16 September 2019
 • 45+ kampioen!

  45+ kampioen! De mannen Sportclub Rijssen werden vrijdagavond opnieuw zomerkampioen. En dat is in het korte bestaan van dit team al de Meer hierover
 • Weinig spektakel 45+

  Weinig spektakel 45+ De 45+ selectie moest afgelopen vrijdag aantreden voor speelronde vier. Ditmaal ging de reis weer naar Enter waar op Sportpark Meer hierover
 • 45+ zet goede reeks voort

  45+ zet goede reeks voort Afgelopen vrijdag was de derde editie van het 45+ programma. Ditmaal was Excelsior de gastheer. De goede resultaten van de Meer hierover
 • Winterslaap voor 45+ team

  Winterslaap voor 45+ team De talenten met rimpels speelden op 4 november de laatste ronde van de najaarscompetitie. De druk van het kampioen zijn Meer hierover
 • Wie niet schiet, scoort ook niet

  Wie niet schiet, scoort ook niet Vrijdag 14 oktober was het weer voetbalavond voor de oudere spelers van onze club. Als je de eerste zin leest Meer hierover
 • 1
 • 2
 • 3

De talenten met rimpels speelden op 4 november de laatste ronde van de najaarscompetitie. De druk van het kampioen zijn was te groot en de resultaten in deze competitie steken dan ook schril af bij het gemiddelde postuur in onze groep, namelijk mager. Ondanks alle pogingen van onze voorzitter is het hem nog steeds niet gelukt 1 speler te motiveren om met hem mee te trainen. Misschien dat kunstgras ook hier nieuwe kansen biedt Frank!

De warming up deed de meerderheid deze vrijdag weer op de fiets. De trouwe lezer weet dan al dat we ergens in Enter moesten spelen. Deze keer aan de goede kant van Enter. Ja er is inderdaad een goede kant, maar alleen vanwege de afstand natuurlijk. We verzamelden weer bij de Poort van Twente. En helaas ook deze keer weer buiten. Onze technische staf is Spartaans. Geen kopje koffie binnen of een gezamenlijke voedzame maaltijd met een smoothy. Nee afharden in de kou en een fietstempo waarmee je de bezemwagen in de Tour de France voor blijft. En dan te bedenken dat onze tijdrijder Arie met de auto ging. Om krachten te sparen voor op het veld? Omdat hij zelf zijn lekke band niet kan plakken? Omdat op een zadel zijn aambei opspeelt? Het had in ieder geval invloed op zijn spel. En dat vinden wij jammer.

De organisatie bij SV Enter was weer prima geregeld. Alle kleedkamers waren open en met 4 teams kom je zelf wel tot een goede verdeling. We hadden deze avond bijna 2 kleedkamers nodig omdat zo ongeveer de hele selectie fit was. Het was dringen dus in de kleedkamer. Rond de kledingtas formeerden we een soort van scrum. De shirts werden verdeeld en het aantal rechter sokken leek groter dan de linker variant. Op zich niet gek natuurlijk omdat de meeste spelers rechtsbenig zijn en daarnaast nagenoeg niemand tweebenig is.

De animo om naar buiten te gaan voor de warming up was niet groot totdat John wat warme lucht met bijbehorend geluid los liet. Dan is het nog best dringen bij zo’n kleedkamerdeur. Happend naar frisse lucht bereidden we ons voor op de eerste wedstrijd tegen kampioenskandidaat SV Enter.

De wedstrijd tegen SV Enter begonnen we voortvarend. Bert speelde de bal diep op een snelheid die bij 45 plus normaal gesproken een achterbal oplevert. Maar wij hebben razendsnelle Jan. Jan ging zoals vanouds door de geluidsbarrière en bij Enter zagen ze alleen een witte tornado voorbij komen. Voordat iemand in de gaten had wat er gebeurde stonden wij met 1-0 voor. Een droomstart dus. En dat dromen deden we later in de verdediging. Enter speelde iets makkelijker dan wij en er waren vooral schietkansen over en weer. Waar onze loop een kleine afwijking had waardoor de ballen net naast gingen, stond het vizier van Enter op scherp: 2-1 achter bij rust. Wij vermoeden dat coach Mario afgelopen week naar een ijshockeywedstrijd is geweest. Niet omdat het deze avond zo koud was, maar vanwege zijn wisselbeleid. Hij speelde met een soort van 1e en 2e lijn. In de rust werd zo dus het complete team gewisseld op Berry na. En dat laatste was de schuld van onze Supportersvereniging. Als Gerrit geen bardienst had gehad bij de pokeravond had hij ook Berry gewisseld. De 2e lijn hield het achter dicht, maar omdat het voor droog bleef verloren we de eerste wedstrijd met 2-1. Vooral het collectief meeverdedigen door de 2e lijn werd door coach Mario geprezen. Dat kon beter bij de 1e lijn, we noemen geen namen, maar we hopen wel dat Han het heeft gezien.

