15 July 2019

Op de eerste wedstrijddag van de nieuwe competitie in de 4e klasse D mocht Sportclub Rijssen aantreden tegen een degradant uit de derde klasse van het afgelopen seizoen; namelijk Achilles uit Enschede.

Trainer Folkert Velten kon deze middag geen beroep doen op Glen den Drijver maar verder was iedereen beschikbaar en inzetbaar. Onder leiding van de Nijverdalse scheidsrechter Anton Koopmans en met prima weersomstandigheden klonk om precies half drie het beginsignaal. Achilles trok onmiddellijk van leer maar Sportclub counterde ook gelijk en paar keer goed zodat duidelijk werd dat beide ploegen wilden strijden voor de winst. De punten moesten vandaag echt verdiend moesten worden.

Het eerste echte gevaar van Achilles kwam in de 20e minuut een strak schot ging net over het doel van Mike Tuitert die vandaag in het doel stond. Sportclub antwoordde direct en kreeg ook een goede kans die net werd gemist. In de 22e minuut een scrimmage voor het doel van Sportclub. Marcel Dangremond schiet de bal weg die onmiddellijk weer door Achilles in de 16 meter geplaatst wordt. Scheidsrechter koopmans fluit en geeft een strafschop wegen aangeschoten hands. Daan Dokter van Achilles plaats zich achter de bal en schiet hem in de rechterbenedenhoek maar doelman Tuitert stopt hem goed. Volgens de scheidsrechter had de doelman te vroeg bewogen en moest de penalty overgenomen worden. Nu schiet Dokter wel raak en staat het 0-1.

In de daarop volgende aanval van Sportclub passeert Jordy Schreurs alles en iedereen binnen de 16 meter maar tikt hij de bal precies op de hak van de keeper. Hierna nog een aantal goede kansen voor Sportclub maar telkens weer wordt er van dichtbij net niet gescoord. En zoals altijd als je zelf de doelpunten niet maakt dan doet de tegenstander het wel en zo ook in de 38e minuut. Een hoge bal voor het doel van Sportclub en als de verdedigers van Sportclub dan niet bij machte zijn om de bal goed weg te schieten profiteert Ramaker namens Achilles en hij neemt de bal in een keer op de schoen en poeiert de 0-2 binnen. Vlak voor rust nog een drietal goede kansen voor aanvallers van Sportclub maar ook nu wordt de bal werd telkens weer op het laatste moment voor de doelijn weggehaald. Ruststand derhalve 0-2.

Gelijk na rust weet de Rijssense doelman Mike met een goede redding de schade verder te beperken en in de daarop volgende aanval is het Maxiem Verstaaten die William Witten wegstuurt en op zijn beurt ziet die de vrijstaande Jordy Schreurs niet over het hoofd. En net als Jordy de bal binnen wilde tikken wordt hij op onbenullige wijze van achteren onderuit geschoffeld. Alles en iedereen - zelfs de supporters van Achilles - zeiden strafschop, maar scheidsrechter Koopmans vond van niet en liet doorspelen. Weer een minuut later opnieuw Jordy die de bal binnen wil glijden maar op het laatste moment gestuit wordt door de laatste man die zijn verslagen keeper komt redden. Zo krijgt Sportclub kans op kans op de aansluitingstreffer maar worden deze niet benut. In de 82e minuut wordt het definitieve vonnis voltrokken als Achilles 0-3 binnen schiet. Hierna nog wel enkele kansen voor Sportclub maar de bal wilde er niet in. Na 93 minuten spelen floot de scheidsrechter Koopmans voor de laatste keer en kon Achilles huiswaarts gaan met de eerste drie punten en bleef Sportclub met een kater van de gemiste kansen met lege handen achter.

Volgende week mag de ploeg op bezoek bij oud trainer Julian op den Dries in Daarle.

Wissels Sportclub: Uit : Dangremond, Roesink en Schreurs.
In: Baan, Bouwman en Gokay

Wissels Achilles : Uit : Beumer, Altena en Ramaker
In: Bosma, Boers en Beumer.

Henk van de Maat