22 February 2019

RIJSSEN - Na de domper van vorige week tegen den Ham mochten we vandaag aantreden tegen het team uit Vroomshoop. Zij hadden nog niet gespeeld dus dan is het altijd de vraag wat je tegenkomt. Maar als wij gewoon allemaal aanwezig en fit zijn maakt dat ook niet uit. Dan kunnen we elke tegenstander hebben. Dit bleek vandaag.

Om half 3 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Meteen werd er volop druk gezet. Martin had het tempo van de avond daarvoor verlaten en liep iets harden dan 5.6 km/u. Ook Brinks was weer iets fitter dan vorige week en door de goede aansluiting van het middenveld kwam hun verdediging onder flinke druk. Dit resulteerde al snel in een corner. Uiteraard Ruud weer mee, ook al kan die niet koppen, maar gewoon als bliksemafleider. Maar tot iedereens grote schrik ging de bal recht op hem af. En wederom mis gekopt, maar gelukkig kwam de bal tegen zijn schouder en zo de verre hoek in. 1-0 en een flitsende start.

Vanuit achteruit werd er goed opgebouwd met Bennie als grote verdeler. Frank die de spits van de tegenpartij weer geen meter gaf waardoor die maar snel linksback ging spelen. Na een mooie aanval over meerdere schijven kwam de bal bij het beest Van Eden en deze zag Ruud vrijlopen bij de 2e paal. Helaas moest deze weer koppen. Nu ging het hem beter af en kopte hij de bal mooi tegendraads en de verre hoek. 2-0!

Een weelde voor ons team waar we ons dan ook geen raad mee wisten. Vroomshoop begon iets te drukken, maar de verdediging gaf geen krimp. Lijnier was bijna blij dat er nog een bal op hem af kwam. Ook zagen we dat hun keeper geen beste uittrap had. Na een zoveelste korte uittrap kwam de bal bij Brinks. Die zag dat van Eden er beter voor stond en gaf deze een niet te missen kan. 3-0! In de rust zaten we met een gevoel die we nog niet vaak hebben gehad. 3-0 voor, ongekend.

Na rust kwam Frans Bal er weer in. Na een periode van afwezigheid door blessures mocht deze man weer shinen in het shirt van Sportclub. En shinen deed hij. De rechtsbuiten heeft geen kans gehad. Ondertussen voetbalden we rustig verder. De tegenpartij wist zich geen raad met het bewegende middenveld van ons. Na een niet te missen kans van Ruud, wat hij dus wel deed, ging het iets slechter. Vuurpijl na vuurpijl werd afgeschoten naar voren wat het spel niet ten goede kwam. Toen we weer iets gingen opbouwen kwamen de kansen ook wel weer. Dit keer was Brinks de gelukkige man. Een rustig bekeken schotje zo onder de keeper door. Ook hij staat in de statistieken deze competitie.

Het eindsignaal was echter wederom voor Ruud. Een corner die in de kluts bleef liggen waar Ruud snel bij was en zo de 5-0 tegen de touwen schoot en zijn eerste hattrick uit zijn carriere kan aantekenen. Toen vond de goed leidende scheidsrechter het wel welletjes en floot hij af. De grootste overwinning van ons team was een feit en dit werd goed gevierd in de kantine. Er was zelfs bediening van de meters bier. Dit mag wel vaker wat mij betreft.

Als we zo blijven voetballen en iedereen fit blijft moeten we toch een leuke competitie tegemoet gaan zien. Stiekem wordt er al gedacht aan de platte wagen, maar dat is natuurlijk altijd afwachten. Het enige wat we kunnen doen is hard werken en goed voetballen. Aangezien het 2e voor velen een probleem is moeten we het 1e maar doen.