26 June 2019

Met een gehavende selectie moest Sportclub Rijssen deze middag aantreden tegen de nummer 4 van de ranglijst Daarlerveen. Bovendien viel Martijn Schottert tijdens de warming up af.  In zijn plaats speelde Benjamin Vruggink, die normaliter in het 4e speelt. Ook in de linie daarvoor moest een nieuweling worden ingepast, te weten Sander Egberts van de A-junioren. Twee spelers die ook Folkert Velten nog niet eerder gezien had.

Desondanks begon Sportclub gelijk van aftrap af te voetballen richting het doel van Daarlerveen. In de 3e minuut werd weer zo’n aanval op het middenveld onderschept, waarna door Daarlerveen, de beste spits van deze klasse, Jeffrey Wesselink werd weggestuurd op links. Die wist wel raad met de geboden ruimte, liet alles en iedereen in de onwennige defensie van Sportclub achter zich en gaf met een stiftbal Ronnie Nijland het nakijken: 0-1.  Even later was het weer Wesselink, die gevaar kwam stichten en door Jarno Nijkamp op onreglementaire wijze werd gestopt op zo'n 20 meter van het doel. De vrije schop werd gelukkig rakelings overgeschoten. Na 15 minuten spelen was het Daarlerveen dat via Brian Brunink toch de stand op 0-2 wist te krijgen via een geplaatste bal langs Ronnie. In de rest van de eerste helft was het aan hem te danken dat er niet meer gescoord werd. Sportclub Rijssen herpakte zich en kreeg enkele kansjes en met een beetje geluk was hieruit een doelpunt gevallen. Ook deze middag was het geluk niet aan de zijde van Sportclub. Nick Bruggeman, Glenn den Drijver en Maxim van Straaten konden hun goede actie niet verzilveren.

Na rust werd Henk-Jan Baan gewisseld voor Devlin Roessink en begon Sportclub weer aan de strijd om de achterstand te verkleinen. Echter, evenals in het begin van de eerste helft, werd er in de 49e minuut te snel naar voren gespeeld en kon de bal door Daarlerveen onderschept worden. De voorzet wordt door Pascal ten Duits ineens op de pantoffel genomen. Hoewel hij de bal nog wel raakte, was het schot zo hard dat die het doel in vloog: 0-3. Bastiaan Baan en Glenn den Drijver werden gewisseld en voor hen kwamen Khalid Hassan en Arno ter Haar erin. Sportclub had deze middag niet het spreekwoordelijke engeltje op de schouder zitten, want alle kansen - en dat waren er toch nog een stuk of 6 -  werden door de doelman van Daarlerveen onderschept.  Na 91 minuten floot, de goed leidende scheidsrechter J.B. Kremer af, en kon Daarlerveen met een verdiende overwinning naar huis.

Ondanks de goede instelling van de laatste weken en ondanks de prima inzet van de invallers bleek de selectie toch zodanig gehavend dat er niet te winnen viel van Daarlerveen. Al was de wedstrijd met de rust nog niet gespeeld. Sportclub creëerde namelijk wel de kansen, maar was niet bij machte die om te zetten in punten.

Wissels Sportclub Rijssen

UIT Henk-Jan Baan, Bastiaan Baan en Glenn den Drijver