20 October 2017

Afgelopen zaterdag speelde onze A1 tegen de Boys uit Hulzen.

In de laatste (oefen)wedstrijd van 2016 moesten we het opnemen tegen de DEC’10 uit Diepenheim. Ongeslagen kampioen geworden in de derde klasse… dus een beste uitdaging.

Tom (hamstring) en Jimmy (hersenschudding) bleken sneller hersteld van hun blessures als verwacht dus voldoende wissels. Maar in deze testcase gaan we geen risico’s nemen dus beperkte speeltijd voor beide heren hoe graag ze zelf ook willen.  

In de eerste helft speelt de tegenstander ook met een aangepaste opstelling waarbij de keeper in de spits staat, maar dan nog hebben ze een zeer behoorlijke ploeg. En deze gelegenheidsspits weet in de eerste helft ook nog 2 keer te scoren! Beide keren weten wij de gelijkmaker te scoren. Eerst Khybar uit een echte spitsengoal. Voorzet van rechts en hij komt goed naar de eerste paal om binnen te tikken. Onze tweede goal is voor Robin die slim gebruik maakt van de twijfelende DEC-spelers. Tevreden gevoel als we met een 2-2 de kleedkamer gaan opzoeken.

De tweede helft is wel een ander verhaal. Daar waar Diepenheim met een aantal omzettingen beter gaat spelen, zijn wij vooral zoekende en komen er niet echt meer aan te pas. Onze stand-in doelman Hasan wordt 5x gepasseerd in deze 45 minuten. Het klassenverschil was duidelijk, maar dat was vooraf ingecalculeerd. Voor dit jaar zit het seizoen erop. We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft!

Uitwedstrijd om half 3 in Heeten. Vier afmeldingen en dan blijven er 10 spelers over. Gelukkig konden we een beroep doen op onze dispensatiespelers bij het 3e Tim Bouwhuis en Matthijs Tempert zodat we met 12 spelers richting Heeten vertrokken.

Op het verder uitgestorven Sportpark was veld 2 de aangewezen plek voor ons. Hoewel iedereen er wel zin in had kwam het er niet uit. Net te laat of te laks en als de tegenstander dan wel fel en fanatiek is krijg je irritatie. En die irritatie kwam na een kwartier bij Tim toen hij zich afreageerde op zijn tegenstander. Dom dom wist hij zelf ook maar ja… gelukkig was de scheidsrechter coulant en stelde een verplichte wissel voor zodat we toch met 11 konden blijven spelen. De ruststand werd gehaald met een 1-0 achterstand omdat een voorzet ineens het doel in ging. Zelf hadden we ook weinig in te brengen.

In de tweede helft komen we vrij snel op 2-0 achter en lijkt het gespeeld. De krachten nemen af ( te hard getraind?) en het is voornamelijk tegenhouden. Totdat Jasper een kwartier voor tijd aan een geweldige solo begint en uiteindelijk Matthijs in staat stelt om de 2-1 binnen te tikken. Er is weer hoop om een puntje te stelen en we krijgen nog een paar goede kansen. Als Daan dan nog even mag gaan afkoelen en we met een mannetje minder verder moeten is het de thuisploeg die nog wel weet te scoren. Een verdiende overwinning voor Heeten maar we hadden graag een puntje meegenomen….

Vandaag de eerste wedstrijd van 2017. Weliswaar een oefenduel maar wel lekker om weer met het team op het veld te staan.

Om te beginnen een lange lijst met afwezigen; maar liefst 7 spelers konden er niet bij zijn vandaag. Nu hebben we gelukkig een ruime selectie maar dit was voor ons ook niet op te vangen. Met Tim en Mike erbij komen we toch op 12 spelers.

Tim eerste helft in de goal en Mike op het middenveld. Duidelijk dat beide spelers niet gewend zijn op deze posities. De vooraf afgesproken looplijnen waren helaas niet zichtbaar. Maar ook de andere spelers moesten weer even opstarten zo leek het. De eerste 25 minuten ging het nog redelijk, maar toen leken we de weg kwijt. Persoonlijke foutjes en keuzes die ongelukkig uitpakken zorgen voor doelpunten bij de tegenstander. Ze weten er maar liefst 4 te scoren in de eerste helft. Zelf hadden we ook kansen en een onthouden penalty maar ja….wel gewoon met 0-4 de rust in. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt.

In de rust onze sterke punten nog maar eens aangehaald want het leek dat ze die waren vergeten. Ook benadrukt dat ondanks dat het een oefenwedstrijd was we er wel voor moesten gaan! Tweede helft gewoon met 0-0 beginnen en zien dat je wint. Met Mike nu in de goal en Tim in het veld werd aan de tweede helft begonnen. De peptalk had zijn uitwerking niet gemist want al snel komen we op 1-0 door Hasan II. Niet veel later toch de gelijkmaker maar het is Hasan I die met een mooi afstandsschot de stand op 2-1 brengt. Dan Jimmy met de 3-1 en zelfs de 4-1! Wat een verschil met de eerste helft. Maar dan ongelukkig een van richting veranderde bal en Tubantia weet de 4-2 te scoren. Uiteindelijk wederom weer Jimmy die de eindstand van de tweede helft op 5-2 brengt. Jammer van de 0-4 in de eerste helft want uiteindelijk verliezen we dus met 5-6.

Een wedstrijd met twee heel verschillende helften. Compliment voor het team dat we in de tweede helft in ieder geval hebben gestreden en niet hebben opgegeven. Komende zaterdag de eerste competitiewedstrijd uit tegen Twenthe Goor. Hopelijk zitten we dan iets ruimer in de spelers…

Half 1 was het aanvangstijdstip voor de wedstrijd in en tegen Hellendoorn. De broodtrommeltjes waren mee vanwege dit tijdstip.
We hebben momenteel een ruime selectie van 17 spelers (plus nog 2 dispensatie – Tim bij deze ben je weer genoemd in het verslag…) waarvan er 15 fit zijn dus een mooi luxe probleem voor de leiders.
Hellendoorn staat hoog op de ranglijst en uit voorgaande ontmoetingen is altijd gebleken dat het een fysiek sterke ploeg is. En dat fysieke klopte ook nu weer. Daar mogen wij ook wel iets meer van mee hebben.
In de eerste helft krijgen we drie goede kansen om te scoren maar ze gaan er niet in. Hellendoorn maakt 2x dankbaar gebruikt van onze fouten en gaat met 2-0 de rust in. Begin tweede helft weer een paar grote kansen op de aansluiting maar wederom geen goede afwerking.
En als Hellendoorn de 3-0 maakt is het gelopen. Tom kijkt nog een penalty over maar het wordt uiteindelijk toch 4-0. Nederlaag had vandaag niet gehoeven, maar Hellendoorn was uiterst effectief vandaag.