26 June 2019

Op deze koude tweede paasmiddag moesten de mannen van trainer Folkert Velten, na een zaterdag rust te hebben gehad, aantreden tegen FC Winterswijk. Een team waartegen uit verloren werd.

Meteen vanaf het begin ontspon zich een duel waarin veel kansen werden gecreëerd en er ook vele werden gemist en gestopt. Het was Sportclub Rijssen dat de eerste kansen kreeg. Devlin Roessink kreeg in de 4e minuut de eerste kans. Nadat hij Lahdo Yousef had weggestuurd op rechts kreeg hij de bal op de 16 meter terug en haalde hard uit. Jammer genoeg raakte hij de lat. In de 14e minuut was het Maxim van Straaten die een teenpuntje te kort kwam om de goede voorzet van Dirk Oosthoek in te tikken. In de aanval daarop was het Ronnie Nijland die zich weer onderscheidde met snelle reflexen en een treffer kon voorkomen. Na zo’n 20 minuten spelen was het twee keer Maxim die van zich liet spreken. Eerst met een ziedend hard schot dat net aan de verkeerde kant van de paal naast ging. En een minuut later stuurde hij Lahdo alleen op weg om de treffer te laten aantekenen, maar ook dit keer verdween de bal net naast de paal. Kortom, kansen genoeg, maar geen treffer. En dan is er de wet van het voetbal: “Als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het.”. En zo gebeurde het. In de 24e minuut was het Winterswijk dat counterde. Vanaf het middenveld werd de bal hoog voorgezet. Van de Worp zette zijn hoofd er tegenaan en de bal verdween over de graaiende handen van Ronnie in het doel. 0-1. Maar Sportclub gaf zich niet gewonnen en toog weer ten aanval. In de 31e minuut was het Devlin die goed door ging en Lahdo de 16 meter instuurde met een goede steekbal. Lahdo werd vervolgens onderuit gehaald, waarop de goed leidende scheidsrechter niet anders kon dan naar de penaltystip wijzen. Marcel Dangremond zette zich achter de bal en liet de keeper geen kans. 1-1. Toch was het Winterswijk dat met een voorsprong de rust inging. Na een afgeslagen aanval van Sportclub werd de bal door Winterswijk naar voren gebracht en het doel onder vuur genomen. De eerste keer kon Ronnie de bal nog keren, maar in de rebound moest hij het hoofd buigen voor een slim balletje van Jaron de Keyzer. 1-2 rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. We zagen een Sportclub dat aanviel en een afwachtend Winterswijk die loerde op de counter. Sportclub speelde aanval na aanval op het doel van Winterswijk, maar ze kregen de bal niet over de doellijn. De schoten van Maxim en Marcel werden vakkundig door de keeper onschadelijk gemaakt. En als hij verslagen was, dan werden de ballen door medespelers van de doellijn gehaald. Ronny Grobben was leeggespeeld en werd gewisseld voor Tim Bouwhuis. Lahdo werd gewisseld voor Henk-Jan Baan. Winterswijk op zijn beurt beperkte zich tot snelle counters en die hadden in de 73e en 87e minuut succes, zodat na 90 minuten spelen er 1-4 op het scorebord stond. Een wedstrijd waarin Sportclub zichzelf opnieuw te kort deed en een zure nederlaag te verwerken kreeg.

Wissels Sportclub Rijssen:

UIT: Ronny Grobben, Lahdo Yousef en Bastiaan Baan