14 October 2019

Sportclub trainer Julian op den Dries had wat spelers betreft een luxe probleem want hij kon weer over een volledige selectie beschikken.

En dat was prettig want in een derby tegen Rijssen Vooruit moet er in ieder geval een team binnen de lijnen komen dat vanaf het begin de strijd aan wil gaan. Want dat er strijd geleverd moest worden was vooraf al bekend. Dit zijn de wedstrijden die je zeker niet wilt verliezen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het al genieten. Direct in de eerste minuut was het RV dat al meteen gevaarlijk voor het doel van Mike Tuitert kwam. Het was good old RV-er John Brinks die knap inschoot maar de Sportclub doelman redde tot 2 keer goed en hield zijn doel schoon. Sportclub was dus gewaarschuwd en was in de 2e minuut zelfs al doeltreffend. Tijs Theijink stuurt Jordy Schreurs de diepte in en die neemt de bal goed aan en schuift bekeken de 0-1 binnen. Een droomstart voor Sportclub!

Daarna is het toch wel RV wat de klok slaat en met een paar goede aanvallen en Sportclub laat zien dat deze wedstrijd nog zeker niet gespeeld is. In de 15e minuut krijgt Sportclub nog wel een mooie kans op meer maar Maxim Verstaaten schiet de bal net naast. In de daaropvolgende tegenaanval weet een speler van RV met de bal aan de voet de zestien van Sportclub in te duiken en daar wordt hij door Marcel Dangermond onrechtmatig gestopt. Stafschop beslist de scheidsrechter en Benjamin Labobar is dan de aangewezen speler bij RV en hij laat zich dit buitenkansje niet ontglippen en trekt de stand weer gelijk. Hierna golft het spel op en neer. Beide partijen krijgen nog enkele kansen en het moet gezegd worden dat die van RV groter zijn, maar doelman Mike Tuitert van Sportclub hield met een paar fantastische reddingen zijn doel schoon. Rust derhalve 1-1.

Na de rust komen beide elftallen ongewijzigd uit de kleedkamer maar is het Sportclub dat het beste bij de les is. Nick Bruggeman onderschept een slecht uitverdedigde bal van RV op en stuurt Jordy Schreurs direct de vrije ruimte in de diepte in. Jordy is eerder bij de bal als de keeper van RV en de 1-2 is een feit.

Rijssen Vooruit wisselt dan Renjaan en Kandare voor Yousef en Rozendom en met deze wissels krijgt RV meer grip op het middenveld. Toch blijft Sportclub gevaarlijk via de counter, maar respectievelijk Jordy, Maxim en Nick komen net een teenlengte tekort om de bal het beslissende tikje te geven. In de 63e minuut zien de toeschouwers de mooiste aanval namens Sportclub Rijssen. Een aanval over vier schijven die begint bij William Witten, dan van Nick Bruggeman naar Maxim Verstraaten en uiteindelijk bij Henk-Jan Baan. Die komt alleen voor de doelman en stift de bal er geweldig mooi overheen. Helaas net iets te hoog en de bal komt op de lat. RV krijgt ook zeker goede kansen maar men is te gehaast en te onrustig maar ook goed keeperswerk van Mike Tuitert zorgt ervoor dat de 1-2 vastgehouden wordt.

RV wisselt de moe gestreden John Brinks (die ook al een wedstrijd in het tweede had gespeeld) voor Niels Ponsteen. Trainer Julian op den Dries reageerde ook en wisselde William Witten voor Glen den Drijver en 5 minuten later kwam Rick Aalderink in het veld voor Maxim. Met nog een kwartier te gaan bleef RV druk houden op het doel van Sportclub en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek RV ook te gaan scoren. Tumult in de Sportclub zestien. Een speler van Rijssen Vooruit valt maar de scheidsrechter staat er bovenop en laat doorspelen. Dan een schot van Huseyin namens RV dat via de onderkant van de lat weer het veld in komt. Alles wat geel/zwart is schreeuwt om een doelpunt omdat de bal over de lijn zou zijn geweest. Scheidsrechter Oddink deelde deze mening echter niet en liet door voetballen. Na precies 90 minuten floot de leidsman voor het einde van deze derby en konden de spelers & supporters van Sportclub opgelucht adem halen. Rijssen Vooruit stapte met een kater van het veld af; voor de tweede keer dit seizoen had men van Sportclub verloren.

klik hier voor foto 1