20 October 2018

Met de overwinning van vorige week op Daarlerveen werd aansluiting gevonden bij de middenmoot. Bij winst vandaag kon die plek worden verstevigd, waardoor misschien wel de nacompetitie in beeld kwam. Alle reden dus om vandaag te willen winnen, van de lager geplaatste tegenstander BZSV uit Borne. Daarbij moet overigens wel worden opgemerkt dat Sportclub uit van hen met 2-1 had verloren. Desondanks was de verwachting dat er vandaag wat te halen viel. Trainer Willems moest het vandaag doen zonder Maxim van Straaten, die wegens werk – net als de vorige keer tegen BZSV – ontbrak, waardoor ‘good old’ Marcel Dangremond in de spitspositie moest beginnen. De kersverse vader Dirk Oosthoek begon vandaag op links midden.

Voordat er begonnen kon worden, moest er echter nog wel een probleem worden opgelost. BZSV was naar Rijssen afgereisd met het normale tenue in de veronderstelling dat dit voldoende afweek van het Sportclub tenue. Hoewel beide teams spelen met blauwe sokken en blauwe broek is het blauw-wit gestreepte shirt toch echt anders dan het witte shirt van Sportclub. Daar dacht scheidsrechter P. Schalwijk anders over. En omdat BZSV geen andere shirts bij zich had, werd uiteindelijk besloten dat de gasten de uitshirts van Sportclub zouden gebruiken. En zo stonden er 2 teams op het veld in Sportclub shirts, wat de indruk gaf van een onderling oefenpartijtje, en of dat nu zo gelukkig was.

Hoe dan ook, om precies half drie floot de scheidsrechter voor de eerste maal en kon het spel beginnen. BZSV ging voortvarend van start. Dit in tegenstelling tot Sportclub dat elkaar maar matig wist te vinden. Nadat doelman Ronnie Nijland al enkele keren goed had ingegrepen, ging het in de 15e minuut mis. Opnieuw opende BZSV het spel op de rechterkant. Daar beging een verdediger van Sportclub de fout om een aanvaller binnen de beruchte lijnen te tackelen met een strafschop als gevolg. Die strafschop werd slecht genomen en in eerste instantie gestopt door Ronnie. Klemvast had hij de bal echter niet en BZSV liet zich deze tweede kans niet ontnemen en schoot de bal alsnog binnen. 0-1. Een domper voor Sportclub, dat opnieuw ten strijde toog, maar niet overtuigde. Toch kwamen ze dichtbij een punt, doordat een hoge bal bijna over de doelman van BZSV heen gekopt werd. Sommigen zagen de bal achter de lijn, maar noch de grensrechter noch de scheidsrechter waren dezelfde mening toegedaan en dus ging het spel verder. BZSV wachtte haar kansen rustig af. En met nog zo’n 5 minuten te spelen brak opnieuw een speler op rechts door. Omdat aan de linker kant iemand in de Sportclub defensie zijn man liet lopen, kon de bal eenvoudig naar links getikt en in het doel geschoten. 0-2. Hierna moest Ronnie nog twee keer ingrijpen om erger te voorkomen. Rust 0-2.

Na rust kwam Jasper Kreijkes William Witten vervangen en ging Marcel laatste man spelen. Dat hielp. Sportclub kwam beter in het spel en er werden enkele goede aanvallen afgerond met een schot op doel. Na een paar van die aanvallen was het de hardwerkende Tijs Thijink die een goede voorzet van Marthijn Schottert in één keer op de slof nam en de keeper geen kans gaf. 1-2. Na deze treffer, en omdat BZSV het blijkbaar zwaar begon te krijgen, ging Sportclub er weer in geloven. Om de drang om de gelijkmaker te forceren werden er meer risico’s genomen. En zoals altijd gebeurt dan het tegenovergestelde. Bij een aanval van Sportclub was de hele verdediging opgeschoven en stond de linksbuiten van BZSV vrij op de linkerkant. Zijn eerste poging richting doel werd gestopt door Ronny Grobben. En toen die dacht dat het gevaar geweken was, draaide de aanvaller naar binnen en schoot tussen enkele verdedigers door op het doel. Jammer genoeg voor de doelman van Sportclub raakte de bal daarbij een speler, waardoor deze iets van richting veranderde en de 1-3 kon worden genoteerd. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. BZSV speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit totdat de scheidsrechter zonder een minuut bij te trekken floot voor het einde.

Sportclub kon vandaag dus geen vuist maken tegen BZSV dat het betere van het spel had. Ze werkten harder en konden elkaar, ondanks de vreemde shirts, beter vinden. Het verzoek van BZSV om de shirts vanwege het succes ook in volgende wedstrijden te mogen dragen, werd evenwel vriendelijk doch beslist afgewezen. De eindstand was dus niet onrechtvaardig. Het gevolg is echter wel dat Sportclub BZSV naast zich moet dulden op de ranglijst en waarschijnlijk, gelet op de zware wedstrijd tegen DKB in het vooruitzicht, de aansluiting verliest met de middenmoot.

Wissels Sportclub: William Witten en Evan Aalderink er uit en in Jasper Kreijkers en Tygo Pijffers er in