16 September 2019

Als je wint is het tijd voor een feestje. Weken (of waren het maanden?) geleden was zaterdag 18 juni 2016 al geprikt als datum.

De organisatie had in een glazen bol gezien dat het allemaal goed zou komen. Het derde werd keurig tweede in de competitie en de oudjes van 45+ werden kampioen. Omdat beide teams een soort van kruisbestuiving hebben gedurende het seizoen werd een gezamenlijk uitje gepland. De plannen waren al in een vergevorderd stadium voor een cruise op het jacht van sponsor Wim Tempert. De plannen van deze Niki Lauda van de grasmaaierraces moesten worden bijgesteld na zijn sliding met een Solex op een wildrooster. Op zich al geen handige actie, om maar te zwijgen over het feit dat hij nu al weken met gestrekt been inkomt op alles en iedereen. De man moet wel een rolstoel vol gele en rode kaarten hebben. Zijn bijnaam is inmiddels Wim Pepe. Hij werkt momenteel aan zijn herstel en zijn Portugees. Wim nogmaals veel sterkte en een goed herstel gewenst van ons allemaal!

De organisatie hulde zich in geheimzinnigheid. Over de dadendrang van Mario Spoolder waren wij niet gerust. Ons geluk was dat we wisten dat naast Mario, Andre Harbers en Michel Bruggink onderdeel uitmaakten van het gezelschap dat zich de organisatie noemde. Dat stelde de groep namelijk gerust. De laatste twee heren staan niet bekend om hun fysieke inspanningen dus moe konden we niet worden. Beide heren hebben al een hekel aan het idee van moe te worden, dus ver fietsen zou het niet zijn. En nog belangrijker, beide heren zijn als de dood voor uitdrogingsverschijnselen. Aan drank nooit een gebrek dus. Conclusie vooraf was dan ook dat we deze heren iets hebben toevertrouwd waar ze wel goed in zijn. Achteraf kan ik zeggen dat ze er in uitblinken. Andre, Mario en Michel, alles was top geregeld! Wij zijn zonder te stemmen unaniem akkoord met een verlenging van jullie feestcontract. Nogmaals een staande ovatie van ons allemaal!
Op de grote dag verzamelden we allemaal bij de kantine van Sportclub om vervolgens richting Nijverdal te vertrekken. Erwin en Erwin hadden op de Nijverdalseweg al 6 kilometer op de teller en waren nog geen 500 meter van huis. Een laffe daad van de organisatie. Via een toeristische route kwamen we uit bij Kart Plaza Actionworld in Nijverdal. De drank zou goed geregeld worden, dus uiteraard eerst een biertje.
Daarna weer naar buiten waar we richting het klim en klautergebeuren liepen. Gelukkig bestaat de organisatie uit nuchtere heren die beide benen meestal op de vloer houden. En wij dus ook. Hier en daar verruilde iemand zijn spijkerbroek voor een trainingsbroek of compleet trainingspak. Geen idee waarom, maar het oogde wel sportief. Er was vooraf geheel willekeurig geloot zei Andre. En iedereen geloofde hem…………………niet. Zo ontstonden er 4 teams met ieder een captain.
Arie Willems, Arjan Schreur, Jeffrey Bal en Arie Rutterkamp kregen alle 4 een extreme make-over met Schots-rood haar, geruite pet en kilt. Net als bij ‘Dit was het nieuws’ geldt ook hier: Gelukkig hebben we de foto’s nog!

 arjan Arjan van Velzen
arie Arie Mc Suuske
Jef Jeffrey Mosselman
willems Bassie Willems

