20 October 2018

De afgelopen 2 weken heb ik de verrichtingen van de JO10 van dichtbij meegemaakt. Een leuk mix team met de 4 meiden erbij. Ze spelen 6 tegen 6 en dat is met een selectie van 12 spelers niet echt optimaal. Gelukkig maken de spelers zelf zich er niet al te druk om. Die vermaken zich ook wel als ze langs de kant staan. Maar we willen toch proberen om in de winterstop van de JO09 en de JO10 samen 3 teams te maken.

Dit team heeft als trainers/leiders Ruben Leusink, Jasper Kreijkes en Tom Markvoort. Mooi dat deze jeugdige heren zich nu al op deze wijze willen inzetten voor de vereniging! Ze pakken het in ieder geval leuk aan. Soms mag het wel iets serieuzer, maar ook zij moeten zich nog ontwikkelen en daar krijgen ze de ruimte voor. Ze hebben in “Rinus”; een online trainingscoach van de KNVB, in ieder geval al een partner gevonden. Hier vinden ze veel verschillende en gevarieerde trainingen. Geldt voor alle jeugdlichtingen trouwens. Wat met name ook leuk is aan de nieuwe vorm van spelen is het indribbelen bij ingooi en hoekschop. Het spel wordt er sneller van en je ziet dat met name de slimme spelers er veel voordeel uit halen. Iets voor de trainers om zeker door de weeks aandacht aan te schenken.

Dan even over de wedstrijden.  Twee weken gelden was de wedstrijd tegen Markelo. Het duurde even voordat ze op gang kwamen, maar als het dan eenmaal loopt…  Omdat er zoveel spelers zijn, is het zaak om steeds een kwalitatief gelijkwaardig team op stellen en ook daar slagen ze goed in. Iedere spelers krijgt zo gelijke speeltijd. Opvallend was wel dat de ene basis aanvallend uitblonk en de andere basis was achterin steeds de baas. Zodoende werd er steeds meer gescoord dan dat ze tegen krijgen. Uitslag eindelijk 14-4 winst.

Afgelopen zaterdag kwam Bentelo op bezoek. Ook een team met leuke voetballers. Ook nu ging het gelijk op. Ruststand 4-2, maar uiteindelijk wist Sportclub met 11-4 winnend af te sluiten. Ga zo door!