26 June 2019

Vandaag staat een inhaalwedstrijd op het programma. Het is de wedstrijd tegen SVZW en die staan helemaal onderaan met veel doelpunten tegen. Normaliter is het dan niet de vraag of je wint, maar met hoeveel. Echter, als iedereen denkt dat hij kan scoren, dan wordt het een rommeltje en dan valt het vaak tegen.

SVZW scoort weinig en krijgt er veel tegen. Een beetje zo als wij vorig seizoen. Dit seizoen gaat het bij ons aanmerkelijk beter. Iets dat tot uitdrukking zou moeten komen in de einduitslag. En dus ook te zien zou moeten zijn aan het spel en dat viel in het begin wat tegen. De eerste 5 minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht. Daarna was het Sportclub dat de score opende en dan denk je dat daarmee het sein is gegeven om de mouwen op te stropen en de een na de andere in het doel te schieten.

Nu zat het met het aantal kansen wel goed, maar de afronding liet zwaar te wensen over. Na 6 niet te missen kansen ben ik opgehouden met tellen. Zelfs kansen die je als doelpunt al had geteld, werden om de een of andere reden toch gemist. Het was zelfs zo erg dat er een duidelijk hoorbaar gemor uit de verdediging opsteeg. Dat was onder andere te wijten aan het feit dat iedereen wilde scoren en dus op het middenveld te vinden was. Als je dan ook nog alles via de as probeert te spelen, dan kun je misschien 5 man uitspelen, maar een echt lekker schot zit er dan niet meer in. Uiteindelijk werd het net toch 8 keer geraakt, maar gezien het aantal kansen, had ik liever gehad dat dit de missers waren geweest.

Sportclub deed dus wat het moest doen en won de partij, maar wat waren daar een berg kansen voor nodig.