17 September 2019

Vandaag stond de wedstrijd tegen DES 5 op het program, tijd voor wraak tegen deze Nijverdalse stam. 2 Weken geleden werd er nog met 5-2 verloren, nee dat kon ons niet bekoren. Dus werd donderdag de opstelling al gesmeed, tijdens het maken van de muziekinstallatie voor in de keet. Konden we het goede spel doorzetten van tegen RV, want dan wisten we: de 3 punten gaan met ons mee!

Om exact half 3 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd, en al naar 10 minuten was het Sportclub die de wedstrijd met 2-0 leidt. The Beast was ook vandaag weer in vorm, wordt het misschien niet eens tijd voor een ander platform. Gelukkig staat hij nog bij ons in de spits, en verzorgt hij na de tijd de nodige tophits. Voor iedereen het in de gaten had stond het ook al 0-4, maar we waren vooral tevreden over de manier. Achterin zat iedereen strak op man, dat was al vanaf de eerste minuut ons plan. Ook fijn was het om de keeper is voor zijn goal te zien staan, nee, niks kon hem ontgaan. Met Nijkramp op goal en dan maar eentje tegen, dit is voor de verdediging toch echt wel een zegen. 

In de rust weer de nodige wisselingen, de gelde voor alle afdelingen. Na 5 minuten werd Jon maar gauw weer naar achteren geroepen, om weer de bal bij de tegenstanders weg te snoepen. Helaas hadden we toen al een tegentreffer moeten toestaan, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. De scheids probeerde zijn uiterste best te doen om het ons moeilijk te maken, maar zelfs hij kon ons team niet kraken. Ondanks een waren stormloop van Des, kregen wij met het eindsignaal het succes. De 3 punten in de pocket mee naar Rijssen, wat kun je dan als leiding nog meer eisen.

Nu gaan we de winterstop weer in, hopelijk daarna hebben we nog meer zin. Velen geblesseerden verwachten we weer terug, ook al gaat het bij sommigen nog een beetje stug. Het linkerrijtje is onze doelstelling, plek 6 is bij deze dan ook mijn voorspelling.

 

Vandaag stond de derby op het programma tegen de mannen van errevee. Hoe zou het gaan met ons team na een bewogen week. Een ALV geweest, waar unaniem (op een klein clubje mannen na) gekozen is voor kunstgras. Ook kregen we te horen dat het niet meer de bedoeling is om met eigen bier en kippenpoten in de kantine te komen. Dit geldt blijkbaar niet voor andere teams, maar alleen voor het 4e. Is het na zoveel slechte berichten wel mogelijk om nog een goede pot voetbal op de mat te krijgen.

Precies om half 3 floot de broer van Hendry voor het begin van de wedstrijd. Op het hoofdveld mochten we onze kunsten weer vertonen. Lekker op echt gras. Als je op voetbal zit, is dit toch het fijnste wat er is. Meteen vanaf minuut 1 hadden wij het beste van het spel. Benjamin was een plekje doorgeschoven naar het middenveld en Ruud nam zijn plek als stopper over. We wilden hiervoor zorgen dat er iets meer voetbal vanuit achter kwam. Toch was de eerste grote kans voor RV. Gelukkig was Reinier hersteld van zijn griepje en kan de bal op het doel futselen met een spectaculaire duik. Hierna was er weer een goedlopende aanval van ons. De bal werd achterin onderschept, doorgepast naar Geert die van Eden diep zag gaan. Een bal op maat en toen was het voor van Eden een koud kunstje. Helaas na deze 1-0 kelderde ons niveau en dit was voor RV het signaal om beter te gaan voetballen. We werden op onze eigen 16 gedrukt en voor je het weet was het ook 1-2. Paar kleine dekfoutjes, (het zou Reinier niet gebeuren). Gelukkig waren we vlak voor rust weer net bij positieven. Een mooie aanval over rechts, een voorzet op Betsy die niet egoïstisch was en van Eden nog vrijer zag staan. Hij kopte rustig terug en van Eden kon zijn 2e aantekenen. Iets minder bij de positiever was Frans iets later. Een grove charge in zijn rug en daar ging Frans wel. Tot op vandaag weet hij nog niet of dit in de eerste of tweede helft gebeurde. Gelukkig kon hij nog wel bier drinken en wisten we zodoende ook wel dat het goed gaat kopen met onze flitsende linksback.

