26 June 2019

We spelen vandaag een uitwedstrijd op Sportpark De Koerbelt. Dat komt vaker voor, maar dit keer spelen we bij Sportclub en dat is bijzonder.

Tegenstander is WVV'34 dat momenteel 7e staat, maar gelijkwaardig is. Wij staan momenteel 4e en de komende wedstrijden zijn zeer bepalend voor de eindstand. Want alle kanshebbers moeten ook nog tegen elkaar. En het resultaat van al die wedstrijd bepaalt straks of Sportclub 3e staat, en promoveert, of 6e. Kortom, wij gaan vandaag gewoon proberen goed te voetballen en 3 punten te pakken.

Of er na de aftrap goed gevoetbald werd weet ik helaas niet. Het was zo mistig dat ik de overkant van het veld niet kon zien. En aangezien op die helft, dat wil zeggen voor het doel van WVV, het spel zich afspeelde, zal het wel goed gegaan zijn. Toen de mist een beetje optrok, zag ik een van onze spelers randje 16 meter naar de grond gaan. De scheids die er dicht bij stond, gaf een vrijeschop, die prima werd genomen en in de verre hoek belandde. Daarna ging het gelijk op, waarbij geen van beide partijen het initiatief naar zich toe kon trekken. Tegen het einde van de eerste helft is het WVV dat aanvalt en vanaf een meter of 17 op doel schiet. De bal raakt de binnenkant van de paal en belandt achter de doellijn, zodat we met een gelijke stand gaan rusten.

De tweede helft werd er zeker in het begin goed gevoetbald. Dat resulteerde in vele aanvallen, maar die stranden allemaal ergens voor het strafschopgebied. Op een aanval na. Na enkele goede combinaties, die we deze wedstrijd vaak zagen, staat een van onze middenvelders vrij voor de doelman en tikt de bal daar eenvoudig langs. Iets later hebben we nog een kans. Vanaf grote afstand wordt een poging ondernomen om over de doelman, die ver voor zijn doel staat, heen te schieten, maar deze was op tijd terug. Daarna verslapt het spel en komen we steeds meer onder druk en dat is niet fijn. Dat levert onder andere een hachelijk momentje op voor ons eigen doel, maar dat loopt gelukkig goed af. Tot aan het eindsignaal houden we vervolgens goed stand, staat er 1-2 op het denkbeeldige bord en kunnen we 3 punten bijschrijven.

wvv-jo15