeggen. Het lijkt het signaal bij ons Sportclub een tandje terug te schakelen. In deze gemakzuchtige fase weten we niet tot een serieus schot op doel te komen. De schoten die wel richting doel gaan, komen van buiten de 16, zijn zacht en ongeveer in het midden van het doel en daar heeft de doelman Wesepe geen enkel probleem mee. Alsof ze de Koningsdag nog in de benen hadden zitten. Bij het andere Sportclub is het tegendoelpunt het signaal om er een tandje bij te doen. Niet veel later is het 1-1. Wesepe blijft de aanval zoeken en krijgt op een gegeven moment een hoekschop. Die hoekschop lijkt onze gelegenheidsdoelman te stoppen, maar hij tikt deze vervolgens zelf het doel in. Daarmee wordt het 2-1 wat tevens de ruststand is.

De rust brengt geen verandering spel van ons Sportclub. Dat blijft slordig passen en weet nog steeds geen serieus schot op doel te krijgen.

Het andere Sportclub blijft de aanval zoeken en krijgt een vrije trap zo'n 18 meter van ons doel. Deze goed genomen trap zwabbert onhoudbaar in de uiterste hoek, waarmee het 3-1 wordt. Niet veel later richt deze lichte bal nog meer schade aan, want dit keer is de neus van Arjen het slachtoffer. Aan het vierde doelpunt ligt een inschattingsfout ten grondslag, waarna de bal rustig het lege doel in hobbelt. Dat doelpunt brengt iets van een ommekeer. We weten elkaar weer te vinden en zetten Wesepe vast op de eigen helft. Dat leidt tot meer dreiging en een doelpunt. Door de grote hoeveelheid spelers voor het doel worden het er helaas niet meer, zodat de eindstand uitkomt op 4-2.

Het meegereisde publiek zag dus een slechte wedstrijd en daagde mij na de wedstrijd uit om iets positiefs te schrijven. Heren bij deze: "Het was mooi weer vandaag."

jo15 wesepe

Het weer en het veld zijn deze week goed en er zijn volgende week geen moeilijke proefwerken, dus de wedstrijd kan gespeeld worden. Alleen doet het er niet meer toe. In tegenstelling tot 19 november is RKSV, ongeacht de uitslag van deze wedstrijd, kampioen. Ze hoeven dus geen last meer te hebben van zenuwen, want ons trackrecord tegen koplopers is goed. En, omdat de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer wordt gespeeld, zijn en blijven wij 4e. Ten minste als Sportlust van NEO weet te winnen, maar dat is niet echt een vraag. Blijft over dat het een derby is en er is niets leuker dan zo'n wedstrijd winnen. Bovendien heeft de doelman van RKSV dit seizoen bijna niets te doen gehad en dat is een open uitnodiging.

Na de aftrap is het RKSV dat het initiatief neemt en Sportclub direct onder druk zet. Dat leidde tot 2 mogelijkheden die net geen kans werden. Sportclub is gelijk wakker en neemt de eerst volgende aanval brutaal het heft in handen en scoort. Dat geeft een enorme boost en Sportclub zet door. Na een kwartier, waarin RKSV niet echt tot spelen weet te komen, valt de tweede. Dan is het de beurt aan RKSV, maar in dezelfde minuut is het Sportclub weer dat scoort. In de mindere periode van Sportclub die dan volgt weet RKSV twee keer te scoren. Eenmaal uit een perfect genomen vrije trap. Een bal die onhoudbaar precies in de rechter kruising terecht komt. En eenmaal uit een afstandschot die de linkerkruising raakt. Het gevolg is dat we met de stand 3-3 gaan rusten.

De tweede helft levert evenveel punten op. In een half uur is het eerst het RKSV dat weet te scoren. Dan wij weer. Dan RKSV weer. En wij weer. En zo wordt het 5-5. Een kwartier later is de wissel van Jorn warmgelopen en vindt Jorn tijd om met een laatste score de stand gelijk te trekken. Maar omdat hij de tel kwijt was, schiet hij Sportclub op voorsprong. En hoewel de bal met de hand werd meegenomen, is de laatste score voor RKSV, zodat dit enerverende potje eindigt in een onverwachte 6-6.

