15 July 2019

Woensdag 18-1-2017

Vanmiddag om 2 uur werden de kids opgehaald voor een teamuitje bij Kartplaza in Nijverdal. Er was geld gespaard en onze sponsor Slagerij Goossen had eerder dit seizoen al wat in ons kasboekje gedoneerd dus was er ruimte voor een royaal uitje.

Om half 3 was er eerst wat te drinken en de spanning was al groot want wat zouden we gaan doen. We gaan eerst lasergamen: allemaal een raar lichtgevend vest aan met een pistool eraan, dit was al cool. In 2 teams, een groene en een blauwe ( incl de 2 leiders en een sportieve moeder) werd er in een donkere stad in het wilde westen lustig op los geschoten. De rode stralen schoten door de ruimte en verstoppen was lastig want je was vaak nog wel  te herkennen aan je gekleurde lampjes. Davy toonde zich de beste schutter maar volgens deze leider was zijn pistool de tel kwijt (ruim 1100 keer geschoten en maar 40 hits) kan niet goed zijn!! Protest hielp niet!

Daarna even wat gedronken en was er tijd voor een toilet-stop want ze mochten de kartbaan op. Na een goede uitleg en gehesen in professionele coureurskleding werd er aardig wat rubber aan het asfalt toegevoegd, als volwassen coureurs werd er geracet en de 2 trotse winnaars van hun heat (Tim en Sertan) werden op de kiek gezet op een professioneel podium. Daarna was er nog patat met een snack en werd er onder stampende deuntjes van Michael Jackson en weet ik veel welke artiesten nog meer fanatiek gebowld. De hekjes waren omhoog maar het is sommigen toch gelukt om hier de bal nog overheen te krijgen.

Ondanks deze foutjes werd er toch vaak een strike of spare gegooid en liepen de punten aardig op. Om 6 uur was het voorbij en was iedereen moe maar voldaan en de winnaar met bowlen? Ach het maakte ze ook niets meer uit. Lekker naar huis na een superleuke middag.

 
teamuitje
 
teamuitje1
 
teamuitje2
 
teamuitje3
 
teamuitje4
 
 
 
 
 
 

zaterdag 26-11

 

Vanmorgen in de kou aantreden tegen ON die wat plaatsen boven ons stonden. Met 2 afmeldingen en een speelster met knieklachten zag het er niet echt goed uit maar na een verfrissende peptalk en even een herinnering aan hoe het niet moet ( vorige week) vol goede moed de wei in.

Dat van vorige week hebben onze kids dus wel goed opgepakt, er werd heerlijk gecombineerd en de linies sloten goed aan. de verdediging ( Tim, Davy en  Heywad ) hielden het voor Ismail redelijk te doen tussen de palen en onze spitsen ( Sertan, Susan en Thijmen) deden goed mee en dan ben je al gauw de bovenliggende partij. De 1e helft was gewoon om te smullen. Suus passt geweldig op Thijmen 1-0.

Sertan schiet bij een corner op de paal en zelfs de rebound is voor hem 2-0.  De 3-0 is een onvervalst 1 tweetje tussen Sertan en Thijmen en Sertan dus de afdrukker!

Suus beloont haar tomeloze inzet met een prachtig schot 4-0. De 4-1 kan gebeuren ( mag eigenlijk niet ) maar vooruit. Thijmen maakt de 5-1 , dus wil Sertan niet achterblijven 6-1, Thijmen schiet dan goed op doel 7-1 en Sertan wil weer niet achterblijven 8-1. Dit is de RUSTSTAND!!

In de rust gezegd dat dit zo niet kon ( verbaasde gezichten) want waarom nu wel en andere keren niet? Samenspelen en wat voor elkaar over hebben was het antwoord. Gelukkig, ze hebben het opgepakt.

Miep wou hoe dan ook foebelle ondanks haar klachten en na wat overleg ( en wat dwingende oogjes van desbetreffende speelster ): ga er maar in. Of het kwam door de opbeurende teksten van de geblesseerde Marieke of wat dan ook maar we gingen lekker door . Helaas begon de tegenstander wat te zeuren : de bal was te hard en hoe het kan dat wij lager staan, ze hebben zeker wel 6 spelers uit een ander elftal was al gehoord. Nee vriend zei ik na de wedstrijd kijk naar de teamfoto ( zou hij doen, mischien leest ie dit ook wel) WIJ waren het zelf!

