19 August 2019
 • Video en foto verslag Sportclub Rijssen JO13 Finale knvb district beker

  Sportclub Rijssen JO13 BEKER WINNAARS

  Meer hierover
 • JO13 bereikt FINALE van de beker!

  JO13 bereikt FINALE van de beker! Vanavond om half zes vertrokken we voor de ½ finale beker tegen BWO uit Hengelo. Deze ploeg staat hoog in Meer hierover
 • JO13 speelt 19 april in de halve finale beker

  JO13 speelt 19 april in de halve finale beker Onze JO13 heeft de afgelopen seizoenen al een aardige reputatie opgebouwd in het bekertoernooi. Daar waar deze wedstrijden doorgaans worden Meer hierover
 • JO13 wint en staat in halve finale van de beker!

  JO13 wint en staat in halve finale van de beker! Sportclub Rijssen JO13-1 – ATC´65 JO13-3 3-2 Vandaag een thuiswedstrijd in de beker tegen ATC uit Hengelo. Dit team had de Meer hierover
 • Foto verslag Sportclub Rijssen J013 - Heracles JO13

  Foto verslag Sportclub Rijssen J013 - Heracles JO13
        Meer hierover
 • 1
 • 2
 • 3

Sportclub Rijssen JO13-1 – ATC´65 JO13-3 3-2

Vandaag een thuiswedstrijd in de beker tegen ATC uit Hengelo. Dit team had de vorige bekerwedstrijd van onze kampioen met 3-0 gewonnen. Dus wij verwachten al een sterke tegenstander. Onze jongens waren dan ook tijdens de warming-up al aardig onder de indruk van hun. Stuk voor stuk spelers die een kop groter waren. In de wedstrijdbespreking werd dan ook aangegeven dat we moeten proberen te voetballen.

Vanaf het begin van de wedstrijd zaten wij erboven op als hun in balbezit waren. Al hoewel ATC veelal balbezit had, kregen wij een aantal goede mogelijkheden. Vanaf de linkerkant kwamen we een paar keer gevaarlijk uit. Eerste een voorzet waar we net een teenlengte te kort kwamen. Even later stond onze linkshalf oog in oog met de keeper maar de keeper reageerde goed en voorkwam een tegentreffer. 

Vanaf dat moment werd ATC sterker. Het spel speelde zich steeds meer af op onze helft en ze creëerden een aantal hoekschoppen waarbij het rommelig werd voor ons doel maar tot echte kansen kwamen ze niet. Wij bleven er steeds gevaarlijk uit komen. Kort voor rust een lange bal en waarbij onze spits op snelheid de laatste man en keeper passeerde en de verdiende 1-0 maakten. 

De tweede helft wilden we proberen de 1-0 vast te houden. We hadden dan ook een stormend ATC verwacht na de thee. Dit was niet het geval en wij namen steeds meer het initiatief. De 2-0 viel dan ook uit een cornerbal waarbij de bal bij de tweede paal in een keer uit te lucht werd genomen en snoeihard het doel in werd gejaagd. Niet veel later de 3-0 vanuit een voorzet en onze spits schoot raak. Waarschijnlijk dachten we dat we de overwinning al binnen hadden. ATC ging alles of niet spelen en door een afstandsschot werd de 3-1 gemaakt. Even later kregen we ook nog de 3-2 tegen door balverlies op het middenveld. Het werd nog even spannend maar gelukkig voor ons floot de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal en werd de overwinning gevierd. Op naar de halve finale van de beker.  

Gezien het aantal kansen en het wedstrijdbeeld een dik verdiende overwinning al had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Vandaag onder toeziend oog van de vele toeschouwers weer een ploeg gezien die voor elkaar wil knokken en ook nog leuk voetbal speelt. Volgende week weer competitie uit naar Juventa.