Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner!

In Memoriam: Henk van de Maat

Gepubliceerd op: maandag 29 november 2021
Op 28 november kwam ons het nieuws ten ore dat clubman Henk van de Maat is overleden. Hier zijn wij als club enorm van geschrokken. Wij wensen Hermien en Remco en alle andere nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

In memoriam Henk van de Maat.

Gisteren zaterdag 27 november hoorde ik dat Henk van de Maat door Corona in het ziekenhuis opgenomen was. Om je heen ontkom je niet aan het kleine maar ook het grote leed van dit verschrikkelijke virus. Ook bij allerlei bekenden. Maar op dit nieuws over iemand die je zo na staat, daar zit niemand op te wachten. Later op de dag bleek ook dat het geen gewone opname was, maar een op de IC en dat de vooruitzichten beroerd waren. Een dag later blijkt hoe beroerd toen we het droevige nieuws over zijn overlijden te horen kregen.

Henk van de Maat is geboren op 11-11-1950, sindsdien ken ik hem. We woonden in dezelfde straat en kwamen bij elkaar over de vloer. Hij koos op sportgebied eerst een andere richting maar kwam in 1970 over van RV en werden we weer herenigd. Hij ging toen keepen in het 3e elftal: De keeper met de zwarte handschoenen. Vanaf 1972  was hij er ook scheidsrechter bij en hij floot tot in de 1e klas TVB.

Maart 1976 wordt hij door Dr.Oosthoek gevraagd in het bestuur als secretaris. Daar doet hij t/m 1985 ook nog het wedstrijdsecretariaat bij. Haalde zijn trainers diploma en bracht dat bij SC.Rijssen in de praktijk. Hij wil eigenlijk stoppen in 1985 maar gaat toch weer door nu als jeugdvoorzitter waar zijn hart ligt. In het seizoen 90/91 doet hij het secretariaat er ook weer gewoon bij om tenslotte in 1993 uiteindelijk te stoppen met zijn bestuurswerkzaamheden. Altijd alles samen met zijn onafscheidelijke vrouw Hermien. Een geweldige twee eenheid. Hij was 5 jaar leider van het 2e. Draaide 20 keer per jaar de bingo, eerst bij het Witte Hoes en later op de Koerbelt over een hele lange periode, wat altijd veel geld voor de club opleverde.

In 1990 werd zijn zoon Remco geboren waarmee hij nu nog elke week een radioprogramma maakt  op Radio 350. Speelde nog een tijd als voetballer en zeker tot 1992 als keeper in het 6e elftal want daar staat hij pontificaal op de kampioensfoto. Vele jaren organisator van diverse toernooien waaronder het Paastoernooi.

Toen in 2010 de nood weer hoog was en er een nieuw bestuur gevormd moest worden, kon hij opnieuw geen nee zeggen. Ik heb ooit een gedichtje voor hem geschreven bij een van zijn hoogtepunten, dat nu nog steeds actueel is. De laatste 2 regels zeggen eigenlijk alles over hem:
Er zijn maar weinig leden geheel perfect
Maar Henk van de Maat komt dicht in de buurt met alle respect.

Zijn inzet, betrokkenheid en zijn bevlogenheid in al zijn werk voor onze club Sportclub Rijssen gaan we missen.

Namens alle leden wensen wij zijn vrouw Hermien en zoon Remko veel sterkte en kracht toe.
Marinus Gerritsen

Klik hier om de rouwkaart te bekijken >

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van Sportclub Rijssen