17 September 2019

Vandaag stond de derby op het programma tegen de mannen van errevee. Hoe zou het gaan met ons team na een bewogen week. Een ALV geweest, waar unaniem (op een klein clubje mannen na) gekozen is voor kunstgras. Ook kregen we te horen dat het niet meer de bedoeling is om met eigen bier en kippenpoten in de kantine te komen. Dit geldt blijkbaar niet voor andere teams, maar alleen voor het 4e. Is het na zoveel slechte berichten wel mogelijk om nog een goede pot voetbal op de mat te krijgen.

Precies om half 3 floot de broer van Hendry voor het begin van de wedstrijd. Op het hoofdveld mochten we onze kunsten weer vertonen. Lekker op echt gras. Als je op voetbal zit, is dit toch het fijnste wat er is. Meteen vanaf minuut 1 hadden wij het beste van het spel. Benjamin was een plekje doorgeschoven naar het middenveld en Ruud nam zijn plek als stopper over. We wilden hiervoor zorgen dat er iets meer voetbal vanuit achter kwam. Toch was de eerste grote kans voor RV. Gelukkig was Reinier hersteld van zijn griepje en kan de bal op het doel futselen met een spectaculaire duik. Hierna was er weer een goedlopende aanval van ons. De bal werd achterin onderschept, doorgepast naar Geert die van Eden diep zag gaan. Een bal op maat en toen was het voor van Eden een koud kunstje. Helaas na deze 1-0 kelderde ons niveau en dit was voor RV het signaal om beter te gaan voetballen. We werden op onze eigen 16 gedrukt en voor je het weet was het ook 1-2. Paar kleine dekfoutjes, (het zou Reinier niet gebeuren). Gelukkig waren we vlak voor rust weer net bij positieven. Een mooie aanval over rechts, een voorzet op Betsy die niet egoïstisch was en van Eden nog vrijer zag staan. Hij kopte rustig terug en van Eden kon zijn 2e aantekenen. Iets minder bij de positiever was Frans iets later. Een grove charge in zijn rug en daar ging Frans wel. Tot op vandaag weet hij nog niet of dit in de eerste of tweede helft gebeurde. Gelukkig kon hij nog wel bier drinken en wisten we zodoende ook wel dat het goed gaat kopen met onze flitsende linksback.

In de rust kwam Frank 'wisseltruc' Baan met een goede speech. Hij liet de medaille zien die hij had gewonnen met de E2. De hele week had hij deze al om. Mag ook wel als je na 10 jaar als trainer eindelijk kampioen wordt. E2 gefeliciteerd!!!

Je kon de 2de helft duidelijk zien dat de speech had geholpen. We waren vanaf minuut 1 de baas op het veld. Dit ook omdat RV met 10 man speelde. Dit veldoverwicht vertaalde zich al snel in de 3-1. De bal werd wederom achterin afgepakt en Bennie stond al klaar om te vertrekken naar voren. Hij keek goed om zich heen en wie stond daar weer vrij voor het doel: Van Eden om zijn hattrick binnen te schieten. Hiermee heeft hij zich eindelijk gevestigd aan de kop van het topscoorder klassement. 

Hierna moest helaas Geert eraf na een vervelende overtreding. Hoe haalt de captain van ons het in zijn hoofd. Gelukkig werd er met z'n allen gestreden voor elke meter en misten we hem eigenlijk niet. Volgende week wissel? Na een stormloop van RV wisten we de 3-1 te verdedigen en na een spaarzame uitval van ons omspeelde Suuske 5 man en ze konden niet anders doen dan hem neer te halen in de zestien. En PSV zou jaloers zijn op de mannen waaruit wij kunnen kiezen hiervoor. Helaas zat Patrick op de bank en moest Bennie dit klusje klaren. Geen probleem en dat tegen een echte penaltykiller. 4-2 en hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Nadat Frank in de kleedkamer zijn wekelijks gayporn flimpje weer had gemaakt gingen we op naar Spekhorst. Maar na aandringen van Diana en overheerlijke hapjes werd er toch besloten om plaats te nemen in de lege kantine. Gelukkig weten we er met z'n allen altijd wel een feestje van te maken. Met 5 nummertjes en dat 3 uur lang af te spelen was het nog lang gezellig.

Volgende week is het de laatste wedstrijd alweer voor de winterstop. Dan tegen DES waar we vorige week nog van verloren hebben. Payback-time zou ik zeggen. Als Marinus dit leest: doen we nog hanensoep?