26 June 2019

Vandaag spelen we in en tegen Wesepe. Opnieuw een team dat wij nog niet eerder troffen en slechts 1 plek boven ons op de ranglijst staat. Bij winst doen we dus goede zaken. Bovendien spelen we pas om 13:00u dus dan is iedereen wel uitgeslapen. Dat is een voordeel. Nadeel is dat je hele zaterdag naar de ****** is. Helaas moeten we het doen zonder onze vaste doelman, want die had rug geblesseerd, naar zeggen tijdens de koningsspelen, en deed Timon niet mee omdat hij zijn scheenbeschermers was vergeten.

Vanaf de aftrap zien we twee teams die moeite hebben de bal te controleren. Het is Sportclub Rijssen dat deze onwennige fase als eerste afsluit en bekroond met een doelpunt. "Dit gaan we makkelijk winnen."

hoor ik iemand tijdens het teruglopen zeggen. Het lijkt het signaal bij ons Sportclub een tandje terug te schakelen. In deze gemakzuchtige fase weten we niet tot een serieus schot op doel te komen. De schoten die wel richting doel gaan, komen van buiten de 16, zijn zacht en ongeveer in het midden van het doel en daar heeft de doelman Wesepe geen enkel probleem mee. Alsof ze de Koningsdag nog in de benen hadden zitten. Bij het andere Sportclub is het tegendoelpunt het signaal om er een tandje bij te doen. Niet veel later is het 1-1. Wesepe blijft de aanval zoeken en krijgt op een gegeven moment een hoekschop. Die hoekschop lijkt onze gelegenheidsdoelman te stoppen, maar hij tikt deze vervolgens zelf het doel in. Daarmee wordt het 2-1 wat tevens de ruststand is.

De rust brengt geen verandering spel van ons Sportclub. Dat blijft slordig passen en weet nog steeds geen serieus schot op doel te krijgen.

Het andere Sportclub blijft de aanval zoeken en krijgt een vrije trap zo'n 18 meter van ons doel. Deze goed genomen trap zwabbert onhoudbaar in de uiterste hoek, waarmee het 3-1 wordt. Niet veel later richt deze lichte bal nog meer schade aan, want dit keer is de neus van Arjen het slachtoffer. Aan het vierde doelpunt ligt een inschattingsfout ten grondslag, waarna de bal rustig het lege doel in hobbelt. Dat doelpunt brengt iets van een ommekeer. We weten elkaar weer te vinden en zetten Wesepe vast op de eigen helft. Dat leidt tot meer dreiging en een doelpunt. Door de grote hoeveelheid spelers voor het doel worden het er helaas niet meer, zodat de eindstand uitkomt op 4-2.

Het meegereisde publiek zag dus een slechte wedstrijd en daagde mij na de wedstrijd uit om iets positiefs te schrijven. Heren bij deze: "Het was mooi weer vandaag."

jo15 wesepe