In de rust kwam Frank 'wisseltruc' Baan met een goede speech. Hij liet de medaille zien die hij had gewonnen met de E2. De hele week had hij deze al om. Mag ook wel als je na 10 jaar als trainer eindelijk kampioen wordt. E2 gefeliciteerd!!!

Je kon de 2de helft duidelijk zien dat de speech had geholpen. We waren vanaf minuut 1 de baas op het veld. Dit ook omdat RV met 10 man speelde. Dit veldoverwicht vertaalde zich al snel in de 3-1. De bal werd wederom achterin afgepakt en Bennie stond al klaar om te vertrekken naar voren. Hij keek goed om zich heen en wie stond daar weer vrij voor het doel: Van Eden om zijn hattrick binnen te schieten. Hiermee heeft hij zich eindelijk gevestigd aan de kop van het topscoorder klassement. 

Hierna moest helaas Geert eraf na een vervelende overtreding. Hoe haalt de captain van ons het in zijn hoofd. Gelukkig werd er met z'n allen gestreden voor elke meter en misten we hem eigenlijk niet. Volgende week wissel? Na een stormloop van RV wisten we de 3-1 te verdedigen en na een spaarzame uitval van ons omspeelde Suuske 5 man en ze konden niet anders doen dan hem neer te halen in de zestien. En PSV zou jaloers zijn op de mannen waaruit wij kunnen kiezen hiervoor. Helaas zat Patrick op de bank en moest Bennie dit klusje klaren. Geen probleem en dat tegen een echte penaltykiller. 4-2 en hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Nadat Frank in de kleedkamer zijn wekelijks gayporn flimpje weer had gemaakt gingen we op naar Spekhorst. Maar na aandringen van Diana en overheerlijke hapjes werd er toch besloten om plaats te nemen in de lege kantine. Gelukkig weten we er met z'n allen altijd wel een feestje van te maken. Met 5 nummertjes en dat 3 uur lang af te spelen was het nog lang gezellig.

Volgende week is het de laatste wedstrijd alweer voor de winterstop. Dan tegen DES waar we vorige week nog van verloren hebben. Payback-time zou ik zeggen. Als Marinus dit leest: doen we nog hanensoep?

Vandaag stond er eindelijk de lang verwachte derby op het programma. Tegen de rooin 11 moest het gebeuren. Een team met ook 3 punten, dus dat het spannend zou wisten we vantevoren al. Ook hadden we via verschillende kanalen gehoord dat bij de rooin een paar nieuwe spelers waren die nog moesten wennen aan het voetbal. Omdat het 1ste uit moest, mochten we op het hoofdveld spelen. Dit omdat we altijd aantrekkelijk voetbal spelen en het publiek wil ook wat natuurlijk. Het vlaggenschip van de club dus op het hoofdveld.

Stipt half 3 floot de scheids voor het begin van de wedstrijd. Dat het gelijk ook ging werd al snel duidelijk. Maar toch waren de grote kansen voor de rooin. Maar gelukkig was de zeer positieve Reinier in vorm en hield hij met katachtige reflexen de stand op 0-0. En dan treedt de oude voetbalwet op. Een goede voorzet aan onze zijde kon alleen nog maar worden weggebokst met de hand. Terechte penalty en hiervoor hebben wij een specialist in huis. Bennie twijfelde niet en schoot de bal beheerst tegen de touwen, 1-0. Hierdoor werden wij ook wat sterker en gingen we op zoek naar de 2-0. Echter werden we in de counter verrast en de ingevallen Nijenhuis zag geen andere optie dan zijn man neer te halen in de zestien. Nijenhuis was ingevallen voor Frank die weer doorgaat waar die al zijn hele voetballeven mee bezig is, dom geblesseerd raken. Deze man dacht namelijk op de training om koud te gaan schieten op goal en daar ging het mis. Toch hield hij het 10 minuten goed vol. De rooin maakten trouwens de penalty en dus gingen we rusten met 1-1. In de rust kwam Brinks voor Nijkramp en Frans voor Henry. Frank had een goede speech voorbereid en gaf aan dat we er meer een derby van moesten maken. De mauwen opstropen en misschien iets feller de duels in gaan. 

