17 September 2019

Op de dag dat Sinterklaas met zijn gekleurde helpers voet aan wal zet in Nederland kwam bij ons PH 9 uit Almelo op visite. Een PH-waarde van 9 staat voor een licht basische oplossing. Licht was de tegenstander in vergelijking met de kiloknallers van ons zeker en ook aan de basis deden ze van alles. Op het moment dat de meesten van ons nog thuis aan het zoeken waren waar de voetbalschoenen vorige week gedumpt zijn, stonden de 11 van PH al in de wei om de spiertjes op te warmen.

Dat bleek vanmiddag niet helemaal nodig. Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was stond de uitslag al vast. Letterlijk in dit geval! Toen rond 14.35 uur de pushberichten binnenkwamen dat de uitslag bij Sportclub Rijssen 3 - PH 9 3-5 was, was de link na het tweede elftal al snel gelegd. Het bleek dat zowel de scheidsrechter als de beide leiders na anderhalf uur buiten dusdanig verkleumd waren dat ze niet door hadden dat ze de verkeerde wedstrijd in Sportlink aan het invullen waren.......

Desondanks werd er op het veld gewoon gevoetbald en daar bleef de stand tot de pauze 0-0. Hoewel Sportclub wel een licht veldoverwicht had wist het dit niet om te zetten in doelpunten. In de rust werden de noodzakelijke personele wisselingen doorgevoerd en met Wim erbij in de voorhoede was het binnen enkele minuten 2-0 na doelpunten van Wim en André. Goeie wissel coach!! PH probeerde nog wel wat terug te doen, maar de pas verjaarde Jeffrey was niet van plan om iets weg te geven vanmiddag. En nadat André (na een prachtige assist van Wim) de 3-0 op het scorebord had gezet was het verzet definitief gebroken. Net als bij de sinterklaasintocht gebeurde er verder weinig opmerkelijks. Omdat we de tweede helft iets eerder waren begonnen konden we ook iets eerder aan de derde helft beginnen. Een kwestie van prioriteiten stellen heet dat, hè André?

Met een beetje geluk weet Hendry deze week de 5 (schriftelijke) tegendoelpunten uit Sportlink te poetsen, zodat we volgende week met 20 punten op pad kunnen naar Hellendoorn om het daar op te nemen tegen het 6e van de plaatselijke v.v.

 

Vandaag stond het 1e hoofdstuk van de Excelsior '31 triologie op het programma. Het 9e elftal van onze buren kwam deze middag op bezoek. Omdat het 4e zichzelf belangrijker voelt dan andere teams had de wedstrijdsecretaris besloten dat zij op het hoofdveld voetbalden en werd onze wedstrijd afgewikkeld op het 2e veld. De kwaliteit hiervan is (zolang er op het hoofdveld geen kunstgras ligt) echter vele malen beter dan het hoofdveld dus dat was deze middag keer niet in ons nadeel. Sinds deze week is grensrechter Arie Willems ook aangesloten op het gemeenteriool. Het schijnt dat hij de afgelopen 10 jaar in de kruipruimte heeft gescheten. Onze tegenstander van vandaag zou zeggen:'Dat doet die Gierkeatels!'


Onder leiding van Martijn Bruins werd er om stipt half 3 afgetrapt en van meet af aan was al duidelijk dat het deze middag geen 'walk-over' zou worden. Wim had deze middag een positie op de bank afgedwongen ten koste van André. Hoewel het ten opzichte van Wim enkele kilo's en meters scheelt wist het duo Harbers / Dannenberg dit vlekkeloos op de vangen de 1e helft. Het spel ging snel over en weer en hoewel er aan beide kanten best enige kansen waren te bespeuren gingen we toch met de 'brilstand' aan de thee. Ook na rust bleef het spel beide kanten op gaan. Maar door een onoplettendheid bij Sportclub was het Excelsior dag op voorsprong wist te komen: 0-1. Sportclub ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de linker van Tim B en die krulde de bal als een ware Ceulemans in de kruising!! Daarmee was ook direct onomstotelijk dat het voor iedereen beter is dat Tim voortaan op vrijdag met een colaatje thuis op de bank blijft. Niet lang na de 1-1 was het André die voortreffelijk door wist te stoten in het vijandelijke 16 meter gebied. Een uitgestoken been van de Excelsior defensie was voor hem genoeg voor een duik naar de grond en vooral de 'aaaahhhh', was voor de arbiter de aanleiding om de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter was het Andre zelf die de bal foutloos achter de doelman wist te leggen: 2-1. Excelsior liet wederom zien dat het niet van plan was om puntloos te vertrekken van deze kant van de Koerbelt en het ging druk op zoek naar de gelijkmaker. Op de counter was het echter Wim die oog-in-oog met de doelman overzicht wist te bewaren. Hij lepelde de bal richting de 2e paal waar 'neefje' Tim de bal binnen kon koppen en daarmee de eindstand wist te bepalen op 3-1. Daarmee zijn de eerste 3 punten in de Exceliortriologie een feit. Volgende week maar eens kijken of we hier tegen het 13e een vervolg aan kunnen geven.
Fijn weekend en tot volgende week!

Als je wint is het tijd voor een feestje. Weken (of waren het maanden?) geleden was zaterdag 18 juni 2016 al geprikt als datum.

Na twee gelijke spelen op rij stond vandaag de thuiswedstrijd tegen ENC op het programma. Om te voorkomen dat Han eventueel mee zou spelen was het nummer 14 deze week op miraculeuze wijze uit de tas verdwenen. Michel, met de nodige zelfkennis, nam dus het zekere voor het onzekere en hij stond dus om half 2 al in tenue de rest van de spelers op te wachten. Helaas wist hij deze gretigheid niet te vertalen op het veld. En ook bij het over brengen op de groep was duidelijk iets misgegaan . Onder het toeziend oog van een rijendik publiek werd er de eerste helft een collectieve wanprestatie geleverd. Na een kwartier spelen stond het al 0-2 en dat het bij rust slechts 0-3 stond was vooral te danken aan de elf van ENC. In de rust werden de hoognodige tactische en technische wijzigingen doorgevoerd. Toen na enkele minuten spelen in de tweede helft de 1-3 op het scorebord kwam ging de knop definitief om en werd er alles aan gedaan om er alsnog een leuke voetbalmiddag van te maken. Iedereen was net iets beter bij de les en het was dan ook wachten tot de goals zouden vallen. En gelukkig vielen ze.... Pas bij 5-3 was het ENC dat weer wat terug kon doen. Bij 5-4 leek het nog even spannend te worden, maar gelukkig was Arie bij de les! De vrije trap werd snel genomen en op aangeven van Wim wist Andre de eindstand op het scorebord te zetten 6-4. Daarmee is de eerste driepunter van het seizoen een feit. Hierbij moet nog wel vermeld worden dat er met de assist van Wim niet veel mis was, deze reporter zag echter geen kans om deze levensgrote kans te verzilveren, maar dat bleek achteraf ook niet nodig.
Volgende week maar eens kijken of we hier in en tegen Holten een vervolg aan kunnen geven. Qua selectie zijn de tekenen alvast goed