13 November 2018

Vandaag staat de wedstrijd tegen BZSV de Blauwwitters op het affiche. Bij winst houden we aansluiting bij de kop en kunnen we afstand nemen van de middenmoot. Er kunnen met andere woorden zaken worden gedaan. Echter, voor Sportclub is BZSV altijd een lastige tegenstander gebleken, zowel uit als thuis. Positief is vandaag wel dat we kunnen beschikken over een volledige en fitte selectie. Er zijn dus kansen.

Sportclub gaat voortvarend van start en zet BZSV behoorlijk onder druk. Het weet in de beginfase veel kansen te creëren. Op de eerste score moet echter gewacht worden tot de 38e minuut. Tom Meijer kopt de bal netjes in. 1-0. Ook in het restant van de eerste helft blijft Sportclub de bovenliggende partij. De spelers winnen de duels, blijven druk houden op BZSV en kansen creëren. Behalve leuk en goed spel levert dat helaas geen punt op, zodat de ruststand 1-0 is.

De tweede helft begint goed. Sportclub gaat verder waar het gebleven was en blijft zoeken naar de volgende treffer. Het is Marco Stegeman die in de 48e minuut de bal in de verre hoek prikt vanuit een aanval op rechts. 2-0. Ondanks de voorsprong gaat Sportclub door, maar weet - zelfs voor open doel - niet te scoren. Zo kon een schot vanaf rechts op miraculeuze wijze tussen de tweede paal en, de voor Thijs Theijink ingevallen, Jasper Kreijkes, die de paal nota bene vast had om te voorkomen dat hij er tegenaan zou lopen, door. In de 58e minuut lukt het BZSV daarentegen wel te scoren. 2-1. De wijze waarop dat doelpunt tot stand komt doet bij BZSV de idee ontstaan dat er meer te halen valt. En dat klopt. Tot overmaat van ramp weet BZSV kort daarna nogmaals te scoren en staat het in de 64e minuut zomaar gelijk. 2-2 De verdediging van Sportclub staat daarbij eigenlijk toe te kijken. Lang kunnen ze daarvan niet genieten. Het is opnieuw Tom Meijer die in de 65e minuut de bal in het doel kopt. 3-2 Hoewel het er dan nog goed ziet voor Sportclub gaat het daarna helemaal mis. Een overtreding van achteren op Marco wordt in de 76e minuut bestraft met geel. De domme reactie van Marco daarentegen levert om onduidelijke reden rood op en dus moet Sportclub verder met 10 man. BZSV ruikt een kans en zet druk. Doelman Tom Markvoort gaat dan opnieuw in de fout, zodat BZSV in de 82e minuut de gelijkmaker kan scoren. 3-3. Iets dat natuurlijk nooit had mogen gebeuren.

Sportclub wisselt van tactiek en blijft gevaarlijk. Sportclub groef zich in en loerde op de counter, had daarmee succes, maar werd niet beloond. De verdediging van BZSV had het daarmee moeilijk. De eerste keer moest aan de noodrem worden getrokken. De uitgedeelde gele kaart werd echter opgeëist door de verkeerde speler en zo kon BZSV toch met 11 man verder. In de 83e minuut was het opnieuw raak. De ontsnapte William Witten werd in de 16 meter getorpedeerd door de doelman. De scheids geeft aan dat het een strafschop is. Normaal gesproken hoort bij zo'n overtreding op een doorgebroken speler ook een rode kaart, maar die bleef uit. En ook de strafschop gaat bij nader inzien niet door. In eerste instantie dacht toen iedereen aan buitenspel, omdat de grensrechter om de een of andere reden de vlag omhoog stak, maar het bleek te gaan om hands. Niet veel later werd William opnieuw gevloerd, maar dit keer door een duw in de rug. Een strafschop blijft opnieuw uit. En dan is het tijd en wordt - om de situatie te illustreren - BZSV gefeliciteerd met het gelijke spel.

Trainer Gerald Willems is dan ook zwaar teleurgesteld over het resultaat, waardoor 2 dure punten verloren gaan. Positief is wel dat de ongelukkige doelman na de wedstrijd werd opgevangen door de beide andere keepers die Sportclub rijk is. Met elkaar, voor elkaar!