16 September 2019

Vandaag kwam Excelsior 13 op visite aan onze kant van het Sportpark. Zoals bekend voetballen we graag met een Marcel in ons midden.

De Bloaze had vanmiddag andere verplichtingen, maar gelukkig had Michel Marcel van Ooijen bereid gevonden om een balletje mee te trappen. Ook de lichtvoetige Han van 'n Moes was present, maar die werd nog voor de wedstrijd ingepikt door het 5e. Aangezien Rutger nog op zwangerschapsverlof is bestond het centrale duo vandaag uit Arnold en Richard. Daarnaast moest Arie verstek laten gaan, nadat hij deze week natuurkundig onderzoek gedaan heeft naar de Gravitatiewet van Newton. Met een valhoogte van 1,50 meter en een massa van 100 kg kunnen we uitrekenen wat de snelheid was waarmee Arie de grond raakte (een glas bier voor het juiste antwoord) Feit is wel dat je van die hoogte beter de treden van de trap kunt gebruiken, die zijn er speciaal voor gemaakt.

De wedstrijd van vandaag was er een van behoorlijk wat kansen. Het team van Excelsior oogde fysiek wat fitter dan de talenten van Sportclub, het was dan ook zaak om niet mee te gaan voetballen in het tempo van Excelsior maar vooral de rust bewaren en het juiste moment te kiezen. Dat lukte aardig en nadat Matthijs al een aantal goede ballen had afgeleverd die zonder resultaat bleven wist hij de bal panklaar af te leveren op de voet van Michel B. Aangezien die liever scoort met het hoofd speelde hij de bal in eerste tegen de doelman, zodat hij het in tweede instantie met het hoofd kon afmaken: 1-0. Michel vond dat hij hiermee zijn bijdrage voor deze middag wel had geleverd en maakte direct plaats voor Khybar. Nadat er een aantal gevaarlijke konijnenholen waren gedicht voor het doel van Jeffrey, durfde ook Excelsior wat terug te doen. Maar het was uiteindelijk een ongelukkige bal op de scheendekker van de jarige Michel van 't Hilgje die Jeffrey verraste, zodat we met 1-1 aan de thee gingen.

Na de thee was het Excelsior dat iets rapper uit de startblokken kwam en via binnenkant paal was het al snel 1-2 in het voordeel van Excelsior. Maar nog voor de toeschouwers de koffie, ik ga er tenminste vanuit dat ze koffie drinken in de rust, op hadden werd de score door Wim al weer gelijkgetrokken: 2-2. Sportclub bleef door drukken en door doelpunten van Andre en Wim liep Sportclub uit naar een 4-2 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen kwam Excelsior nog terug op 4-3 en maakte het zich op voor een Haags kwartiertje. Dit werd echter al snel de kop ingedrukt. Op randje 16 was het Bjorn die Matthijs vrij zette voor de doelman van Excelsior. Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en bepaalde de eindstand op 5-3.
De laatste 2 wedstrijden van dit seizoen worden gespeeld in Wierden tegen respectievelijk SVZW 8 en SVZW 9. De eerste van deze wedstrijden is gepland op dinsdag 10 mei, noteert u dat alvast in uw agenda.