Dit deden we de 2e helft. Vooral de aanvoerder van de rooin lag meer op het veld dan dat hij liep. Schwalbes maken is dus een onderdeel van de Kreijkes familie. We kwamen zelf steeds meer aan voetballen toe mede omdat we de 2e helft hun aanvallers beter onder controle hadden. Jon was in vorm. De nachtelijke activiteiten hadden hem goed gedaan. Hij zette de lijn gewoon door en lag lekker baak met z'n beentje vooruit. Omdat we steeds sterker werden was het wachten op het doelpunt. En hiervoor hebben we Brinks opgehaald bij het 5e. Hij kreeg de man aangespeeld in de zestien, kapte 3 man uit en zette de keeper op het verkeerde been en schoot zo de 2-1 binnen. Tom en Jasper hadden zich intussen ook gemeld om weer minuten te maken in hun toekomstig team. Michel en Ruud mochten gaan rusten van Frank. Puur uit voorzorg, want Michel is net terug van een blessure en Ruud mocht van de dokter helemaal niet voetballen. Alleen zijn vrouw verbood hem om niet mee te doen tegen de rooin. Rust kan daarna wel. Lang duurde het niet dat Ruud aan de kant zat want het volgende blessure geval diende zich alweer aan. Martijn kwam ongelukkig in botsing met Yorick en moest van het veld worden afgedragen. 

We dachten dat Excelsior zou gaan drukken maar echt een vuist konden ze niet maken. Wel hadden we zelf nog grote kansen om de score verder uit te bouwen. Helaas werd er af en toe te egoïstisch gedacht. Maar gelukkig bleef het 2-1 en konden er 3 punten bijwoorden geschreven. Vooral tegen de rooin is dit een fijn gegeven. Omdat het 3e ook had gewonnen van de rooin was de sfeer in de kantine top te noemen. Tot in de late uurtjes is er gezellig een keertje genuttigd onder het genot van het nodig vrouwelijk schoon. Henry kon het allemaal bekoren. Eens even snacken bij de Es en door naar de Schimmels. Dit ging niet voor iedereen even goed heb ik gehoord. We zeggen altijd maar zo. Beter een glas vol dan een biljart onder.

Dinsdag mogen we de wedstrijd tegen Enter Vooruit inhalen. Hopelijk ondanks de vele blessures leverd dit ook een goed resultaat op. Daarna 't Zumpke, dat is altijd een mooi vooruitzicht.

Deze koude zaterdag mochten we aantreden tegen de nr 2 uit de competitie; de rooin 12. Een team waar we 2 seizoenen geleden nog met gemak van hadden gewonnen (2 keer) had zich in de zomer flink versterkt met een aantal jonge spelers. We wisten dus al voor de wedstrijd dat het wel eens een pittige wedstrijd kon worden, en dit bleek.

De rooin hadden inderdaad een aantal goed voetballende jongens opgehaald uit de A1 en hier kregen wij geen grip op. We konden eigenlijk alleen het fysiek duel aangaan en zo proberen hun gek te krijgen. En dit lukte ook aardig. De eerste grote kans was voor ons, maar werd netjes overgeschoten door Ruud. Toen de rust naderde ging het alsnog fout. Hun mid-mid dribbelde langs 5 man heen en met een beheerst wippertje verschalkte hij Reinier. 1-0 achter en 3 minuten laten was het ook 3-0. Acties die je niet vaak ziet in de 6e klasse.

In de rust moesten we noodgedwongen een paar wissels doorvoeren. Bennie had last van zijn bovenbeen en moest de strijd staken. Jon kwam ook weer het veld in nadat de lenzen waren opgehaald. Voor de 3e week op rij was hij namelijk de lenzen vergeten in de doen. Nadat zijn bril in 2-en was geschoten moest zijn vriendin toch snel langs huis. Maargoed dat ze er was, want Jon was vandaag in vorm. De goede spits van de rooin had weinig te vertellen.

We waren na de rust er bang voor dat de rooin over ons heen zouden walsen en hadden afgesproken dat het met 6-0 wel goed was en dat wij netjes zouden voetballen. Echter was deze afspraak in beide gevallen niet nodig. Wij hadden de 2e helft het betere van het spel vooral door een goed spelende Tom die de linksback helemaal zoek speelde. Hij had hierbij ook nog een puike voorzet die door van Eden netjes werd binnen gekopt. 3-1. Vooral Sprakel was hier erg blij mee. Zou het dan toch kunnen om te stunten? Helaas na de 3-1 en nog een paar kleine kansen was de pijp leeg. Meegestreden waren we en de Rooin kwamen weer beter in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het nog 4-1 en 5-1 en toen vond de goede leidende scheids Meenks het wel mooi geweest. Vandaag helaas een te sterke tegenstander getroffen die spelers heeft die niet in de 6e klasse horen.

