25 June 2019

Na de korte winterstop hadden we woensdag onze eerste training afgewerkt en vandaag dus al de eerste wedstrijd.

Een oefenwedstrijd weliswaar, maar toch. Die oefenwedstrijd eindigde in een gelijk spel, maar dat doet er weinig toe. Belangrijker is dat de gewijzigde teamleiding een beter zicht kreeg op het gewijzigde team. Sinds de najaarscompetitie is Erwin Teunissen toegevoegd aan de staf en zijn Victor en Tim ingestroomd. Een mooie gelegenheid dus om aan elkaar te wennen.

Vanaf de aftrap ging het niet goed. Sportclub liet zich 5 minuten lang verrassen. Gelet op de weinig gestructureerde warming up was dat geen verrassing. Men was gewoon nog niet met het hoofd bij de wedstrijd. Bentelo wel. Twee netjes uitgespeelde kansen leidde daardoor tot 2 doelpunten en dus een achterstand. Daarna was Sportclub ook wakker en kreeg het steeds meer grip op het spel. De achterstand werd vlot weggewerkt en daarna trok men door tot 3-5. Sportclub vond het toen wel best, het was koud en het ging nergens. De fut was eruit.

De komende weken moet er dus nog iets aan de conditie gedaan worden om straks twee volledige helften te kunnen voetballen. Goed om te zien was dat men elkaar regelmatig wist te vinden, al waren er wat mij betreft nog teveel moeilijke passes door de lucht in plaats van over de grond en in de voet. Ook dat is dus een puntje voor de komende weken. Laatste aandachtspunt is denk ik het positiespel. Het veld werd te smal en ook de opbouw van achteruit kan beter. Hoewel dus vroeg in het seizoen en met de afwezigheid van enkele spelers was het toch een leerzame ochtend die genoeg stof oplevert om aan te werken voordat de competitie echt los barst.