14 October 2019

Met een compleet fitte selectie maar zonder de geschorste Ronny Grobben kon trainer Julian od Dries vanmiddag aantreden tegen SP Daarle dat in de uitwedstrijd met 0-2 werd verslagen. Maar deze zaterdag zou het anders uitpakken dan wat iedereen vooraf gedacht had.

Vanaf het begin was het Daarle wat de klok sloeg en Sportclub kwam handen en voeten te kort om de diverse aanvalsgolven van Daarle tegen te houden. Evenals vorige week tegen MVV'69 had Sportclub in het begin geluk dat een hard schot via de onderkant lat weer terug het veld in kwam en in de rebound net naast werd geschoten. Toch was Sportclub in de 17e minuut nog bijna op voorsprong gekomen. William Witten legde een vrije schop op links geraffineerd opzij en Nick Bruggeman haalde verwoestend uit maar de keeper van Daarle Martijn Valk redde op miraculeuze wijze. Iets later was het dan toch raak voor de bezoekers. Op de linkerkant breken ze door de verdediging van Sportclub. Het schot wordt in eerste instantie nog geblokt, maar de nummer 3 van Daarle liet zich de rebound niet ontnemen en schoot strak binnen 0-1. Na een half uur de 0-2 op vrijwel identieke wijze wordt gescoord. Weer is een speler van Daarle allerter en weet te scoren. Sportclub kreeg nog wel enkele kleine kansjes waarvan de kans van William Witten de beste was, maar ook hij had het geluk niet aan zijn zijde vandaag. Kort daarop ontving hij wel een gele kaart voor te fel inkomen. De 0-3 werd het in de 43e minuut als een aanval van Sportclub werd op het middenveld overgenomen wordt door Daarle en opnieuw was het de spits Stijn Grondman die zijn scorend vermogen liet zien en doelman Mike Tuitert kansloos liet. Met een 0-3 tussenstand gaan we de rust in.

Na rust kwam Maxiem van Straaten voor Tijs Theijink. Dit leverde wat meer druk naar voren op en even later verving Glen den Drijver Khalid Hassan om nog meer druk naar voren te krijgen. Het leverde wel enkele kansjes op maar gescoord werd er door Sportclub niet. Daarle wisselde ook een paar keer en in de 77e minuut werd de eindstand bepaald door Jeroen Shumer die weggestuurd werd op het middeneld en de hele verdediging van Sportclub achter zicht liet en beheerst wist te scoren. Een duidelijke en terechte nederlaag voor Sportclub Rijssen. Het was een wedstrijd die geen wedstrijd werd en verdiend werd verloren.

Henk van de Maat