Hierna mochten we gaan douchen/baden onder de tribune. Je kon duidelijk merken dat dit gebouwd was door Goosen-te-Pas-bouw in combinatie met Akor. Normaliter hoort het water niet de kleedkamer in de lopen, maar naar het putje. Volgende keer hier ff rekening mee houden.

In de kantine van de rooin was het groot feest in oktoberfest stijl. Helaas waren de plekken bezet. Dan maar de eigen kantine bezoeken wat ook geen straf is. Patrick had gezorgt voor de kippenpoten van Bram omdat hij te laat was. Iets te lang doorgefeest bij Heutink. Ik stel bij deze ook in, als je te laat bent zonder geldige reden (dit wordt beslist door de leiding) moet je kippenpoten trakteren. De zogenoemnde betsy-rule.

Volgende week staat Des 5 om 14:30 uur op het programma. Kunnen we dan wel stunten?

RIJSSEN - Na de domper van vorige week tegen den Ham mochten we vandaag aantreden tegen het team uit Vroomshoop. Zij hadden nog niet gespeeld dus dan is het altijd de vraag wat je tegenkomt. Maar als wij gewoon allemaal aanwezig en fit zijn maakt dat ook niet uit. Dan kunnen we elke tegenstander hebben. Dit bleek vandaag.

Om half 3 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Meteen werd er volop druk gezet. Martin had het tempo van de avond daarvoor verlaten en liep iets harden dan 5.6 km/u. Ook Brinks was weer iets fitter dan vorige week en door de goede aansluiting van het middenveld kwam hun verdediging onder flinke druk. Dit resulteerde al snel in een corner. Uiteraard Ruud weer mee, ook al kan die niet koppen, maar gewoon als bliksemafleider. Maar tot iedereens grote schrik ging de bal recht op hem af. En wederom mis gekopt, maar gelukkig kwam de bal tegen zijn schouder en zo de verre hoek in. 1-0 en een flitsende start.

Vanuit achteruit werd er goed opgebouwd met Bennie als grote verdeler. Frank die de spits van de tegenpartij weer geen meter gaf waardoor die maar snel linksback ging spelen. Na een mooie aanval over meerdere schijven kwam de bal bij het beest Van Eden en deze zag Ruud vrijlopen bij de 2e paal. Helaas moest deze weer koppen. Nu ging het hem beter af en kopte hij de bal mooi tegendraads en de verre hoek. 2-0!

Een weelde voor ons team waar we ons dan ook geen raad mee wisten. Vroomshoop begon iets te drukken, maar de verdediging gaf geen krimp. Lijnier was bijna blij dat er nog een bal op hem af kwam. Ook zagen we dat hun keeper geen beste uittrap had. Na een zoveelste korte uittrap kwam de bal bij Brinks. Die zag dat van Eden er beter voor stond en gaf deze een niet te missen kan. 3-0! In de rust zaten we met een gevoel die we nog niet vaak hebben gehad. 3-0 voor, ongekend.

Na rust kwam Frans Bal er weer in. Na een periode van afwezigheid door blessures mocht deze man weer shinen in het shirt van Sportclub. En shinen deed hij. De rechtsbuiten heeft geen kans gehad. Ondertussen voetbalden we rustig verder. De tegenpartij wist zich geen raad met het bewegende middenveld van ons. Na een niet te missen kans van Ruud, wat hij dus wel deed, ging het iets slechter. Vuurpijl na vuurpijl werd afgeschoten naar voren wat het spel niet ten goede kwam. Toen we weer iets gingen opbouwen kwamen de kansen ook wel weer. Dit keer was Brinks de gelukkige man. Een rustig bekeken schotje zo onder de keeper door. Ook hij staat in de statistieken deze competitie.

Het eindsignaal was echter wederom voor Ruud. Een corner die in de kluts bleef liggen waar Ruud snel bij was en zo de 5-0 tegen de touwen schoot en zijn eerste hattrick uit zijn carriere kan aantekenen. Toen vond de goed leidende scheidsrechter het wel welletjes en floot hij af. De grootste overwinning van ons team was een feit en dit werd goed gevierd in de kantine. Er was zelfs bediening van de meters bier. Dit mag wel vaker wat mij betreft.

Als we zo blijven voetballen en iedereen fit blijft moeten we toch een leuke competitie tegemoet gaan zien. Stiekem wordt er al gedacht aan de platte wagen, maar dat is natuurlijk altijd afwachten. Het enige wat we kunnen doen is hard werken en goed voetballen. Aangezien het 2e voor velen een probleem is moeten we het 1e maar doen.