19 August 2019

Na de hele week gepuzzeld te hebben, kon trainer Folkert Velten met precies 14 spelers naar Enschede afreizen om het daar op te nemen tegen PW, dat op de derde plaats staat op de ranglijst. Dat zegt overigens niet alles, want in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen als je de kansen maar benut. In die zin is het tijd dat Sportclub Rijssen zichzelf eens beloond met een overwinning.

Na de gebruikelijke aftastminuten was het Sportclub dat eigenlijk de eerste kans op een doelpunt kreeg. Maxim van Straaten kon echter niet genoeg kracht aan het schot meegeven, zodat deze rustig door de keeper van PW kon worden opgeraapt. Die tijd kreeg hij in de 11e minuut niet toen Marcel Dangremond hem met een vlammend schot tot een redding dwong. De daaropvolgende corner werd nog afgeslagen, maar toen Ronny Grobben de bal opnieuw hoog binnen de 16 meter bracht was het raak. Maxim maakte gebruik van zijn lengte en kopte de bal door richting de vrijstaande Marcel. Die aarzelde niet en haalde uit, waarna de bal met een doffe plof achter de doelman op de grond viel. 0-1 In de 20e minuut deed Marcel het nog eens dunnetjes over, maar deze keer was de keeper voorbereid en wist hij de bal net op tijd uit zijn doel te ranselen. PW dat daarna volop in de aanval ging, vond een uitstekende doelman Ronnie Nijland op de weg die met verve zijn doel verdedigde. Rust 0-1.

Na de rust opnieuw hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend PW en Sportclub dat op zijn kansen loerde. In de 53e minuut had dat bijna succes. Het was Marcel Dangremond die zichzelf vrij speelde en net overschoot. Even later was het een weergaloze redding van Ronny Nijland die daarmee Sportclub in de wedstrijd hield. Trainer Folkert Velten moest daarna noodgedwongen Dirk Oosthoek vanwege een blessure wisselen en Bastiaan Baan had het meeste gegeven. Zij werden vervangen door de JO19-junioren Robin Willems en Tim Bouwhuis. En deze sloten zich uitstekend aan bij het spel van Sportclub. In de 80e minuut was het Devlin Roessink die een aanval op rechts voorbereide en de bal perfect teruggekaatst kreeg van Robin Willems. Devlin treuzelde niet, want Marcel Dangremond bevond zich in een mooie positie recht voor het doel. Hij kapte de bal twee keer en stond vervolgens alleen voor de doelman en gaf deze met een droge knal geen schijn van kans. En zo stond de 0-2 op het bord. Hierna werd Gerjan van de Wurp nog ingebracht voor Yousef Lahdo, wat op links de snelheid terugbracht. PW probeerde hierna de druk naar voren te leggen maar de verdediging van Sportclub gaf geen krimp.

En zo kon het gebeuren dat er na 93 minuten gespeeld te hebben er definitief 0-2 op het scorebord stond. Door hard werken en collectief voetbal konden de 3 punten mee naar huis genomen worden.

Wissels Sportclub Rijssen:

Uit: Bastiaan Baan, Dirk Oosthoek en Lahdo Yousef

In: Tim Bouwhuis, Robin Willems en Gerjan van de Wurp.

Wissels PW

Uit: Kay Lippinkhof