Volgende wedstrijd ging om het brons en om de eer. Enter Vooruit was net als wij kansloos voor de titel. De 1e lijn werd weer opgesteld door Mario. De kansen waren voor de rust voor ons, maar bij een schaarse uitval van EV gaf Han (naar eigen zeggen) een klein duwtje in de rug van EV-spits. Dat deze man achter de reclameborden de grond pas weer raakte lag dan waarschijnlijk aan de wind. Uiteraard was de penalty terecht en het commentaar van de dader niet. Frank hoorden we helaas ook deze keer niet over respect en coach Mario verzuimde Han voor de tweede wedstrijd op rij disciplinair te wisselen. Daarover gaan we binnenkort napraten. Later meer daarover.

De penalty werd zo hard ingeschoten dat Berry last van zijn oren had door het fluitende geluid van de langsvliegende bal. 0-1 achter bij rust was eigenlijk niet mogelijk, maar wel waar. De 2e lijn werd in de rust ingebracht en Marcel had het vizier nu goed staan en schoot de bal bekeken langs de keeper. Kort daarna onderschepte John de bal en passte richting Berto. Die hoorde Marcel achter hem ´stap´ roepen en liet de bal lopen. Hij zou vaker zo goed moeten luisteren want Marcel rondde prima af: 2-1. Een prachtige vlotlopende aanval van 3 oud eerste-elftal-spelers. Jammer dat Folkert het niet heeft gezien.

Frank struikelde nog over zijn eigen voeten maar kreeg wel de vrije trap. Zonder dat wij het hem hoefden te zeggen gaf hij de onterecht gekregen bal terug aan de tegenstander. Respect Frank! Respect! Berto had thuis na maanden zijn voetbalschoenen terug gevonden en speelde weer mee. Hij had beloofd te scoren deze avond en maakte die belofte waar: 3-1. Hij heeft nu weer maanden om te herstellen. Enter Vooruit werd laatste, wij derde in deze competitie. Of zoals enkelen zeiden: het ‘podium’ is weer gehaald’.

De laatste wedstrijd moesten we tegen onze buren die bij winst de titel zouden grijpen. En dat was ze erg veel waard kan ik jullie verzekeren. In de korte pauze tussen de wedstrijden door kreeg ik als penningmeester een deal aangeboden van enkele spelers van Excelsior die ik niet kon weigeren. Afspraak was dat ik er niet over zou praten. Ik vond dat ik me aan die afspraak moest houden en daarom besloot ik het maar op te schrijven. Daar zijn geen afspraken over gemaakt. Ik kon mijn teamgenoten dus niet vooraf inlichten dat ik de 1-0 voor Excelsior voor mijn rekening zou nemen. Berry, mijn excuses, al was de bal volgens mij niet helemaal onhoudbaar.

De wedstrijd ging gelijk op maar een vlotte aanval van de buren besliste de wedstrijd: 0-2. Ik verdenk Berry er van ook een deal gesloten te hebben. Waar iedereen verwachtte dat hij een hoge voorzet zou pakken bleek hij multisportief te zijn. Als een volleyballer tikte hij de bal weg en met de precisie van een biljarter caramboleerde de bal via het hoofd van de verbaasde Excelsior-spits in het lege doel. Raymond Ceulemans in zijn beste jaren zou er jaloers op zijn geweest. De 2e lijn deed in de tweede helft nog wel zijn best, kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar kon niet voorkomen dat Excelsior er nog 1 bij prikte, er met de punten, en de titel vandoor ging.

Felicitaties met het kampioenschap aan de trouwe lezers in het rood-wit. We zullen Mario eens vragen of hij de trainingsschema’s kan krijgen. In plaats van een winterslaap kunnen wij dan met een uitgekiend trainingsschema precies op tijd klaar zijn voor de voorjaarscompetitie!

De afterparty met broodje rookworst was uiteraard gezellig en de vochtbalans werd weer snel hersteld. Mario had zijn beste ingeving van de avond in de kantine. We zouden nog een avond wat dingen moeten evalueren. De discipline van Han. Het trainingsschema van Frank. Het tactisch plan voor dit voorjaar. En omdat je dat soort dingen niet in een uurtje allemaal regelt stelde hij een afsluitende avond op 2 december voor. Een coach met zulke goede ideeën heeft bij deze een contractverlenging verdiend. Mannen, allemaal graag tot ziens op 2 december. En omdat de winterslaap deze winterstop is afgelast: tot op de eerste training!!