Zoals u ziet knappen deze 4 geboren leiders er qua uiterlijk enorm van op. Mailt u naar en geef door wie van deze 4 u komend seizoen graag in deze outfit wilt zien op Sportclub. Een pak is daarna snel besteld.
De organisatie had weken geleden onder het genot van een goed glas whisky last van een plotseling opkomend goed idee. Dit zeldzame moment werd direct vastgelegd met een boeking bij Kart Plaza Actionworld voor de Highland games. Ook wel de Olympische spelen voor Neanderthalers genoemd. Een activiteit die ons op het lijf geschreven is dus.
Het fanatisme bij de teams deze middag was enorm. Ik heb diverse teamleden met het schuim op de mond gezien. Er gaan geruchten dat dit van de inspanningen is. Andere bronnen beweren dat het opboerend bierschuim was. Hoe dan ook, we hopen volgend seizoen dit fanatisme ook een keer terug te zien tussen de witte lijnen.
Berto blijkt met zijn eeuwige blessure ineens wel achter een whiskyvat aan te kunnen rennen. Een beetje oefenen nog op rechtuit lopen en hij staat weer in de basis.
Yordi probeerde bij het boomstamwerpen de stam zo hoog mogelijk te gooien. Hoewel hij de stam zeker anderhalve meter omhoog gooide moest hij zijn voet terugtrekken om een blessure te voorkomen. Een afstand van 12 centimeter was niet om over naar huis te schrijven. Daarom doe ik het maar.
Team Jeffrey Mosselman zette bij de muur de joker in. Zijn teamgenoten werden door Jeffrey zo ongeveer over de 3 meter hoge muur gegooid en hebben hun vliegbrevet nu aangevraagd. Mosseljongen durfde zelf niet meer, wijzend naar de 3 nieuwe planken bovenaan de schutting. Die moesten volgens hem vervangen worden na zijn vorige deelname. Gezien zijn gewicht in die tijd, is het een sterke schutting geweest.
Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Gerrit Bouwhuis in de koelcel geoefend heeft met kratjes bier. Dat verklaart waarom hij ruim 3 minuten met gestrekte armen bleef staan met 2 blokken hout. Op zich vonden we het 3 minuten stilstaan de grootste prestatie van Gerrit.
Mario, die anders nooit fanatiek is, was zo gedreven aan het touwtrekken dat hij niet in de gaten had dat team Arjan van Velzen het touw losliet. Mario is nu dus letterlijk op zijn achterhoofd gevallen. Hopelijk valt hij straks wel zacht als we kunstgras hebben bij Sportclub.
Team Bassie had last van een luchtzak zonder zuurstof tijdens de boomstamestafette met 4 teamleden. Bassie Willems was zo kapot dat de zuurstoftank al niet meer hielp. Gelukkig hielp de biertank hem over het dode punt.
Het tractorband flippen vond plaats in een dependance van de Apenheul. Matthijs Tempert maakte zoveel snelheid dat hij er bijna als een dolfijn doorheen sprong onder luide aanmoedigingen van de apen.


