26 June 2019

Akelig vroeg staan we vanochtend op de parkeerplaats, en – met de complimenten – iedereen is er om 8:15 uur en zo aan de gezichten te zien is iedereen ook redelijk wakker. Ook de warming up verloopt goed. En daar bleef het de daaropvolgende 35 minuten bij. Want vanaf de eerste tot en met de laatste minuut van de eerste helft worden we weggespeeld. Direct in de eerste minuut scoort Enter Vooruit. Aan de rechterkant worden we overlopen, waarna er iemand doorschuift en vrij kan schieten. Enter Vooruit weet zo 7 keer te scoren. Zelf hebben we wel kansen, maar de doelman van Enter weten we niet te passeren. Die ene keer dat we midden voor het doel echt gevaarlijk worden, wordt de doorgebroken speler tegen het gras gewerkt.

De tweede helft zijn we wel wakker. Sportclub moet nog wel twee punten toestaan, maar heeft meer grip op het spel. Creëert opnieuw kansen en weet er daar twee van te benutten. En zo eindigt de tweede helft in een gelijk spel. Tja. Vroeger hadden we dan de strafschoppen nog en kon je met een vorm van winst naar huis.

En daarmee is deze wedstrijd een slechte herhaling van de bekerwedstrijd. Opnieuw verloren en een les wijzer. Je kunt roepen om buitenspel en schreeuwen vanwege een overtreding, maar de meeste grens- en scheidsrechters zijn daar doof voor. En soms zelfs selectief blind en dan kun je vlaggen wat je wilt – en die driftig vlaggende man die zich zeer onbegrepen voelde, zag er vanaf een afstand best komisch uit – maar de scheids beslist.