Miep heeft weinig last van haar knie of doet alsof want ze loopt als een hinde over het veld en dat bedoel ik zeker positief. Ze staat bij weer een aanval al te wachten op de pass van Sertan en werkt deze beheerst in het doel 9-1. Heb je zelf verdiend!!

Dan laten we voorin de teugels vieren en gaan onze ballen er niet meer in. Dat ON nog 2 keer scoort is jammer maar Oh die eerste helft. Smullen!!

Na de wedstrijd een lekker patatje  en met een zeer tevreden gevoel het weekend in.

Namens de hele E1 feliciteren we de E2 met hun kampioenschap!

Wij zullen de beker wel ophalen!

Zaterdag 5 november

Vanmorgen moesten onze toekomstige 1e spelers het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van RKSV, een derby dus en gezien het grote aantal mensen langs het veld zouden deze wedstrijden wel op het hoofdveld gespeeld mogen worden naar mijn bescheiden mening!

Vorig seizoen hadden we een gelukkige overwinning behaald op dit oranje maar toen hadden we Jorn ( dit was wel blijven hangen bij de leiders van oranje) nog en niet zoveel ervaring als dit seizoen.

Tegen de spelers gezegd dat ze er fel op moeten zitten maar de scheids ( die s’middags nog een potje moest ballen) niet te moe mochten maken, dit is wel gelukt volgens mij het schijnt dat ie nog gescoord heeft ( graag gedaan namens de E1 )

Onze wedstrijd dan: het 1e kwartier waren het vooral plaagstoten heen en weer en elkaars keeper testen die het doel tot dan toe schoon hielden . Nadat Sertan ons op 1-0 zette en ook fraai de 2-0 binnenwerkte begon ook oranje aan te dringen en wisten de zeer sportief aangeboden kansen ook te verzilveren. 2-2

De verdediging was nu ook wakker en de aanvallers deden er verdedigend ook een schepje bovenop en dan kun je als team weer gaan ballen en komen er kansen en zelfs 2 goals: een fraaie schuiver van Ismail en even later passt dezelfde Ismail naar een speler in oranje die zomaar de bal in zijn eigen goal werkt ( ik geef hem toch aan onze speler hoor )

4-2 met rust niets aan de hand. De verdedigers op het hart gedrukt dat die laatste stap naar de tegenstander heel bepalend kan zijn bij een doelpoging van hun kant. Toen ze dit doorkregen stond het al 4-3. De grimas op hun gezicht zei genoeg: dit niet weer. Goede gedachte! en uitwerking ook want ze gooiden zich vol overgave op de man of bal waardoor oranje moeite kreeg met scoren en achterin veel ruimte liet voor ons en Thijmen zomaar mocht opstomen en de 5-3 aantekende. Oranje drong aan maar Tim, Marieke en Davy blokten de bal goed af en Heywad trapte zo,n beetje alle ballen de “16”uit . Met wat geluk kwam zo,n bal bij Suus die samen met Miep voor de mooiste aanval van vandaag zorgde, ze tikten oranje dol en slopen naar de goal. Miep gunt Suus de bal die schiet tegen een oranje blok aan en Miep legt de bal breed op de vrijstaande Sertan 6-3. Oranje komt dan toch nog op 6-4 en dan gaat er iets lopen in ons team! De verdediging sluit goed aan en er kan zelfs een speler doorschuiven en zich met de aanval bemoeien ( knap gezien en gedaan). Zo kregen we echt de overhand en gaf Job een assist op Suus die deze weer assiste? op Thijmen: 7-4

Thijmen kon dit zo waarderen dat hij gelijk Suus weer assisteerde 8-4. De 9-4 was ook nog verdiend al weet ik door alle euforie niet meer wie hem maakte maar daar zal ik op de training nog wel even fijn aan worden herinnerd!!

zaterdag 19 november

 

Vanmorgen moesten we in de regen aantreden tegen PH uit Almelo. Zij stonden 3 punten onder ons en bij winst zouden we ze afschudden en de onderste regionen verlaten. De tegenstander was er al mooi op tijd en aan de lengte te zien dachten we het wel even te klaren, de meesten waren 2 koppies kleiner. Hier de spelers ook op gewezen en met het nodige gif gingen we de wei in.

