16 September 2019
 • 45+ kampioen!

  45+ kampioen! De mannen Sportclub Rijssen werden vrijdagavond opnieuw zomerkampioen. En dat is in het korte bestaan van dit team al de Meer hierover
 • Weinig spektakel 45+

  Weinig spektakel 45+ De 45+ selectie moest afgelopen vrijdag aantreden voor speelronde vier. Ditmaal ging de reis weer naar Enter waar op Sportpark Meer hierover
 • 45+ zet goede reeks voort

  45+ zet goede reeks voort Afgelopen vrijdag was de derde editie van het 45+ programma. Ditmaal was Excelsior de gastheer. De goede resultaten van de Meer hierover
 • Winterslaap voor 45+ team

  Winterslaap voor 45+ team De talenten met rimpels speelden op 4 november de laatste ronde van de najaarscompetitie. De druk van het kampioen zijn Meer hierover
 • Wie niet schiet, scoort ook niet

  Wie niet schiet, scoort ook niet Vrijdag 14 oktober was het weer voetbalavond voor de oudere spelers van onze club. Als je de eerste zin leest Meer hierover
 • 1
 • 2
 • 3

Vrijdag de 13e; voor sommigen een onheilspellende dag, voor anderen een gewone dag zoals zoveel. Voor ons de was het de laatste speelronde van de 45+ voorjaarscompetitie.

Stand op de ranglijst wees uit dat er een gedeelde eerste plaats met buurman Excelsior was. En voor ons een iets minder doelsaldo dus het was zaak om vanavond minimaal 1 punt meer te pakken als deze concurrent.


Het technisch duo Jaap en Dirk was de afgelopen week meerdere malen bijeen geweest om de tactiek door te nemen. Met maar liefst 11 spelers konden er meerdere systemen gehanteerd worden en dat zou wel eens de doorslag kunnen gaan geven hadden ze bedacht.


Ook de spelers waren de gehele week al volop met de gedachten bij deze laatste speelronde. Enkele spelers waren toch blijkbaar lichtelijk nerveus. De altijd aanwezige Erwin van Ooijen kon de spanning blijkbaar niet aan en meldde zich uit belang van het team zelfs af. Zonder hem moest het zeker wel goed vertrouwde hij ons in de groepsapp toe. En ook Han was opvallend rustig de afgelopen week. Ook hij leefde op zijn eigen manier toe naar deze avond maar dat hij vol energie zat bleek al op de heenweg. We vertrokken tegelijk met Excelsior vanaf De Poort en Han schroefde het tempo op de heenweg naar Enter dusdanig op dat we ruim op tijd arriveerden op Sportpark De Werf en Excelsior ook ruim achter ons lieten. De eerste mentale klap was uitgedeeld en gelukkig even tijd om weer op adem te komen.


Tegen kwart over zeven arriveerde ook de Harde Kern van onze supporters in de persoon van Michel Bruggink en in zijn kielzog Harbers senior en junior. Of Michel nu echt komt om ons team aan te moedigen wordt nog wel betwijfeld….het eerste waar hij mee bezig gaat is namelijk spelers ronselen voor zijn eigen team dat op zaterdag moet spelen.


Dan is het eindelijk half acht en kan het voetbalspektakel beginnen. De eerste wedstrijd gaat tegen Enter Vooruit. Alle voorgaande ontmoeten waren in ons voordeel geëindigd en Jaap en Dirk hadden bedacht aanvallend te gaan beginnen en zo een snelle voorsprong te verkrijgen en dan de krachten te sparen. Helaas pakte deze tactiek niet helemaal goed uit. Het was echt zomeravond voetbal, het tempo ligt normaal al niet zo hoog maar nu leek het nog een tandje minder. Enter Vooruit blijkt een taaie tegenstander. Ze krijgen zelfs een 200% kans maar onze kanariegele ballenpakker Berry weet met gevaar voor eigen leven de Enterse poging onschadelijk te maken. Zelf krijgen we nog een vrije schop op 2 meter van de goal maar met zoveel spelers ertussen is het zelfs voor Messi onmogelijk om te scoren. De wedstrijd eindigt zoals het ook was begonnen in 0-0 en gezien het spelbeeld mochten we hier tevreden mee zijn. Helemaal tevreden waren we toen we de eindstand van de andere wedstrijd vernamen. Enter bleek met 1-0 te sterk voor Excelsior en virtueel stonden we nu alleen bovenaan! De snelle rekenaars onder ons wisten al dat een overwinning van ons op Excelsior genoeg zou zijn voor het kampioenschap. Maar dat winnen van Excelsior was ons de voorgaande wedstrijden ook nog niet gelukt dus eenvoudig zou het niet worden. Voordeel was wel weer dat Excelsior eigenlijk ook moest winnen en daardoor aanvallender ging spelen. Hier lagen dus de kansen voor ons! Natuurlijk waren Jaap en Dirk hierop voorbereid en ze trokken spel-systeem nr. 3 uit de map. Het geheime wapen dat luistert naar de naam Arie van Suuske werd in de aanval geposteerd. Af en toe heeft hij geweldige ingevingen (waarop dan weer een paar weken kan worden geteerd) en nu mocht hij het dus weer aanvallend proberen.


