14 October 2019

Onder warme omstandigheden moesten de mannen Folkert Velten deze zaterdag aantreden tegen Sportclub Daarle; de ploeg van onze ex-trainer Julian op den Dries.

Of het aan het weer lag of aan de tactische opstellingen van beide teams; er werd in de eerste helft zeer behouden gespeeld en Sportclub Rijssen mocht in de 45e minuut  van geluk spreken dat de linksbuiten van Daarle net te laat kwam om een goede voorzet binnen te tikken. Onze spitsen Nick en Jordy waren aan banden gelegd en kregen geen meter vrijheid. Ruststand derhalve 0- 0.

In de tweede heeft werden er wel kansen gecreëerd door met name Jordy Schreurs en Niek Bruggeman. Zij vonden nu makkelijker de weg naar het doel makkelijker en dat resulteerde in een aantal goede kansen. In de 61e  min werd William Witten vervangen door Julian Bouwman en deze liet zich direct goed zien. In de eerste de beste aanval  zette Julian  Maxim vrij voor de keeper maar die redde goed en het was Bouwman die in de rebound net naast schoot . Een minuutje later veroverde Dirk Oosthoek de bal op de rand van de 16 meter van Daarle en gaf de bal tussen de verdediging van Daarle door op Nick Bruggeman en deze liet de goed keepende Martijn Valk van Daarle geen kans en scoorde beheerst de 0-1.

In de 70e minuut werd Jordy Schreurs uit de wedstrijd geschopt en kwam Bastiaan Baan hem vervangen. In de laatste 15 minuten van deze op zich toch spannende wedstrijd konden de voorwaartsen van zowel Daarle als Sportclub geen echte vuist meer maken. Daarle drong wel aan en Sportclub gokte daarbij op een snelle uitbraak.

In de 94e minuut maakte scheidsrechter Vos een einde aan deze spannende wedstrijd en mogen we concluderen dat deze zware wedstrijd tegen een goed spelende Daarle verdiend is gewonnen.

Wissels Sportclub: Uit: Witten, Schreurs en Oosthoek. In: Bouwman, Baan en Oosthoek.

Wissels Daarle :  Uit: Stoevelaar en Bosch.  In: J. Reimink en N. Reimink

Gele Kaarten: Sportclub: HenkJan Baan en Marcel Dangermond

Gele Kaarten: Daarle: Schuldink, Rick Kamphuuis en Remko Kamphuis.

Henk van de Maat