Daarmee zit de competitie er op en kunnen we terugkijken op een goed seizoen. De komende weken gaan we uitrusten en ons voorbereiden op de voorjaarscompetitie. Dat doen we vooral op een gezellige manier met crazy bingo, zaalvoetbal en bowlen.

Na de goede start tegen Excelsior spelen we vandaag, de uitgestelde wedstrijd, tegen DAVO. Om precies te zijn dvv DAVO dat staat voor Deventer Volks Voetbalvereniging DAVO. Waar dat DAVO voor staat is mij ook op de site niet duidelijk geworden, maar in Deventer heten ook enkele bedrijven zo. Hoe dan ook, vandaag is het zaak een goed resultaat te halen tegen een team dat de eerste wedstrijd verloor. Bij afwezigheid van Wesley was de coaching in handen van diens vader. 

Bij een werkelijk heerlijk weertje trappen we af om 13:30 uur. Althans de scheidsrechter start de wedstrijd, DAVO begint, maar bij Sportclub is iedereen in diepe rust. Het duurt dan ook niet lang of DAVO kan de eerste score bijschrijven. Niet veel later staan er weer 4 man voor ons doel en kunnen ze de hoek uitkiezen. De opmerking dat ook het middenveld hoort te verdedigen hebben wij wel vaker gemaakt. 

Alleen in de eerste 4 minuten van de tweede helft laten we een fatsoenlijk partij voetbal zien. In plaats van dat de bal gebracht wordt, hanteren we veelvuldig de pass en scoren zowaar 2 keer. En dan denk je dat ze het licht gezien hebben, maar helaas. DAVO daarentegen voetbalt lekker door en scoort 8 keer, waarbij ook de lat nog enkele keren redding moest brengen. 

Het was met andere woorden een bar slechte wedstrijd die, en daar was iedereen langs de kant het wel over eens, niet eens verloren had hoeven worden. Maar ja, dan is het wel zaak dat iedereen een beetje fit aan de start verschijnt. Oftewel volgende week vrijdag gewoon op tijd naar bed.

Eindstand: 2-8

 

We spelen vandaag een uitwedstrijd op Sportpark De Koerbelt. Dat komt vaker voor, maar dit keer spelen we bij Sportclub en dat is bijzonder.

Tegenstander is WVV'34 dat momenteel 7e staat, maar gelijkwaardig is. Wij staan momenteel 4e en de komende wedstrijden zijn zeer bepalend voor de eindstand. Want alle kanshebbers moeten ook nog tegen elkaar. En het resultaat van al die wedstrijd bepaalt straks of Sportclub 3e staat, en promoveert, of 6e. Kortom, wij gaan vandaag gewoon proberen goed te voetballen en 3 punten te pakken.

Of er na de aftrap goed gevoetbald werd weet ik helaas niet. Het was zo mistig dat ik de overkant van het veld niet kon zien. En aangezien op die helft, dat wil zeggen voor het doel van WVV, het spel zich afspeelde, zal het wel goed gegaan zijn. Toen de mist een beetje optrok, zag ik een van onze spelers randje 16 meter naar de grond gaan. De scheids die er dicht bij stond, gaf een vrijeschop, die prima werd genomen en in de verre hoek belandde. Daarna ging het gelijk op, waarbij geen van beide partijen het initiatief naar zich toe kon trekken. Tegen het einde van de eerste helft is het WVV dat aanvalt en vanaf een meter of 17 op doel schiet. De bal raakt de binnenkant van de paal en belandt achter de doellijn, zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

De tweede helft werd er zeker in het begin goed gevoetbald. Dat resulteerde in vele aanvallen, maar die stranden allemaal ergens voor het strafschopgebied. Op een aanval na. Na enkele goede combinaties, die we deze wedstrijd vaak zagen, staat een van onze middenvelders vrij voor de doelman en tikt de bal daar eenvoudig langs. Iets later hebben we nog een kans. Vanaf grote afstand wordt een poging ondernomen om over de doelman, die ver voor zijn doel staat, heen te schieten, maar deze was op tijd terug. Daarna verslapt het spel en komen we steeds meer onder druk en dat is niet fijn. Dat levert onder andere een hachelijk momentje op voor ons eigen doel, maar dat loopt gelukkig goed af. Tot aan het eindsignaal houden we vervolgens goed stand, staat er 1-2 op het denkbeeldige bord en kunnen we 3 punten bijschrijven.

wvv-jo15