20 October 2017

In de tweede wedstrijd van het prille seizoen moest Sportclub het deze middag opnemen tegen DRC 2012 uit Almelo. Om in de competitie niet direct al een achterstand op te lopen, moest er vandaag gewonnen worden. Ten opzichte van vorige week is de opstelling op enkele punten gewijzigd. Trainer Gerald Willems had Marcel Dangremond opgesteld als stopper en Maxim van Straaten samen met Khybar Kobakiwal in de spits gezet. Een wijziging waarmee Sportclub aan voetballend vermogen wint en gaat voor de winst.

Op een regenachtige dag en een drassig veld probeert Sportclub de tegenstander vanaf de aftrap direct onder druk te zetten. DRC verzet zich hevig en heeft in het eerste kwartier iets meer overwicht. Ze creëerden in die periode enkele goede kansen. Kansen die vakkundig om zeep werden gebracht door een voortreffelijk keepende Ronnie Nijland. In de 17e minuut was het Dirk Oosthoek die de bal scherp in de zestien van DRC bracht. In de daarop volgende scrimmage was het Marthijn Schottert die in een kluwen van spelers de 1-0 liet aantekenen. Met een geslepen schot verschalkte hij de keeper. Even later was het dezelfde Marthijn die na een schot van Tijs Theijink goed oplette en de rebound achter de doelman van DRC deponeerde. Na 31 minuten spelen is het 2-0. DRC wisselde  maar kon niet onder de druk uitkomen. In de 37e minuut was het opnieuw raak. Dit keer kon Tijs afronden met een prachtig stiftje over de keeper van DRC op aangeven van Marthijn. En daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust een iets ander spelbeeld. Sportclub liet DRC meer komen om zodoende zelf meer ruimte te creëren. DRC weet daardoor dichterbij te komen en krijgt enkele goede kansen waarbij Sportclub goed wegkomt. Één daarvan gaat net aan de voor Sportclub goede kant van de paal langs en een andere raakt de lat. Pas in de 74e minuut heeft de tactiek succes. Dit keer was het de goed spelende Maxim die een cornerbal met uiterste precisie in de voor de keeper lastigste hoek wist te koppen: 4-0. Gelijk vanaf de aftrap weet DRC de tegentreffer te maken. Een hoge voorzet wordt prima ingekopt. Verder dan die ene treffer kwamen de Almeloërs ondanks de kansen en een schwalbe niet.

Na een zwaar bevochten wedstrijd, waar het veld zichtbaar te lijden onder had gehad, kan Sportclub, tevreden over het goede spel, de 3 punten bijschrijven.

Wissels Sportclub: Tijs Theijink uit en Ugur can Gokay erin. Marcel Dangremond uit en Devlin Roesink erin.