26 June 2019

Achilles Enschede - Sportclub Rijssen 10 – 1  (5-0)

Met bijna een complete selectie vertrok afgelopen zaterdag Sportclub Rijssen naar Enschede om de strijd aan te binden met de nummer 2 van de ranglijst Achilles Enschede. En dit keer geen regen, geen sneeuw en geen koude tenen, maar gewoon prachtig voetbal weer en opnieuw kunstgras. Sportclub Rijssen had zich voorgenomen om compact te gaan voetballen en dacht een klein beetje aan een overwinning.

Om precies half drie floot scheidsrechter Jan van Erkelens voor het begin van de wedstrijd. Het was Achilles dat gelijk vanaf begin Sportclub onder druk zette en er voor zorgde dat de Rijssenaren niet aan voetballen toe kwamen. In de 5e minuut was het Achilles die de eerste doelpoging waagde, maar Ronnie Nijland kon met een goede redding de goal voorkomen. In de 13e minuut was het alsnog raak, waarmee Achilles op een 1-0 voorsprong kwam. Job ter Horst gaf met een verwoestend hard schot Ronnie geen kans. Daarna was het alleen Achilles dat voetbalde liet blijken dat er vandaag in Enschede niks te halen viel. Met de regelmaat van de klok werd er gescoord wat de 5-0 ruststand tot stand bracht. Vooral ook omdat er van het voorgenomen compacte spel bij Sportclub weinig te zien viel wat Achilles alle ruimte bood om te combineren. Met goede passes werd de verdediging van Sportclub weggespeeld en daarna eenvoudig gescoord.

Na rust bracht trainer Velten Glen den Drijver en Jarno Nijkamp in voor Dirk Oosthoek en Bastiaan Baan. En dat leverde in de 46e minuut gelijk een mooie aanval op, maar verder kwam het dan ook niet. Het was Achilles dat verder ging met fris en sprankelend voetbal. In een rap tempo werd de stand met de regelmaat van een klok naar een 8-0 voorsprong getild. Dat Sportclub geen kansen kreeg kun je niet zeggen. Glen kwam een paar keer goed door, maar kon uiteindelijk niet scorend afsluiten. Totdat Daan Dokter de 9-0 liet noteren. Vanaf de aftrap was het Glen die goed doorging en de bal op maat gaf aan Martijn Schottert die de ere treffer binnen tikte in de 82e minuut. 9-1. Wie nu dacht dat dit het einde was, had het verkeerd. Sportclub moest de hele gifbeker leeg drinken. In de 88e minuut zette Job ter Horst met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op het bord 10-1.

En dat was toch wel een tegenvaller. Met name in eerste helft liet Sportclub zich gewillig naar de slachtbank leiden en was de wedstrijd eigenlijk na een kwartier spelen al beslist. In de tweede helft was het spel van Sportclub iets beter. Beide teams creëerden evenveel kansen, maar het was Achilles dat veel effectiever was in de afronding en zo met dubbele cijfers de overwinning behaalde. Een zaterdag dus om snel te vergeten, want volgende week moeten de mannen van Velten naar koploper ASV’57.

Doelpuntmakers:

Achilles: Daan Dokter 2x, Job ter Horst 2x, Rudolf Oostindië 2x, Reint Ramaker 2x, Ferdi Bos en Frank ter Korst beiden 1x

Sportclub Rijssen: Martijn Schottert

Wissels Sportclub: