16 September 2019

Supportersvereniging "De Doarde Helfte"

1. Introductie
  2. Lid worden
  3. Bestuur
  4. Programma

sc rijssen banner sup.gastenboek3 b

“De Doarde Helfte” is de supportersvereniging van Sportclub Rijssen. Wij zijn een vereniging van en voor de supporters van Sportclub Rijssen. Opgericht op 2 december 1966, zijn we al bijna 50 jaar verbonden als supportersvereniging aan Sportclub Rijssen. Hierin staan de nevenactiviteiten naast het voetbal centraal, waar de spreuk van Sportclub altijd gold: Met elkaar, voor elkaar. Al vele jaren ondersteunen wij de club met bijdrages ten behoeve van de accommodatie, toernooien en allerlei activiteiten voor zowel de volwassen leden als ook de jongere leden van de supportersvereniging en Sportclub Rijssen. De meest bekende activiteit is toch wel het 6-6 toernooi, dat de afgelopen 25 jaar onder leiding van Martin van Suuske is uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste toernooien uit de regio. Op onze pagina vind je verslagen en foto’s van onze activiteiten, onze agenda en ook een mooi stuk geschreven door Marinus Buks over onze supportersvereniging de afgelopen 49 jaar.

Meer hierover

• Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016

Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016 Vrijdag 18 november de datum die je vast genoteerd hebt in je agenda en als je dat nog niet hebt Meer hierover
  • Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016

Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016 Pokernight @ Sportclub Rijssen. Afgelopen vrijdag 4 november was er weer Pokernight @ Sportclub Rijssen. De supportersvereniging had de pokertafels weer van Meer hierover
  • Oliebollentoernooi 2017

Oliebollentoernooi 2017 Oliebollentoernooi 2017 Afgelopen zaterdag 7 januari was het weer zover:  Het oliebollentoernooi bij Sportclub Rijssen.  We hadden dit jaar 16 Meer hierover
  • Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine!

Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine! Het nieuwe voetbalseizoen is gestart en dus komt het bestuur van de Supportersvereniging ook weer in actie. Terugblikkend op het Meer hierover
  • Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017

Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017 Agenda Supportersvereniging De Doarde Helfte seizoen 2016/2017 Dag supporters van Sportclub Rijssen. Het seizoen 2016/2017 is inmiddels begonnen en natuurlijk Meer hierover

Oliebollentoernooi 2017

Afgelopen zaterdag 7 januari was het weer zover:  Het oliebollentoernooi bij Sportclub Rijssen.  We hadden dit jaar 16 mannen teams die verdeeld werden over 4 poules. Het had de vrijdag gesneeuwd en door de vorst bleef de sneeuw mooi liggen, waardoor we een ouderwets tafereel te zien kregen bij het oliebollentoernooi. Voetballen in de sneeuw, heerlijk traditioneel, zoals het hoort met dit toernooi.

In het begin hadden de teams nog wel moeite met de sneeuw maar naarmate het toernooi vorderde werd er ook meer gescoord. De wedstrijden duurden 20 minuten, wat een mooie lange pot voetbal betekende. In 1 wedstrijd werd er maar liefst 28x gescoord, waarbij de score 24-4 werd en in een andere wedstrijd werd het 24-0. Doelpunten genoeg dus voor de bezoekers.

De inwendige mens was deze dag ook niet vergeten, met oliebollen van  Tijink waarmee de jeugd gesteund wordt, hadden we voor een traditionele snack gezorgd. Verder was er nog heerlijke snert van Huuskes geregeld die zeer goed in de smaak viel bij allen. Speciaal vanwege het koude weer had de supportersvereniging een verwarmend vuurkorfje neergezet waar men heerlijke borreltjes Jagdlikör kon drinken. Deze werden door alle teams heerlijk weggetikt.

Het toernooi verliep sportief en gezellig, precies waar het bij het oliebollentoernooi om draait. Gezelligheid met een lekker potje voetbal. Tot half 4 werd er gevoetbald in de poule fase en hierna begonnen de finales. De finale was tussen twee teams van RV 4 en twee teams van SC rijssen 1. Arrevee moest het opnemen tegen Gehaktbal United en Gebukt = genomen moest tegen de huppeltrutjes. Je kon wel merken dat het hier om de kampioenen van de poules ging, want gescoord werd er toch minder. Uiteindelijk wonnen Gehaktbal United en Gebukt = genomen en gingen ze tegen elkaar strijden in de finale. Deze was zeer spannend, maar werd uiteindelijk door Gehaktbal united met 2-1 gewonnen. Hiermee werd het team van RV 4 kampioen voor het eerst kampioen van het oliebollentoernooi. De 2e plek ging naar Gebukt = genomen en de Huppeltrutjes wonnen de troostfinale van Arrevee.

Iedereen ging douchen en maakte zich op voor de Doarde Helfte, waar DJ Ruud van Losser ons de hele middag verwende met zijn muziek, maar later bleken er ook andere DJ’s aanwezig in de zaal die de controle af en toe overnamen. Het was gewoon gezellig, de kantine was goed vol en het kantinepersoneel bediende iedereen goed. Zo ging het nog uren door en werd deze dag op een mooie manier afgesloten.

De supportersvereniging spreekt dan ook over een geslaagde middag en kijkt alweer uit naar volgend jaar, waar het dit jaar wel weer plaats zal vinden op de laatste zaterdag van het jaar, namelijk zaterdag 30 december! Noteer deze dus alvast. Voor nu gaan we eerst op naar zaterdag 28 januari met de crazy bingo waar we iedereen uitnodigen om mee te doen met deze middag vol bingo spektakel. De bingo begint om 15:00 in de kantine van Sportclub Rijssen. Voor meer informatie klik op onderstaande link

Foto`s Oliebollentoernooi 2017