26 June 2019

Met Tim Bouwhuis voor de afwezige Devlin Roesink in de basis moest Sportclub Rijssen deze zaterdag thuis aantreden tegen het 1 plaats hoger genoteerde DRC'12 uit Almelo. Een team waartegen in de uitwedstrijd ook werd gewonnen. Ook de tweede wedstrijd al deze week, want maandag werd nog gespeeld tegen Winterswijk.

Met een paar minuten vertraging en de aftrap verricht door pupil van de week Zsolt David, 6 jaar en fan van eerste elftal keeper Ronnie Nijland, kon de wedstrijd onder leiding van J Siersma beginnen. Sportclub dat vorige week vergat om zichzelf te belonen begon voortvarend, maar het was DRC dat het eerst in scoringskans kwam. Omdat een vrije schop van DRC, net buiten de 16 meter van Sportclub tegen een hand kwam, kreeg DRC een strafschop. Gelukkig voor Ronnie, die wel naar de goede hoek ging, raakte de bal de paal. En vanaf dat moment speelde er maar 1 club en dat was Sportclub. Aanval na aanval rolde op het doel van DRC af. Het was pure pech dat Marcel Dangremond het doel niet trof bij twee goede pogingen. Het werd uiteindelijk toch 1-0 in de 22e minuut. Bij een cornerbal was het Maxim van Straaten die het hoogste sprong en de bal via de graaiende handen van de keeper het doel in kopte. Yousef - zoef zoef - Lahdo soleerde een tweetal keren alleen op de doelman af maar wist de bal niet voorbij hem te krijgen. Aan de andere kant weet DRC niet voorbij de laatste linie te komen, die steeds rustig opruimt. Op slag van rust krijgt Sportclub een vrije trap nadat Yousef onreglementair gestopt was. De bal die Maxim richting het doel slingerde kon door de keeper niet worden gecontroleerd, waarna goudhaantje Marcel er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken. 2-0 Dus dacht iedereen, behalve de grensrechter. Een vlagsignaal dat de scheidsrechter na enige toelichting overnam. Geen doelpunt en dus een kleine voorsprong voor Sportclub bij de rust.

Na de rust hetzelfde beeld. Een aanvallend Sportclub en een DRC dat op de counter loerde. Sportclub creerde opnieuw meerdere kansen, maar wist die opnieuw niet te verzilveren. Het was Maxim die de bevrijdende 2-0 op het scorebord zette. Hierna werd er gewisseld en werd de gemiddelde leeftijd van het eerste elftal van Sportclub met debutant Jasper Kreijkes naar beneden bijgesteld. Die liet zich meteen gelden en wist niet veel later na spurt over de linker flank met de buitenkant links de 3-0 binnen te tikken in de lange hoek. DRC bleef jagen en dat resulteerde uiteindelijk in de 3-1. Daarna was het opnieuw Sportclubs' topscoorder Dangremond die de 4-1 liet aantekenen. Al had hij daar wel twee pogingen voor nodig. Sportclub bracht daarna nog Glen den Drijver en opnieuw een A speler Sander Egberts in en bleef zoeken naar het doel van DRC. Het was evenwel DRC dat nog een keer kon scoren uit een strafschop, maar dat kon de feestvreugde niet deren. Vandaag werden er 3 punten binnen gehaald. Belangrijker nog is dat er goed gevoetbald werd en dat de jeugd laat zien er klaar voor te zijn en dat is voor een aanhanger van Sportclub een fijn gevoel. Eindstand 4-2.