26 June 2019
  • 45+ kampioen!

45+ kampioen! De mannen Sportclub Rijssen werden vrijdagavond opnieuw zomerkampioen. En dat is in het korte bestaan van dit team al de Meer hierover
  • Weinig spektakel 45+

Weinig spektakel 45+ De 45+ selectie moest afgelopen vrijdag aantreden voor speelronde vier. Ditmaal ging de reis weer naar Enter waar op Sportpark Meer hierover
  • 45+ zet goede reeks voort

45+ zet goede reeks voort Afgelopen vrijdag was de derde editie van het 45+ programma. Ditmaal was Excelsior de gastheer. De goede resultaten van de Meer hierover
  • Winterslaap voor 45+ team

Winterslaap voor 45+ team De talenten met rimpels speelden op 4 november de laatste ronde van de najaarscompetitie. De druk van het kampioen zijn Meer hierover
  • Wie niet schiet, scoort ook niet

Wie niet schiet, scoort ook niet Vrijdag 14 oktober was het weer voetbalavond voor de oudere spelers van onze club. Als je de eerste zin leest Meer hierover
  • 1
  • 2
  • 3

De mannen Sportclub Rijssen werden vrijdagavond opnieuw zomerkampioen. En dat is in het korte bestaan van dit team al de tweede keer. Op voorhand was het kampioenschap nog geen zekerheid. Zo moest er nog wel gewonnen worden en bij voorkeur niet verloren van concurrent s.v. Enter. Anders kon het wel eens heel moeilijk worden. Een situatie die ook bij profclubs ineens tot heel ander spel leidt dan je zou verwachten. En omdat ook onze eerste wedstrijd tegen Excelsior is, kun je dan zomaar als een soort Feyenoord op de tweede plaats eindigen. Dat wetende werd de eerste wedstrijd voorzichtig gestart. Of het tactiek was vertelt het verhaal niet, maar het leek erop dat ze goede doelman van Excelsior moe wilde maken door de bal steeds net over de boarding te schieten. Wie verwacht had dat de beste man na 10 minuten horden lopen wel een gaatje zou laten vallen, kwam bedrogen uit, want het bleef 0-0 tot aan het eindsignaal.D

De tweede wedstrijd was die tegen RV. Normaal geen wedstrijd om je druk over te maken, maar vandaag wilde de benen nog niet. Bij een van de weinige schoten op doel, kon de RV-doelvrouw de bal niet klemvast krijgen en was Jan er als de kippen bij om deze in het dak van het doel te jagen. De gedachte aan het kampioenschap doet vreemde dingen met mensen. Arie kon er niet goed tegen een scoorde prompt in eigen doel. En daarmee begon de zoektocht opnieuw. Gelukkig hield Marcel het hoofd koel en scoorde in onverwachte hoek, zodat 3 punten konden worden bijgeschreven. En dan de wedstrijd waar het omdraait. De wedstrijd tegen s.v. Enter. Een team dat net een zware pot achter de rug heeft tegen de plaatsgenoot. Sportclub is scherp. Messcherp. Want voordat de verdediging s.v. het doorhad, had CorJan al gescoord. Van plezier maakte hij daarna spontaan een koprol. Hij vestigde daarmee een nieuw record. Hij is de enige man die het gras bij alle verenigingen van dichtbij gezien heeft. Dat dwong Enter op zoek te gaan naar de gelijkmaker en dan weet je dat er ruimte komt. Dat leidde evenwel niet direct tot een score. In de laatste minuut lukte dat echter wel. Hierdoor gesterkt ging Enter opzoek naar meer. In een ultieme poging ging ook de doelman mee naar voren. En toen verloren ze de bal en kon Sportclub eenvoudig scoren en was het kampioenschap binnen. De laatste wedstrijd werd voor de statistieken nog gespeeld en gewonnen. Bevrijdt van de druk kon Sportclub vrijuit voetballen en wist 2 keer het net te raken. Na 20 wedstrijden kon de stand worden afgelezen: 12 keer gewonnen, 6 keer gelijk, 42 wedstrijdpunten en een doelsaldo van 22. In de kantine was het even wachten maar toen kwam de schaal en konden we deze een voor een even vasthouden nadat de bitterballen op waren. Proost. Op het kampioenschap.