26 June 2019

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 moesten scheidend trainer Folkert Velten en zijn selectie naar Enschede om het op te nemen tegen Zuid Eschmarke. Een team dat 5 punten achter Sportclub staat op de ranglijst en waarvan thuis gewonnen werd. Een wedstrijd overigens die er voor de ranglijst niet meer toe doet en dus is er ruimte om enkele jonge spelers ervaring te laten opdoen.

Met hetzelfde elftal als vorige week werd om precies half drie begonnen en Zuid Eschmarke liet er geen gras over groeien en scoorde eigenlijk vanaf de aftrap. Gelukkig voor ons stond Johan ter Harmsel op gelijke hoogte en vlagde terecht voor buitenspel. In de 7e minuut was het Maxim van Straaten die Marcel Dangremond in scoringspositie bracht. Die had echter geen geluk en schoot de bal net binnen bereik van de keeper van Zuid Eschmarke, die deze net naast kon tikken. Zo’n 10 minuten later werd Dirk Oosthoek op het middenveld op schandalige wijze onderuit geschoffeld. Iedereen van Sportclub dacht aan een rode kaart maar de scheidsrechter dacht het met geel af te doen. Hiermee waren de kaders gezet en werd de wedstrijd harder en steeds vaker onderbroken voor vrije schoppen. In de 38e minuut was het Devlin Roessink die in zijn eentje door de verdediging van Zuid Eschmarke liep. Hij kreeg jammer genoeg geen kans om het af te ronden. Terwijl de spelers van Sportclub nog aan het nadenken waren hoe het mis kon lopen, waren de mannen uit Enschede in de tegenstoot trefzekerder. Zij lieten via Mark Kuis de 1-0 aantekenen. In de 44e minuut werd er zo’n 6 meter buiten de 16 een tegenstander belet om door te lopen. De daaropvolgende vrije schop werd genomen door William te Winkel en die schoot met de precisie van een dubbelloops jachtgeweer de 2-0 binnen. Rust.

Na rust 2 wissels bij Sportclub Rijssen. Marthijn Schottert en keeper Ronnie Nijland werden gewisseld voor respectievelijk voor Tim Bouwhuis en Tom Markvoort. Dat maakte voor de wedstrijd geen verschil, want die ging op dezelfde voet door. We zagen na de rust een Sportclub Rijssen dat probeerde te voetballen en de kansjes niet afmaakte en een Zuid Eschmarke dat elke kans om een doelpunt te maken benutte. Jeffrey Nijkamp en Te Winkel zorgden voor de 4-0 stand op het bord. Dan wordt het ook nog 5-0 door een eigen doelpunt. Bij een scrimmage voor het doel van Sportclub raakte Devlin Roessink de bal verkeerd, die vervolgens in eigen doel verdween. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 5-1. De inmiddels ingebrachte Jasper Kreijkes kon voor Sportclub in de 86e minuut heel beheerst de ere treffer binnen schuiven.

Al met al een treurige middag. Er werd opnieuw verloren. Daarmee is de competitie ten einde en nemen we afscheid van trainer Folkert Velten, de teamleiders Cor Nieuwenhuis en Klaas Schottert en Assistent scheidsrechter Johan ter Harmsel. Een competitie waarin Sportclub op een derde plaats van onderen eindigde en eigenlijk nooit een stempel op de wedstrijden heeft weten te drukken. Ze kwamen als het er om ging eigenlijk steeds een stapje tekort.

Henk van de Maat