16 September 2019
 • 45+ kampioen!

  45+ kampioen! De mannen Sportclub Rijssen werden vrijdagavond opnieuw zomerkampioen. En dat is in het korte bestaan van dit team al de Meer hierover
 • Weinig spektakel 45+

  Weinig spektakel 45+ De 45+ selectie moest afgelopen vrijdag aantreden voor speelronde vier. Ditmaal ging de reis weer naar Enter waar op Sportpark Meer hierover
 • 45+ zet goede reeks voort

  45+ zet goede reeks voort Afgelopen vrijdag was de derde editie van het 45+ programma. Ditmaal was Excelsior de gastheer. De goede resultaten van de Meer hierover
 • Winterslaap voor 45+ team

  Winterslaap voor 45+ team De talenten met rimpels speelden op 4 november de laatste ronde van de najaarscompetitie. De druk van het kampioen zijn Meer hierover
 • Wie niet schiet, scoort ook niet

  Wie niet schiet, scoort ook niet Vrijdag 14 oktober was het weer voetbalavond voor de oudere spelers van onze club. Als je de eerste zin leest Meer hierover
 • 1
 • 2
 • 3

Zoals bij het darten de kampioenen de gehele wereld rondreizen om hun sport te promoten zo gaat het bij de 45+ kampioenen ook;  maar dan op iets kleinere schaal.

Het reizende 45+ circus was ditmaal geboekt voor een toernooi bij buurman  Excelsior’31. Vandaag hadden de leiders Berto & Erwin in totaal 11 spelers tot de beschikking. Keeper Berry was de eerste wedstrijd nog verhinderd en spits Suuske sloot vanaf de middagpauze aan. Ook de gehele harde kern van onze supportersgroep was vandaag natuurlijk ook vanaf de eerste minuut aanwezig!

eggs

Doordat het 45+ voetbal steeds serieuzere vormen aanneemt wordt er tegenwoordig niets meer aan het toeval overgelaten. Vooraf had het  management-team bestaande uit Jaap & Dirk er voor gezorgd dat er in de eigen kantine een gevarieerd sport-ontbijt inclusief gekookt eitje klaarstond zodat iedereen met een goede bodem de dag kon beginnen. En door vanuit de kantine binnendoor richting de buren te gaan werden de eerste krachten ook nog eventjes gespaard.

Ook bij Excelsior werden we met alle egards van een kampioen ontvangen. De kleedkamer van hun eigen eerste selectie was vandaag het domein van de 45+ kampioenen van Sportclub. Van hieruit is het maar enkele meters tot het hoofdveldwaar het allemaal moest gaan gebeuren vandaag.

De eerste wedstrijd ging tegen ATC met daarin een aantal afgevaardigden uit de Munsterman-clan. Veel meer als praten deden ze niet en dat hadden ze dus niet van een vreemde…  Johnny  had ons op de 1-0 moeten zetten maar oog in ook met de Hengelse doelman faalde hij jammerlijk. Als de tegenstander dan middels een sliding de bal bij Marcel afhandig maakt zijn we even van slag. Slidings mochten toch niet?! Terwijl het halve team verhaal gaat halen bij de scheidsrechter scoort ATC de 1-0. Protesten hadden geen zin en ondank puik keeperswerk van Han liep ATC daarna toch eenvoudig uit naar 3-0. Met beide voetjes weer op de grond.  De scheidsrechter bleef na afloop in gedachten verzonken achter op het veld.

 scheids3

Met 5 minuten pauze konden we gelijk door naar wedstrijd nummer twee en die ging tegen Enter United uit het voor dit toernooi Verenigd Enter. De scherpte was er weer en als deze eventjes wegzakte dan was daar altijd nog Jan Brinkman die met een luid “He Richard woar goai hen?!” de boel weer wakker hield. Andre Harbers wilde ook een inbreng hebben en probeerde Frank te coachen door heel vaak “Frank Vooruit” te roepen. Frank snapte niet dat het voor hem bedoelt was want zijn naam is toch Frank van Rijk…  De 1-0 wordt gemaakt door Han die een actie van Marcel goed op waarde schat en blijft meelopen.  En de 2-0 komt via een sliding van Mario. Gewoon omdat het mag.

Wedstrijd drie ook nog maar even voor de pauze afwerken dan. Tegenstander is Excelsior en we weten nu hoe we ze kunnen verslaan. Eerst was Marcel er dicht bij maar zijn “achterhetstandbeenlangs-bal” ging ook langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later lokte Mario de doelman slim uit zijn goal en wist Marcel van grote afstand de bal wel in het lege doel  te schieten. John legde Excelsior daarna ook nog letterlijk over de knie en Mario bleef maar slidings maken. Gewoon omdat het mocht.

stoel

Tijd genoeg om de accu weer op te laden want nu hadden we maar liefst 2 uur pauze. Eerst in de kantine koffie en brood en daarna lekker loungen op de tribune. Vraag me wel af hoe vaak hier publiek komt want de eerste bomen groeien al door de stoeltjes heen. En ze zitten trouwens ook niet fijn.

Na 120 lange minuten konden de inmiddels stijf geworden ledematen weer enigszins in beweging worden gebracht. Het nog ongeslagen Kloosterhaar was de volgende tegenstander. Slimme zet van Berto was om Gerrit in de mandekking te zetten tegen de kilometervreter van Kloosterhaar. En Gerrit voldeed zijn taak prima. Zelfs toen zijn tegenstander gewisseld werd ging hij er ook uit! Helaas door een knullige goal wel met 1-0 verloren.

Nu nog  1 wedstrijd op het programma en die ging tegen RV.  Harbers die na het coachen van Frank dacht weer toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en wilde graag een teamfoto maken. We wilden hem deze kans niet ontnemen en gezien het resultaat is een kleine cursus geen overbodige luxe.

team

Tegen Rijssen Vooruit hadden we nog net genoeg spelers die nog  vooruit en achteruit wilden.  Allereerst was het sliding-Mario die met gevaar voor eigen ledenmaten de bal + doelvrouwe over de lijn wist te glijden. Marcel prikte er ook nog eentje binnen alvorens we toekwamen aan een gedenkwaardig moment. Een laffe handsbal weerhield Frank van zijn eerste goal maar hij mocht vanaf de stip alsnog zijn gram halen. Onder toeziend oog van zijn vrouw en kids ramde hij de bal tegen de touwen. Zo neem je een penalty! Uiteindelijk weten we met 5-0 te winnen waarbij de laatste goal van uitzonderlijk schoonheid is. In biljart-termen zou het een geweldige trekbal a la Jan Ceulemans worden genoemd.

Na deze wedstrijden was het ook wel mooi geweest  voor ons 45+ers. Snel douchen en op het terras rustig bijkomen van al het voetbal geweld.

Han ging gelijk met zijn nieuwe speeltje aan de slag voor de website (wat is ie nu snel he) en Andre deed ook waar hij goed in was.

appel   

andre                                  

 

Ook Bassie Willems kwam als teamcoach nog even kijken of we alles onder controle hadden. Namens de organisatie was er  een half varken geregeld en er was voor iedereen ruim voldoende te eten. Prima organisatie!

Eind augustus zal het 45+ circus weer neerstrijken bij Rijssen Vooruit en komend jaar Mei  zal Sportclub ook een toernooi gaan organiseren. De plannen zijn al in vergevorderd stadium. Opgave is al mogelijk!