We waren zeker in het begin de bovenliggende partij maar die kleintjes van PH waren zeker niet bang om er wat fysieke strijd in te gooien en dat bracht ons toch van de wijs. Bij onze 2e corner gaf Thijmen zo,n effect aan de bal dat ie er gelijk in vloog 1-0. Onze aanval blijft goed druk zetten maar bij balverlies wordt er te luchtig gereageerd en PH is er dan met 4 of 5 man uit waardoor de verdediging weer alle tandjes bij moest zetten maar dit is niet eeuwig vol te houden 1-2. Bij weer een goede aanval scoort Thijmen zijn 2e door de bal hoog in het doel te tikken en zijn we terecht weer in evenwicht 2-2.  PH heeft wat gifkikkers in het team en die laten zien hoe het eigenlijk moet : met passie. Ze lopen ons er aan alle kanten af en zijn de baas en als onze keeper niet doortastend genoeg met de ballen omgaat kun je er op wachten en het gebeurt dan ook 2-3, dan is al het verdedigende werk helaas voor niets. Met deze stand gaan we rust in en met deze instelling gaan we het zeker niet omdraaien.

toch maar de keuze gemaakt om onze keeper te wisselen en de blije kreet die daarop volgde verbaasde ons als leiders nog het meest vandaag denk ik!

Afijn, de 2e helft dus een nieuwe keeper die zich tijdens de laatste training prima had gepresenteerd. We vielen weer fanatiek aan maar de ruimte tussen aanval en verdediging was veel te groot en elke bal die daar terecht kwam was voor PH die ook nog extra strijd in weegschaal gooiden en we lieten ons compleet van de wijs brengen, er werd her en der wat uitgedeeld en na een tijd was de eerste blessure een feit. Daar nog mee bezig zijnde gaat 1 van onze spelers over de scheef en tikt de tegenstander van achter neer dus wisselen want dat kan niet!.

Bij weer een aanval lopen we allemaal naar voren en als de keeper de bal toch onderschept lopen we te dromen en gaan 3 man van PH op ons doel af en spelen dit goed uit: keeper kansloos en dus 2-4.

PH is nog niet klaar en op felheid moeten we het gewoon afleggen. We lopen niet van de goal af en krijgen de bal daar dan ook niet weg en bij een scrimmage waar bij onze keeper zeker nog 2 keer goed redt is hij bij het 3e schot dan toch kansloos 2-5. We zullen echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen de laatste wedstrijden want we kunnen veel beter.

Zaterdag 8 oktober

Vanmorgen met 8 spelers naar Almelo tegen de plaatselijke SV. Er moest weer een speler worden uitgeleend en er was een zieke dus ook maar 1 wissel. Elk nadeel heb zn voordeel! za’k maar zeggen AHUM”
Almelo was koploper en we hielden rekening met het ergste maar eenmaal op het veld bleken de spelers van SV wat koppies kleiner dan onze spelers wat ook bij hun wat vragen opriep.
Of we 8x8 konden spelen! nee dank je met maar 1 wissel ( zij hadden er 4)
Na een peptalk over de grote van ons ( de spelers he,laten we het netjes houden!) in vergelijking met die van hun trapten we af en we waren idd feller en wat sterker in de duels en hadden weinig te vrezen van de tegenstander en dan komt de vraag hoe die koploper kunnen zijn : nou het antwoord lag al achter onze keeper 1-0 . die kleintjes draaiden steeds slim weg en als je wat te lief bent zeggen ze dank je wel.
We pakken de draad weer op en Sertan krijgt door goed samenspel 2 goede kansen maar weer ligt daar een keeper in de weg. Er is gelukkig een spreekwoord dat zegt 3 x is ...........
Sertan maakt de 1-1. De scheids fluit vlak daarna voor de rust en we geven onze jongens en meiden complimenten voor het goede samenspel en dat ze zo door moeten ballen.
Maar dan mag je niet vergeten dat je de tegenstander wel af moet te stoppen. 12 seconden na de aftrap ligt de bal op de achterlijn voor een corner, komt hoog voor, we kijken ernaar en laten zo’n snotneus koppen 2-1. Bij de aftrap geven we bal weer weg 3-1 en wordt het toch nog lastig. We wisselen wat om meer druk op het middenveld te krijgen en dat wordt goed opgepakt maar scoren doen we helaas niet meer terwijl Almelo er nog 2 binnenprikt . Eindstand 5-1