14 October 2019

Met een compleet fitte selectie gingen de Rijssenaren deze zaterdagmiddag naar Sportpark “De Balk” om aan te treden tegen de nummer 4 van de ranglijst; het altijd lastige Avereest.

Sportclub Rijssen begon afwachtend aan de wedstrijd. Reeds in de derde minuut kreeg men een vrije schop tegen maar die werd net naast werd geschoten. Klaarblijkelijk het signaal voor het begin van een offensief van Avereest waaronder de Rijssenaren de eerste helft niet meer onderweg kwamen. Kans op kans werden er gecreëerd maar ook verspeeld door de gastheren. Doelman Mike Tuitert was regelmatig een sta in de weg. 

Na 19 minuten gaat het dan toch mis. Een handsbal in de eigen zestien levert een starfschop op en namens Avereest was Yorick Bonen de aangewezen man om het vonnis te voltrekken en hij liet onze doelman geen kans. Na een klein half uur was het weer Avereest dat via een goede aanval op recht doorbrak en de voorzet van Sven Ester was precies op maat zodat opnieuw Bonen er wel raad mee wist.  Met een 2-0 gingen we de rust in. 

Na rust gingen Glen den Drijver en Julian Bouwman eruit en daarvoor in de plaats kwamen Rick Aalderink en Bastiaan Baan het veld in. 

Het veldspel van Sportclub werd wel iets beter maar er werden geen echte kansen gecreëerd. En zoals altijd als jezelf geen doelpunten maakt dan maakt de tegenstander ze wel. De aanval van Avereest ging over een aantal schijven en uiteindelijk was het Sven Ester die de 3-0 liet aantekenen. Niet veel later was het invaller Rene Koster die bij zijn eerste balcontact al gelijk raak schoot en uiteindelijk opnieuw Koster die een goede voorzet van rechts afrondde en daarmee de eindstand op 5-0 zette. 

Een verdiende overwinning voor Avereest dat met fris en goed voetbal zijn 4e plaats goed verdedigde en Sportclub krijgt volgen de week weer de kans tegen Daarlerveen om zich te herstellen van deze dip. 

 Man of the match was de goed leidende scheidsrechter 

Zwakenberg die deze middag geen kaarten nodig had in dit sportieve duel. 

Wissels Sportclub: uit: Glen den Drijver, Julian Bouwman en Dirk Oosthoek 

                           In:  Bastiaan Baan, Rick Aalderink en Tijs Theijink