DE WEDSTRIJD. Het is een open wedstrijd met veel ruimte voor beide teams. We komen met regelmaat voor de goal maar de richting van de schoten moet nog beter worden afgesteld. Na een kleine 5 minuten het eerste Arie-momentje. Een mooie voorzet van de rechterkant van ons creatieve brein op het middenveld Marcel en daar is dan Arie die al glijdend de bal ineens op de pantoffel neemt. Het leer komt vol op de keeper die wel even naar lucht moest happen maar veel tijd hiervoor krijgt hij niet. Iets later wederom een actie van bovengenoemd duo maar nu volgens het tactische plan vanaf de andere kant. De bal komt hoog voor en met een geweldig gevoel voor timing zweeft Arie a la Michael Jordan door het luchtruim om de bal tegendraads over de keeper heen te koppen. Een geweldige kopbal en voor ons de o zo belangrijke voorsprong. Dit doelpunt zal Arie nooit meer vergeten en ik denk dat hij er ons ook nog wel met regelmaat aan zal herinneren. Excelsior moet nu helemaal de verdedigende stelling verlaten en gaat vol op de aanval spelen. Achterin houden we alles onder controle en als er wat doorkomt wordt dat vakkundig tegengehouden door onze eigen Berry van Breukelen. Ook de bij Excelsior spelende Dick Beverdam lijkt ons de overwinning wel te gunnen want hij verdedigd een paar keer goed mee! Excelsior blijft aandringen en zelf de keeper staat ver voor zijn goal tegen de middenlijn. Dit is natuurlijk al lang gezien door Marcel en toen hij zijn kans schoon zag vuurde hij vanaf de eigen helft de bal strak over de keeper heen zodat we op 2-0 kwamen. Excelsior lijkt gebroken en helemaal als Richard (die we in tegenstelling tot de vorige keer bijna niet op zijn mobiel zagen kijken) een lange sprint besluit met een voorzet waar Marcel het vakkundig bekroond met de 3-0. Het had zelfs ook nog 4-0 kunnen worden maar onze eigen nummer 14 Han besloot vanaf 2 meter voor een leeg goal te kiezen voor de moeilijkste uitdaging en mikte de bal vakkundig op de paal. In de laatste seconde weet Excelsior nog wel een eretreffer te maken maar het KAMPIOENSCHAP is een feit. Voor het eerst in de geschiedenis van Sportclub Rijssen is een 45+ team kampioen geworden. Spelers vallen elkaar in de armen en ook bij Jaap en Dirk verschijnen grote big smiles op het gezicht. Voor de statistici onder ons; de wedstrijd Enter – Enter Vooruit werd 4-0.
De laatste wedstrijd ging dus om “des keizers baard”. De druk was er af maar Enter wilde nog wel graag. Ze kregen ook kans op kans maar Berry stond weer geweldig te keepen en wist van geen wijken. Geheel tegen de verhouding in wist good old Marinus nog bijna te scoren maar hij kwam een teenlengte te kort. Hoofdcoach Dirk had ondertussen al een kistje bier geregeld en alle spelers die werden gewisseld kregen een koude rakker in de hand gedrukt. Net als de vorige wedstrijd ook nu nog een doelpunt in de laatste minuut zodat Enter toch met 1-0 de winst pakt. Op het andere veld wint Excelsior nog met 2-1 van Enter Vooruit maar dat is slechts voor de statistieken. Het doel is bereikt: Sportclub Rijssen 45+ is kampioen en dat gaat de geschiedenisboeken in!

klik hier voor foto 1