De einduitslag liet zien dat we een team zijn zonder toppers. Een geweldige groep die als alle onderdelen zijn opgeteld aan elkaar gewaagd is. 2 keer 22 punten en 2 keer 23 punten. Niemand had een idee hoe ze aan die punten kwamen maar het was nu eenmaal zo. Team Bassie Willems en Arie Mc Suuske moesten nog strijden voor de eer door nog een keer te gaan boomstamwerpen. De eerste ronde moest nog een complete boom weggegooid worden. Na alle inspanningen werd het toetje gegooid met een babyboom. Beide teams gingen gelijk op maar uiteindelijk bleek team Bassie met 39 meter, een kleine halve meter verder te hebben geworpen dan Team Mc Suuske. Deze topprestatie werd nog even gevierd met een biertje. Het terrein werd nog even schoongespoeld met een douche van moeder natuur voor we op de fiets richting Rijssen vertrokken.
In plaats van een directe verbinding naar de kantine van Sportclub werd via een zeer alternatieve sluiproute uitgerust bij sponsor Wim die geheel toevallig een partytent, hapjes, kratten bier en cola klaar had staan. En net toen we dachten te gaan genieten van een rustige namiddag werd er een spelletjes kopspijkers gespeeld. Een trainingskamp voor een verbetering van de hand-oog-coördinatie zou geen weelde zijn. Naast de boomstam werd af en toe de spijker ook geraakt. Om een lang verhaal kort te maken werd ook dit spel gewonnen door dreamteam Bassie. Frank van Rijk zag als voorzitter zijn kans schoon, maar moest de hamer uit zijn fietstas halen. Ik zal bij de Kringloop nog eens kijken naar een leuke tweedehands voorzittershamer voor Frank. Ik schat in dat hij de tafel nog wel weet te raken.
Dat de organisatie bestond uit getalenteerde mensen was geen verrassing. Dat ze met z’n drieën een spoedcursus hebben gevolgd bij de Kleinkunstacademie was ons allemaal een grote verrassing. Het optreden waar alle spelers in 2 regels per persoon dichtend in het zonnetje werden gezet wordt nu ingeschreven voor het Leids Cabaretfestival. Omdat we u dit natuurlijk niet willen onthouden staat de complete tekst op onze website.
De laatste etappe ging richting de voor ons zo bekende kantine. Kroegbaas Gerrit was stiekem gedemarreerd uit de groep. Hij had natuurlijk ’s middags al lang genoeg stil gestaan. Toen wij aankwamen stonden de barbecue, salades, kadavers en meloen klaar om aangevallen te worden. Apenheul was veranderd in een leeuwenkuil. De tapkraan wilde gelukkig slecht dicht dus eten en drinken was prima verzorgd. Ook Gerrit bedankt voor je demarrage en voederkunsten.
Michel en Mario hadden nog een verkleedspelletje bedacht. Alle teamspelers kregen een wat klein uitgevallen shirtje aan. Dit maakte van sommige deelnemers een soort leverworst op pootjes. Met een letter op de rug en een letter op de buik moest het antwoord op de vraag van quizmaster Mario Masmeier worden gevormd. Na de nodige sapjes best een lastige klus. Team Bassie wilde het eerste woord in spiegelschrift maken. Marcel vertikte het om mee te werken aan het antwoord op een Ajaxvraag en kreeg ook hier een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Arjan wist bij het 17e woord eindelijk dat er een ‘R’ op zijn rug stond.
Hoewel het verhaal wat eentonig wordt werd ook dit laatste groepsspel gewonnen door team Bassie. Op zich niet gek natuurlijk als je naar de titel van dit verslag kijkt en je Bassie een beetje kent:

De quizmaster had nog een laatste spel in petto met voetbalvragen en andere onbelangrijke zaken die voor de meesten te moeilijk waren. De bar lonkte en won het van de quizmaster. De fanclub van Ronaldo liet zich luidkeels horen toen hij een penalty op de paal schoot. Een man met vrienden merk je op zo’n moment.
Bjorn begon met verzoeknummers en werd met een correcte schouderduw door Yordi achter de muziek verwijderd. Van Dire Straits via De Mosselman naar DJ Paul Elstak en weer terug op standje hard. Jeffrey bleek te kunnen drummen met vreugdewippers en zijn live optreden als Mosselman bracht Bassie in tranen. Andre stond strak, zelfs zonder trainingspak, te hakken als hardcore gabber. De rest van de avond werd het zicht langzaam minder, de sfeer nog beter en Martin solliciteerde naar een plek in het kantineteam achter de tap.
Al met al een perfect georganiseerde feestdag. Iedereen bedankt voor de gezelligheid. En organisatie vast succes voor volgend jaar. Een hele opgave dit te overtreffen weer!
Fijne vakantie allemaal.

Speech derde/45+ door A. Harbers & M. Bruggink

Arie Rutterkamp

Arie van Suuske we gaan met jouw beginnen;

Ondanks dat je jaren weg bent geweest, zien we dat je nog altijd wilt winnen!

Arie Willems

Onze Pipo staat altijd overtuigend te zwaaien met zijn vlag;

We hopen dat hij daar nog jaren van genieten mag!

Arjan Schreur

Deze felle pitbull speelde bijna alle wedstrijden;

Hij is wat klein van stuk, maar gaat altijd voorop in het strijden!

Berto Peters

Aanspeelpunt, bekend om het indraaien van zijn dikke kont;

Viel jammerlijk geblesseerd uit, waardoor zijn voetballoopbaan nu lijkt te zijn afgerond!

Bjorn Nijzink

Vol bewondering spreken we deze meneer toe en zien we hoe hij zichzelf heeft ontplooid;

Naast zijn verovering uit Enter en het playbacken, heeft hij toch elke week een mooi wedstrijdverslag uit zijn creatieve hoed gegooid!

