26 June 2019

Na de nederlaag vorige week tegen DES stond er vandaag weer een thuiswedstrijd tegen een Nijverdalse tegenstander op het programma.

Op deze mooie lentedag kwam het 4e elftal van de Volharding op visite. De oudjes hadden zich gisteravond al moe gestreden bij het 45+ voetbal, zodat het weer een hele puzzel was om de selectie compleet te krijgen. Het veteranenvoetbal was overigens best succesvoetbal, met 10 punten uit 4 wedstrijden hebben onze reservisten de koppositie overgenomen in de 45+ competitie. Puzzelen kun je gerust aan Michel overlaten dus er stond vandaag gewoon weer 15 man paraat om een balletje te trappen.

Onder leiding van Wiljan Dannenberg werd er om iets voor half 3 afgetrapt. Hoewel de betere kansen voor Sportclub waren was het toch SVVN dat op voorsprong kwam. Een zondagsschot met een raar effect en een aparte stuit verdween zo maar in de verre hoek achter Jeffrey. Bij Sportclub was dit het sein dat er toch iets nauwkeuriger omgegaan moest worden met het balbezit en nog beter de ruimtes gezocht moesten worden die er lagen. Dit lukt alleraardigst en met een aantal mooie combinaties werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 2-1. Nog voor rust kon SVVN op gelijke hoogte komen door een flipperkast situatie voor het doel van Jeffrey. Ruststand 2-2.

Na de thee was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Sportclub was de bovenliggende partij en SVVN probeerde er af en toe ook gevaarlijk uit te komen via de goed spelende snelle linksbuiten. Maar nadat de technische staf Han had gebracht om deze man te bewaken was ook hier het gevaar geweken. Nadat het heel lang 3-2 bleef liep Sportclub in het laatste kwartier toch nog vrij makkelijk uit naar 5-2. Waarbij niet onvermeld mag blijven dat ook Michel weer een doelpuntje wist mee te pikken in de slotfase. Volgende week spelen we wederom thuis, dan krijgen we het Juventus van Wierden op bezoek.