26 June 2019

Supportersvereniging "De Doarde Helfte"

1. Introductie
  2. Lid worden
  3. Bestuur
  4. Programma

sc rijssen banner sup.gastenboek3 b

“De Doarde Helfte” is de supportersvereniging van Sportclub Rijssen. Wij zijn een vereniging van en voor de supporters van Sportclub Rijssen. Opgericht op 2 december 1966, zijn we al bijna 50 jaar verbonden als supportersvereniging aan Sportclub Rijssen. Hierin staan de nevenactiviteiten naast het voetbal centraal, waar de spreuk van Sportclub altijd gold: Met elkaar, voor elkaar. Al vele jaren ondersteunen wij de club met bijdrages ten behoeve van de accommodatie, toernooien en allerlei activiteiten voor zowel de volwassen leden als ook de jongere leden van de supportersvereniging en Sportclub Rijssen. De meest bekende activiteit is toch wel het 6-6 toernooi, dat de afgelopen 25 jaar onder leiding van Martin van Suuske is uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste toernooien uit de regio. Op onze pagina vind je verslagen en foto’s van onze activiteiten, onze agenda en ook een mooi stuk geschreven door Marinus Buks over onze supportersvereniging de afgelopen 49 jaar.

Meer hierover

• Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016

Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016 Vrijdag 18 november de datum die je vast genoteerd hebt in je agenda en als je dat nog niet hebt Meer hierover
  • Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016

Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016 Pokernight @ Sportclub Rijssen. Afgelopen vrijdag 4 november was er weer Pokernight @ Sportclub Rijssen. De supportersvereniging had de pokertafels weer van Meer hierover
  • Oliebollentoernooi 2017

Oliebollentoernooi 2017 Oliebollentoernooi 2017 Afgelopen zaterdag 7 januari was het weer zover:  Het oliebollentoernooi bij Sportclub Rijssen.  We hadden dit jaar 16 Meer hierover
  • Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine!

Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine! Het nieuwe voetbalseizoen is gestart en dus komt het bestuur van de Supportersvereniging ook weer in actie. Terugblikkend op het Meer hierover
  • Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017

Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017 Agenda Supportersvereniging De Doarde Helfte seizoen 2016/2017 Dag supporters van Sportclub Rijssen. Het seizoen 2016/2017 is inmiddels begonnen en natuurlijk Meer hierover

Agenda Supportersvereniging  De Doarde Helfte seizoen 2016/2017

Dag supporters van Sportclub Rijssen. Het seizoen 2016/2017 is inmiddels begonnen en natuurlijk beginnen we dan ook bij de supportersvereniging te kijken naar wat we allemaal dit jaar willen gaan doen. Vorig jaar zijn we er al een klein beetje mee gestart, een agenda voor het voorjaarsseizoen. Dit jaar willen we gelijk goed van start gaan door een agenda te publiceren voor het gehele seizoen. Zie de agenda punten hieronder. Voor elke activiteit plaatsvindt, zullen we deze uitlichten om jullie meer informatie hierover te verstrekken.

Zet deze datum dus allemaal alvast in je agenda, want het belooft een druk en historisch jaar te worden. Dit seizoen zal de supportersvereniging namelijk 50 jaar bestaan! Op 2 december 1966 werd deze vereniging opgericht met als grote animator A.J. Bargmans. In de jaren die volgde groeide de supportersvereniging uit tot een onmiskenbaar deel van Sportclub Rijssen. Onze oud-voorzitter Marinus Gerritsen heeft hier een heel stuk over geschreven over het ontstaan van de vereniging en het verloop van de vereniging tot de huidige tijd. Het is een mooi stuk om te lezen, klik daarom op de link hieronder:

Vanwege het 50-jarige bestaan pakken we het hele jaar door groter uit met de activiteiten. Met als afsluiter een door Martin van Suuske georganiseerde Rijssense avond met allemaal bandjes. Deze avond vindt plaats de vrijdag na het 6-6 op 9 juni. We willen er een groot en jaarlijks feest van maken en daarom hopen we op een zo hoog mogelijke opkomst. Het is nog ver, maar zorg ervoor dat deze vrijdag alvast omcirkelt is op je kalender!

Naast de activiteiten, supporten we de club natuurlijk ook.

Donderdag 22 september zijn we met de jeugd naar de bekerwedstrijd FC Twente – FC Utrecht geweest. Door FCT Riessen zijn kaarten inclusief bus beschikbaar gesteld voor de jeugdteams van Rijssen. Samen met het jeugdbestuur doen wij een bijdrage per jeugdlid om hier voor een gereduceerd tarief heen te gaan. Qua opkomst en gezelligheid was het gezelligheid, helaas de uitslag niet.

Verder dragen we bij aan de diverse jeugd en senioren teams door hen een bedrag beschikbaar te stellen om een gezellige afsluiting te hebben aan het einde van het seizoen.

Naast deze bijdrage kennen we ook nog de eenmalige bijdragen zoals nieuwe terrastafels en banken voor onder de tent en een spandoek aan de voorkant bij sportclub en de zijkant bij de kantine. Zo proberen we Sportclub namens jullie te supporten en voor jullie gezellige en leuke activiteiten te organiseren. Want daar draait het om bij Sportclub: Met elkaar voor elkaar!

Als jullie ideeën hebben zijn deze altijd welkom!

Namens de supportersvereniging “De Doarde Helfte” van Sportclub Rijssen

Arjan van Eden,  Arnold ten Hove, Frank Baan, Geert Ditsel, Jarno Nijkamp en Martin van Suuske