11 December 2018

Supportersvereniging "De Doarde Helfte"

1. Introductie
  2. Lid worden
  3. Bestuur
  4. Programma

sc rijssen banner sup.gastenboek3 b

“De Doarde Helfte” is de supportersvereniging van Sportclub Rijssen. Wij zijn een vereniging van en voor de supporters van Sportclub Rijssen. Opgericht op 2 december 1966, zijn we al bijna 50 jaar verbonden als supportersvereniging aan Sportclub Rijssen. Hierin staan de nevenactiviteiten naast het voetbal centraal, waar de spreuk van Sportclub altijd gold: Met elkaar, voor elkaar. Al vele jaren ondersteunen wij de club met bijdrages ten behoeve van de accommodatie, toernooien en allerlei activiteiten voor zowel de volwassen leden als ook de jongere leden van de supportersvereniging en Sportclub Rijssen. De meest bekende activiteit is toch wel het 6-6 toernooi, dat de afgelopen 25 jaar onder leiding van Martin van Suuske is uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste toernooien uit de regio. Op onze pagina vind je verslagen en foto’s van onze activiteiten, onze agenda en ook een mooi stuk geschreven door Marinus Buks over onze supportersvereniging de afgelopen 49 jaar.

Meer hierover

• Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016

Smokkeltocht vrijdag 18 november 2016 Vrijdag 18 november de datum die je vast genoteerd hebt in je agenda en als je dat nog niet hebt Meer hierover
  • Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016

Jan-Willem Brinks Poker-kampioen 2016 Pokernight @ Sportclub Rijssen. Afgelopen vrijdag 4 november was er weer Pokernight @ Sportclub Rijssen. De supportersvereniging had de pokertafels weer van Meer hierover
  • Oliebollentoernooi 2017

Oliebollentoernooi 2017 Oliebollentoernooi 2017 Afgelopen zaterdag 7 januari was het weer zover:  Het oliebollentoernooi bij Sportclub Rijssen.  We hadden dit jaar 16 Meer hierover
  • Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine!

Zaterdag 28 oktober: Oktoberfest in de kantine! Het nieuwe voetbalseizoen is gestart en dus komt het bestuur van de Supportersvereniging ook weer in actie. Terugblikkend op het Meer hierover
  • Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017

Agenda Supportersvereniging 2016 / 2017 Agenda Supportersvereniging De Doarde Helfte seizoen 2016/2017 Dag supporters van Sportclub Rijssen. Het seizoen 2016/2017 is inmiddels begonnen en natuurlijk Meer hierover
  • 1

Het nieuwe voetbalseizoen is gestart en dus komt het bestuur van de Supportersvereniging ook weer in actie. Terugblikkend op het vorig seizoen waar we 50 jaar bestonden, wil ik namens het bestuur nog zeggen dat we zeer blij waren met de hoge opkomst van onze supporters op het Jak en Rock. Een leuke avond georganiseerd door het Jak en Rock comité, waar wij naast alle andere gasten als supportersvereniging gebruik van mochten maken om een jubileum jaar af te sluiten.

Nu gaan we weer beginnen met het nieuwe seizoen, waar we proberen goed te kijken naar activiteiten die jullie als supporters ook echt leuk zullen vinden en waar de opkomst hoog is. Zaterdag 28 oktober staat de eerste activiteit gepland, met een Oktoberfest bij Sportclub Rijssen in de kantine. De entree is hiervoor gratis en het begint om 20:00. Trek dus allemaal je Lederhose en Dirndl aan en vier dit leuke festijn met ons in de kantine! Bier in mooie halve liter glazen, worstenbroodjes en goede Deutsche Schläger maken dit tot een gezellige avond waar we iedereen voor willen uitnodigen.

Het programma voor het seizoen 2017-2018
De overige activiteiten staan hieronder op een rij. Zet alvast allemaal de activiteiten voor zover in je agenda en vraag rond aan een ieder om mee te gaan. Want met elkaar maken we het gezellig. Met elkaar voor elkaar, zo willen we het seizoen gaan doen!

Naast alle activiteiten wil ik ook enkele formaliteiten bespreken. Na jaren van inzet voor de supportersvereniging stopt Arjan van Eden vanaf dit seizoen. Hij gaat zich nu richten op het comité van het Jak en Rock. Via deze weg willen we Arjan van Eden bedanken voor zijn creativiteit en hulp bij tal van activiteiten en wensen hem veel succes bij het Jak en Rock. Om dit verlies op te vangen zijn Patrick Scholman en Pascal Heinhuis bij ons in het bestuur gekomen. Zo bestaat ons bestuur weer uit 5 man, met Arnold ten Hove, Frank Baan, Jarno Nijkamp, Patrick Scholman en Pascal Heinhuis en als financiële man Geert Ditsel.

Tot slot nog een speciaal dankwoord aan de man die de Supportersvereniging groot heeft gemaakt en zich hier ruim 25 jaar voor heeft ingezet. Iedereen kent hem en hij heeft 2 jaar geleden al officieel afscheid genomen, maar was nooit echt gestopt en nam nog vaak deel in het bestuur. We hebben het natuurlijk over Martin van Suuske. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden in het zo groot mogelijk van het Jak en Rock en heeft besloten om zich daar nu volledig op te richten en dus definitief afscheid te nemen van de supportersvereniging. Namens het hele bestuur willen we hem ook via deze weg bedanken voor de jarenlange inzet en toewijding aan ons bestuur en de club daarmee en we hopen dat hij net zo succesvol zal zijn met Jak en Rock en de overige leden van het comité als dat hij was met de supportersvereniging!

Namens het bestuur nodigen we dus iedereen uit om mee te doen met de activiteiten en hopen we zo op een mooi, gezellig jaar!

Groeten,

Frank Baan