11 December 2018

Na de zware en verloren uitwedstrijd van zaterdag tegen SVV’57 moesten de mannen van Gerald Willems vandaag, op Paasmaandag, al weer aantreden in Marle om het op te nemen tegen MVV’69.

Met Maxim van Straaten weer van de partij werd er precies om half drie afgetrapt. Sportclub ging voortvarend aan de slag en probeerde er snel uit te komen. Bij een van de aanvallen werd de bal op het middenveld onderschept en de belandde vol in het gezicht van Ugur-can Gokay. Na een korte behandeling kon hij er weer tegen, maar door dit voorval nam Marle de wedstrijd over. Ze kwamen een paar keer gevaarlijk door, maar Ronnie Nijland stond zijn mannetje. In een perfecte aanval van Sportclub was het Maxim, die direct op het doel schoot. De doelman van Marle kon dit schot nog net overtikken. Even later aan de andere kant eveneens een vrije schop, maar nu na een overtreding van Maxim. Ditmaal was het de doelman van Sportclub die de goed genomen vrije schop nog net kon overtikken. In de 38 e minuut kwam Evan Aalderink ongelukkig ten val. Hij raakte geblesseerd aan zijn schouder. Hij werd vervangen door Marcel Dangremond, die de plek in de spits opzocht. Ugur nam de plek van Evan als rechtsback in en Marthijn Schottert ging naar de plaats van voorstopper. In de resterende minuten creëerde Sportclub nog enkele kansen. Doelpunten leverde dat niet op. Maxim schoot net over de lat. Jasper Kreijkes soleerde op rechts en gaf de bal precies op maat bij Maxim, maar die zag zijn volley hoog overgaan. Marle loerde op de counter en die kwam in de 48e minuut. Doelman Nijland kon een doelpunt maar net voorkomen ten koste van een hoekschop. Deze werd scherp voorgegeven. William Witten raakte de bal helaas niet goed en die verdween langs de graaiende handen van Ronnie in het doel. 1-0. En dat was tevens de ruststand.

Na de rust zien we een aanvallend Sportclub en een afwachtend MVV’69. In de 57e minuut werd Marcel binnen de 5 meter aangespeeld, maar hij schrok zo van deze kans dat hij de bal hoog over pegelde. Sportclub bleef druk houden en in 78e minuut werd het dan toch beloond. Opnieuw was het een vrije trap op rechts die William knetterhard op goal schoot. Vlak voor doellijn was het de net gewisselde Mathijs Tempert, die de bal van richting veranderde en zo alles en iedereen verraste. 1-1.

Sportclub zette toen alles op de overwinning. Het begon nog harder te drukken en in de 87e minuut werd Marcel binnen de 16 meter onreglementair gestopt. Scheidsrechter Schalkwijk wees gedecideerd naar de stip. Zou het dan toch? Ook Marle zag de bui hangen en probeerde de straf zo lang mogelijk uit te stellen. Na een paar minuten zeuren, kon Marcel eindelijk de bal klaar leggen en uithalen voor de overwinning. Het was de doelman die het feestje verstoorde door de bal weg te tikken. Een minuut later was de wedstrijd afgelopen en konden de vele meegereisde Rijssense toeschouwers teleurgesteld naar huis. De punten werden vandaag dus gedeeld: Marle een punt erbij en Sportclub niet verloren.

Man of the match: Tygo Pijffers

Wissels Sportclub: Uit: Evan Aalderink en Devlin Roessink