Erwin Teunissen

Je knie speelde je dit seizoen wederom parten;

Zoals het nu lijkt, moet jij je volgend seizoen toch weer gaan richten op het darten!

Erwin van Ooijen

De kwaliteiten van deze meneer zijn groots en worden nogal eens ondergewaardeerd;

Woordenvirtuoos, spelend lid, maar zeker ook diegene die al onze centen netjes beheerd!

Frank van Rijk

Voetballer, voorzitter, huisfotograaf, teveel om hier allemaal te benoemen;

Zou nu eindelijk moeten weten, dat we ons eerste, niet Heren 1 moeten noemen!

Gerrit Bouwhuis

Kantinebaas, met diploma’s achter het schap;

Hangt overigens zelf ook maar al te graag aan de tap!

Jeffrey Bal

Respect, als we kijken hoeveel kilo’s hij is verloren;

Aanstaande vrijdag zullen we met z’n allen zijn Ja-woord horen!

Johnnie Tijink

Deze cultheld heeft, naast voetbal en darten, een nieuwe hobby gevonden;

Hij wordt nu,  als kopman van de tourclub Rijssen, naar de Tour uitgezonden!

Marcel van Ooijen

Deze technisch begaafde speler heeft één grote valkuil;

Hij heeft nogal eens moeite met het houden van zijn muil!

Mario Spoolder

Hard werken en op zoek naar uitdagingen typeert deze vent;

Zelfs de Alpe d’Huez opfietsen is je nu niet meer onbekend!

Martin Schreurs

Solide, degelijk, voor ons een slot op de deur;

Werd wel landelijk bekend, met name door de dochter van zien breur!

Matthijs Tempert

Hij is een van de jongste uit onze groep;

Werd elke wedstrijd luidkeels aangemoedigd door zijn moeder haar geroep!

Mirand Vincent

Onze linkspoot moet nogal eens bij de les worden geroepen;

Het komt dan ook vaak voor, dat hij tijdens een wedstrijd weer eens moet poepen!

Richard Kreijkes

Deze jonge God voelt zich nog bijzonder fit en jong;

Kwam tot grote prestaties tijdens een oefenstage in het verre Hong Kong!

Rohald de Jong

Van keeper tot spits, niet is je te dol;

Tot dat ene moment, thuis tegen het vierde, getackeld door een konijnenhol!

Thijmun Bak

Deze tropische verrassing wed afgelopen zomer met veel bombarie aangetrokken;

Hoewel er hoge verwachtingen waren, lijkt hij met stille trom te zijn vertrokken!

Wim Bouwhuis

Deze kilometervreter is van een biertje niet vies;

Staat elke wedstrijd spagaat, door die opspelende lies!

Wim Tempert

Onze sponsor dacht een eindje te moeten gaan toeren;

Laat hij zich ineens door een wildrooster vloeren!

Yordi van Ooijen

Hij werd bekend om zijn knotje, mar viel jammerlijk halverwege het seizoen af;

Draait nu op alle grote feestjes, dat lijkt ons ook geen straf!

Wiljan Dannenberg

Onze vaste fluitefrits het afgelopen seizoen;

Wij zijn jouw hier erg dankbaar voor en hopen dat je dit volgend jaar ook blijft doen!

Thomas Haarman

Met grote regelmaat hebben we afgelopen jaar een beroep op je gedaan;

Nu verhuis je naar Utrecht om daar als Oom Agent aan de slag te gaan!

Michel Bruggink

Onze regelaar noemt zichzelf Peter Crouch, maar heeft desondanks ook dit seizoen zijn waarde bewezen;

Heeft een allergie voor kunstgras, omdat hij dan weer uit de lappenmand moet worden gehesen!

André Harbers

De middencirkel komt hij nauwelijks uit, tot de scheids blaast op zijn fluit;

Dan sprint hij vol adrenaline, in één streep naar de kantine!

Derde

Afgelopen seizoen was er één met vele hoogtepunten en eindigden we op plek twee;

We willen iedereen daarvoor bedanken, volgend seizoen doen we allemaal weer mee!

45+

Er is altijd baas boven baas, dat zie je elk seizoen;

3x hoera voor de terechte Kampioen!