11 December 2018

Vandaag spelen we tegen v.v. Holten en dat is best bijzonder, want het is vandaag zaterdag. Holten is zoals bekend een zondagsclub en heeft welgeteld 1 seniorenteam dat op zaterdag speelt. En die treffen wij vandaag. En om aan te geven hoe bijzonder vandaag is, geef ik u het getal 19, terwijl het vandaag de 17e is. We hebben vandaag maar liefst 19 spelers! Nagenoeg iedereen is fit en aanwezig en dat bezorgt de nieuwe teamleider Sabahittin Kok direct hoofdpijn.

Om 12.30u staat er desondanks een elftal in de wei en kan de strijd beginnen. Sportclub begint goed, zet direct druk, maar het is Holten dat als eerste scoort. Een zondagsschot vanaf de linker kant zeilt net over de doelman het doel in. 0-1. Niet veel later krijgt Holten opnieuw een dot van een kans en wordt duidelijk dat de backs het zwaar gaan krijgen. Ook aanvallend heeft Sportclub het daarna moeilijk, omdat het veld te lang blijft. Toch is Sportclub niet kansloos. Bij een van die aanvallen wordt de spits neergelegd binnen de 16 meter en is de straf duidelijk. Executeur is Tim Bouwhuis en die brengt de 1-1 op het bord. Voor rust komt Holten helaas weer op voorsprong. Een van de spitsen duikt achter de verdediging op, komt vrij voor de doelman en laat de 1-2 aantekenen.

In de tweede helft kan Sportclub op veel plaatsen een gewijzigd team opstellen dat voortvarend van start gaat. Binnen enkele minuten is de stand weer gelijk. KB speelt zichzelf handig vrij en scoort. 2-2. Die gelijke stand geeft goed weer dat beide teams daarna gelijkwaardig zijn. Het is tot slot Holten dat de winst naar zich toetrekt. Een afgeslagen aanval komt opnieuw bij Holten terecht. Vanaf links wordt de bal vanaf een meter of 20 fraai in de verre hoek geschoten. 2-3.

We verliezen dus opnieuw met 1 doelpunt verschil en dat is jammer, want een gelijkspel hadden we ook vandaag verdiend.