22 February 2019

We mochten op deze mooie zaterdagmiddag aantreden tegen het 3e/1e elftal van onze vereniging. We zijn namelijk dit jaar bij elkaar ingedeeld. Dit heb je met grote clubs.

Na 2 overwinningen op rij tegen de jongens uit Wierden waren wij natuurlijk vol zelfvertrouwen. Het 3e had dit ook gehoord en ze kwamen op de koerbelt met knikkende knietjes. Wel hadden ze gauw even de spits van het 1e gevraagd om mee te doen bij hun. Dat deze speler een grote rol zou gaan spelen in de wedstrijd werd op het veld duidelijk.

Om half 3 floot scheidsrechter Dannenberg voor het begin van de wedstrijd. Waar normaal het 3e met goed georganiseerd voetbal de opbouw vanuit achteruit wil spelen lukte ze dit vanmiddag niet. Het middenveld was in handen van het 4e. De nieuwe tactiek ontwikkeld in Southampton werkt goed. En als je er dan toch doorheen komt staat daar altijd nog de ijzersterke verdediging onder leiding van Benjamin. Ruud was vanmiddag de diepe spits. Nog net op tijd hersteld van zijn zware ingreep (het uithalen van de verstandskies). Ruud zou vooral gebruikt worden voor zijn snelheid. Deze jongen volgt namelijk een Sonja Bakker dieet waardoor de kilo's eraf vliegen en de snelheid toeneemt. Helaas was hier niets van de zien. Het merendeel van het balbezit was toch voor het 3e en dan vooral voor Arnold en John, deze werden geacht de opbouw te verzorgen. Het 4e loerde vooral op de counter met de snelle Martijn. Toch was het het 3e die de score opende. Een mooie bal van good old John Tijink werd verkeerd ingeschat door Frank en daar stond de spits van het 1e vrij voor Berry. In 1 beweging met een subtiel lobje de verre hoek heen. Gelukkig liet het wij het er niet bij zitten. We voelden dat we beter waren en vanaf de kant hoorden we dat ook. Martijn werd nog maar een keer diep gestuurd en op snelheid ging hij langs de flank heen. 2 man voorbij en een strakke voorzet op Ruud. Hij hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten en het was 1-1. Hiermee gingen we ook rusten.

Na de rust was het 4e nog steeds heer en meester op het veld. Een kansen werden helaas om zeep geholpen waardoor het lang spannend bleef. Echter begon het 3e wel steeds meer te drukken. De lange bal werd gehanteerd. De hele 2e helt de lange bal. Dit omdat het middenveld met Geert en Yorick als goed blok hier liepen. Zo werden Wim en Andre totaal uit de wedstrijd gevoetbald. Na de zoveelste lange bal ontsnapte de spits van het 1e uit de rug van Frank. Of het buitenspel was, weten we niet, maar laten we hem het voordeel van de twijfel geven. En net zoals bij het eerste goal schoot hij ook nu de bal subtiel in de verre hoek. 2-1 achter met nog 5 minuten te voetballen. We gingen weer meer druk zetten en dit resulteerde nog in 2 grote kansen, maar helaas gingen deze door een goed keepende Jeffrey er niet in. De scheids floot af en we hadden 2-1 verloren. Wel goed gevoetbald, maar geen punten.

In de kleedkamer was het al snel weer een goede stemming. De eerste biertjes gingen weer open en iedereen was het er wel over eens. Als die spits van het eerste niet had meegedaan, hadden we vrijwel zeker gewonnen. En nadat we de eerste helft maar 2 punten hebben vergaard, voetballen we nu goed en zullen de punten in de laatste 5 wedstrijden nog wel komen. Ook goed nieuws uit het kamp van Benjamin. Hij heeft zijn contract verlengt met een jaar. En nog meer goed nieuws. De 25e juni de traditionele bbq en uitreiking van de prijzen bij Hendry. Wie zal dit jaar de WisselWokaal winnen.

Volgende week moeten we tegen ENC. Dit is in Nijverdal. Om een goede warming-up te doen gaan we dit keer met de fiets. Na de tijd zullen we Hanensoep (kippensoep met ballen) gaan eten bij Buks.