14 December 2017

Zaterdag 7 oktober

Vanmorgen om half 9 de uitwedstrijd van elk seizoen : tegen excelsior, de rooi’n. Dan hoef je de ouders en leiders niets te zeggen. D’ran!

Vrijdagavond begon excelsior met de 1e plaagstoot :wij wachten zo lang mogelijk met aflassen. De spanning werd sommige ouders al te veel. Gaat het morgen wel door? Bij ons was alles afgelast waarom doet excelsior dat niet. Je voelde de paniek over de app. Nogmaals: Zolang je niets hoort gaan we gewoon het veld op. Voor sommigen moest dit in grote blokletters herhaald worden maar daarna werd het rustig op de app. Tot vanmorgen 6.45 uur: Gaat het door is iedereen er. NEE ik sliep nog maar het hek was van de dam. Afgelast? vroeg mijn vrouw. NEE niets aan de hand ik kan nog half uur liggen. Dochter wakker: wie zijn mobiel was dat? AAAAHHHHH . 6.55 uur sta je beneden brood te smeren de app blijft gaan. Gaat het door? foto’s van buienradar! het kan niet op maar aan het eind van de rit allemaal gewoon om 8 uur bij Sportclub. Allemaal? nee, Mohamad was als eerste wakker en maakte de rest ook wakker met zijn app maar was nergens te bekennen. Dan maar naar de buren waar de 2e plaagstoot al stond aangeplakt: kleedkamer 10 in de kelder onder de tribune en spelen op het veld naast het bovenste veld, ze wilden ons gewoon moe maken maar dan kennen ze deze leiders nog niet. Op naar onze eigen kleedkamers. Daar aangekomen de opstelling. Die was makkelijk . 2 spelers waren er niet en Mohamad zat nog op de app te wachten of het doorging.

Deze leider ging nog op zoek naar hem maar verdwaalde ook onder die grote tribune. Alle deuren zaten op slot ik kon zo een drumband beginnen want heb heel wat gezien daar maar niets interessants. Afijn de wedstrijd was al begonnen en het was stil, zeker in vergelijking met de goede sfeer op de tribune bij ons vorige week. Zo zie je maar dat een grote tribune ook niet alles is. Oh ja de wedstrijd. Na 10 minuten schoot SVen goed raak 0-1 en dat was ook het enige positieve van onze kant de 1e helft. We waren weer zo lief om met 1-1 de rust in te gaan. Daarbij moesten we de spitsen van excelsior op de blote knieen danken dat ze niet scherp waren. We hadden gewoon met 6-1 achter kunnen staan. Het leek nergens op, slappe hap, ongeinspireerd enz enz. Waren we daarvoor zo vroeg ons bed uitgegaan? Niet dat excelsior zoveel beter was, die poetsten de bal op goed geluk naar voren! Maar als je je er been niet tegen aanzet maak je het ze niet moeilijk, het was echt slecht. Noodgedwongen moeten we ook weer wisselen. Mohamad was wakker , had de weg gevonden en mocht na een goed gesprek de wei in. Het golfde op en neer en excelsior had spelers waar de onze niet boven hun heupen uitkwamen dus die waren eerder bij de bal dan wij maar het moet gezegd, er werd meer gestreden. Darren redde 2 keer fraai en na een 3e save gooide hij de bal naar Sertan ( die zich vandaag overal waar nodig liet zien) . Sertan op Mohamad, Mohamad op Daan en Daan weer op Sertan, Boem 1-2 heerlijk gevoetbald!

Excelsior drukt ons flink terug en af en toe is het billen knijpen maar achterin bijten ze stukken beter van zich af. We krijgen weer wat kansen van Marcelo, Suus , Sertan en Daan die een paar keer onreglementair gestopt wordt maar de scheids ziet het niet. Of wel, je weet het niet maar hij leek me zeker geen thuisfluiter. Excelsior voerde de druk weer op kreeg ook kansen en als we weer te afwachtend staan te wachten op de bal ligt ie vaak al achter de keeper 2-2 . GRRRR

Mohamad stond uitgeslapen te wachten voorin toen de bal bij hem kwam en liep maar op de keeper af omspeelde 2 man, de 3e pakte hem af maar hij ging door! hulde, pakte hem weer af en liet de keeper kansloos 2-3. En nu op die bal gaan zitten, alles over de zijlijn en en alle registers los om dit over de streep te trekken want we hebben wel eens eerder 15 minuten langer gebald bij de buren tot het gelijk was. Dit keer niet. PFOE!! 3 punten in de tas.

Volgende week nieuwe ronde: YES!