26 June 2019

Na de goede start tegen Excelsior spelen we vandaag, de uitgestelde wedstrijd, tegen DAVO. Om precies te zijn dvv DAVO dat staat voor Deventer Volks Voetbalvereniging DAVO. Waar dat DAVO voor staat is mij ook op de site niet duidelijk geworden, maar in Deventer heten ook enkele bedrijven zo. Hoe dan ook, vandaag is het zaak een goed resultaat te halen tegen een team dat de eerste wedstrijd verloor. Bij afwezigheid van Wesley was de coaching in handen van diens vader. 

Bij een werkelijk heerlijk weertje trappen we af om 13:30 uur. Althans de scheidsrechter start de wedstrijd, DAVO begint, maar bij Sportclub is iedereen in diepe rust. Het duurt dan ook niet lang of DAVO kan de eerste score bijschrijven. Niet veel later staan er weer 4 man voor ons doel en kunnen ze de hoek uitkiezen. De opmerking dat ook het middenveld hoort te verdedigen hebben wij wel vaker gemaakt. 

Alleen in de eerste 4 minuten van de tweede helft laten we een fatsoenlijk partij voetbal zien. In plaats van dat de bal gebracht wordt, hanteren we veelvuldig de pass en scoren zowaar 2 keer. En dan denk je dat ze het licht gezien hebben, maar helaas. DAVO daarentegen voetbalt lekker door en scoort 8 keer, waarbij ook de lat nog enkele keren redding moest brengen. 

Het was met andere woorden een bar slechte wedstrijd die, en daar was iedereen langs de kant het wel over eens, niet eens verloren had hoeven worden. Maar ja, dan is het wel zaak dat iedereen een beetje fit aan de start verschijnt. Oftewel volgende week vrijdag gewoon op tijd naar bed.

Eindstand: 2-8