13 November 2018

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week kon de JO15 vandaag laten zien dat ze kunnen voetballen. Omdat er geen wedstrijd op het programma stond, was er een vriendschappelijke wedstrijd geregeld met Schalkhaar. Een team dat eveneens uitkomt in de derde klasse en ook bovenaan meedoet. We verwachten dus een sterke tegenstander. Ook hadden wij verwacht om 10:45u met de wedstrijd te kunnen beginnen. Echter, toen onze jongens al lang met de warming up bezig waren, kwam er een telefoontje, waaruit bleek dat ze in Warnsveld stonden. Een half uurtje later dan de bedoeling kon de wedstrijd dan toch van start.

Sportclub begon - in tegenstelling tot vorige week - vandaag wel goed aan de wedstrijd. We hadden veel balbezit en creëerden dan ook enkele kansen. Schalkhaar kwam er af en toe uit met een gevaarlijke counter. Na 10 minuten kwam Sportclub op voorsprong. 4 Minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap kon simpel bij de tweede paal worden ingetikt. 2-0. Sportclub leek zo op weg zich te revancheren. Door fouten in onze normaal zekere achterhoede kwam Schalkhaar echter weer in de wedstrijd. De rust werd dan ook bereikt met een 2-2 tussenstand.

In de tweede helft ging het spelbeeld op en neer met kansen over en weer. We bleven de bal goed naar elkaar overspelen en hadden zeker nog een keer moeten scoren. Het was Schalkhaar dat uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok door als enige na de rust te scoren. Uit een goede aanval op rechts werd de bal in de korte hoek geschoten.

Gezien het aantal kansen en het wedstrijdbeeld was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Al met al een goede oefenwedstrijd, waarbij de nadruk iets meer op 'vriendschappelijk' had mogen liggen.