17 September 2019

De eerste twee wedstrijden na de winterstop waren niet om over naar huis te schrijven.

Vandaar dat u op deze pagina ook geen verslag van deze wedstrijden hebt kunnen vinden. (facebook van Sportclub Rijssen 3 https://www.facebook.com/SC-Rijssen-3-220472111451593/?fref=ts).

Vandaag stond de wedstrijd tegen ENC op het programma. De uitwedstrijd vorig jaar werd ternauwernood gewonnen door een wereldgoal van Marcel van de Bloaze in de laatste minuut. Marcel was er vandaag echter niet bij, maar de technische staf had in Hendry Altena een waardig vervanger gevonden. Omdat de 45+ gisteren al had gevoetbald moesten we het vandaag doen zonder onze oudjes. Gelukkig konden we wel weer beschikken over Michel, die na zijn Schwalbe bij Juventa, eindelijk weer fit is. Nou ja, fit is misschien niet het goede woord.....hij kon in iedere geval weer mee doen.

Dan de wedstrijd: Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Sportclub de bovenliggende partij was, er werd heerlijk gecombineerd in het centum tussen Mirand, André, Rick en Wim. Dit leverde direct een aantal 100% kansen op. Hoe het mogelijk was om deze er allemaal naast te krijgen is nog steeds een raadsel, we zullen verder ook geen namen noemen. In de 18e minuut was het uiteindelijk Wim die de verdiende 1-0 op het scorebord wist te krijgen. ENC kwam er niet heel vaak uit, en als ze er dan een keer uit kwamen dan was Mirand paraat om met een correct, maar 2 seconden te laat, uitgevoerde sliding de tegenstander te stoppen. Deze was hier niet blij mee en ging direct na de kant voor een ritalinnetje. Hoewel er links en rechts nog wat kansen om zeep geholpen werd, was het opnieuw Wim die tot scoren wist te komen en daarmee de ruststand bepaalde op 2-0.

Na rust leek het er even op dat ENC wat betere thee had gekregen dan Sportclub, de eerste 10 minuten gingen redelijk gelijk op en de Nijverdallers kwamen een aantal keren naar voren. Toch heeft Jeffrey zijn nieuwe handschoenen deze wedstrijd niet echt kunnen testen. Bij Sportclub werden de puntjes weer op de spreekwoordelijke i gezet en waar het de eerste helft Wim was die tekende voor de doelpunten was het Rick die de tweede helft een aantal keren alert was. Nadat hij eerst de 3-0 en 4-0 had gemaakt kon hij ook de 5-0 nog binnen tikken. Over het laatste doelpunt lopen nog een aantal discussies. Op het moment dat dit verslag geschreven is zijn we het er nog niet over eens of het nu een hele strakke voorzet, of een schot van Michel was. Feit is wel dat de Rick één van zijn gogo gadget benen kon uitsteken en de bal in het netje wist te leggen. Hoewel de 6-0 er zeker nog in had gezeten bleef het vanmiddag bij 5-0. Of het nu Geert was die Bjorn in de weg liep of andersom is nog niet helemaal duidelijk, er ging in ieder geval iets niet helemaal goed in de communicatie....

Volgende week spelen we om 14.30 uur tegen Heracles, kiek'n wat t wot